Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kuksiks: "Jāatpūšas un jāņem spēle Ventspilī!"

Andrejs Siliņš

Kuksiks: "Jāatpūšas un jāņem spēle Ventspilī!"
Rihards Kuksiks uzbrukumā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc uzvaras pār "Ventspili" (82:69) Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otrajā spēlē Rīgas VEF uzbrucējs Rihards Kuksiks un aizsargs Kristaps Pļavnieks atklāja, ka galvenā izmaiņa salīdzinot ar pirmo sērijas spēli, bijusi agresivitāte uzbrukumā.

"Enerģija," atšķirību savas komandas sniegumā starp pirmo un otro spēli vienā vārdā raksturoja Rīgas VEF uzbrucējs Rihards Kuksiks. "Sapratām, ka tādā veidā nevaram spēlēt. Pamainījām agresivitāti uzbrukumā. Neļāvām izpausties - pirmajā ļāvām, un viņi to izmantoja."

Arī pašam Rihardam izdevās krietni labāka spēle - nākot laukumā uz maiņu, 20 punkti (3p. 4/6) 20 minūtēs, piecas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas. "Mums nav tik daudz spēlētāju. Lai mēs uzvarētu, katram ir jādod pienesums komandai punktos. Nepievēršu uzmanību tam, vai pretinieks kaut ko pamaina aizsardzībā, koncentrējos uz savu spēli. Vienkārši skatos spēli, lasu situācijas un, ja pretinieks dara vienu, es mēģinu darīt kaut ko citu savā labā."

"Jāatpūšas un jāņem spēle Ventspilī. Bez variantiem. Būs grūti, bet "play-off" spēlēs nekad nav viegli," komandas snieguma iedvesmots, apņēmību svētdien Ventspilī turpināt iesākto pauda Kuksiks, kuram šī ir pirmā Latvijas čempionāta finālsērija profesionāļa karjerā.

Septiņus gadus jaunākais Kristaps Pļavnieks finālsērijā laukumā devās jau pirms gada, vienā mačā pret "Ventspili" nospēlējot divarpus minūtes. Vakardienas mačā Kristapam jau bija nozīmīga loma VEF komandas rotācijā - 17 minūtes, seši punkti, trīs bumbas, divas rezultatīvas piespēles. "Ja treneris uzticas, tad kaut kas ir jādara. Paldies trenerim par to. Mēģinu izmantot katru iespēju un spēlēt, cik labi vien varu," savu sniegumu komentēja Pļavnieks, norādot, ka joprojām komandai ir vēl citas rezerves snieguma uzlabošanai.

"Gribējām spēlēt ļoti agresīvu aizsardzību. Pirmajā spēlē mums neiekrita metieni, šoreiz bija otrādi - uzbrukām ar labu precizitāti. Bet domāju, ka galvenais tomēr bija aizsardzība un agresivitāte," uzvaras atslēgu atklāja Pļavnieks. "Mainījām aizsardzības sistēmas, jo Ventspilī radās problēmas ar viņu garajiem. Domāju, ka šoreiz tikām galā diezgan labi."

"Treneris teica, ka vairāk jākustina bumba un jākustas bez bumbas, lai "Ventspilij" būtu grūtāk mūs segt un to arī izdarījām," uz akcentiem uzbrukumā norādīja Kristaps.

Slēpts komentārs: Ernijzz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-10 13:07, pirms 10 gadiem
Lai cik fantastiski šķistu pirms pāris dienām, bet tagad VEF uzvara 4:1 vai 4:2 nav nemaz tik nereāla!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-10 13:08, pirms 10 gadiem
Ne pasaules valdnieki,bet Latvijas basketbola valdnieki!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-10 13:15, pirms 10 gadiem
Ventspils paņems atkal pāsrvaru sērijā 2:1
Neticu, ka 2reizes Ventspils nospēlēs tikpat slikti.
Ja VEF turēs Braunu uz soliņu un Pļavnieku laukumā, tad vefam būs variantu.

     [+] [-]

, 2014-05-10 13:22, pirms 10 gadiem
Ernijzz rakstīja: Atkal jūtas kā pasaules valdnieki
padumjš vai

     [+] [-]

, 2014-05-10 13:23, pirms 10 gadiem
pareiza doma kuksikam, ļoti pareiza
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-10 13:53, pirms 10 gadiem
NBA cienīgs,tie trejači noder.

     [+] [-]

, 2014-05-10 18:22, pirms 10 gadiem
Pareizi ,manuprāt,VEFS nākamgad būs atkal augstāka līmeņa klubs kā šogad,jo jaunie būs pieredzējušāki ,Brauns jāatbrīvo jāpatur Robinsons un jāpaņem ,labs PG un kārtīgs C
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja