Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mazurs kļūst par Tartu Universitātes galveno treneri

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mazurs kļūst par Tartu Universitātes galveno treneri
Nikolajs Mazurs 2021. gada 29. jūnijā LU botāniskajā dārzā. Foto: LBS

Nikolajs Mazurs apstiprināts par Tartu Universitātes vīriešu basketbola komandas galveno treneri, pirmdien, 8. novembrī, ziņo Igaunijas kluba preses dienests. Tartu spēlē gan "Pafbet" Latvijas un Igaunijas līgā, gan Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL).

Tartu Universitātes sporta kluba vadītājs Gerts Prants atklāja, ka līgums ar Latvijas speciālistu parakstīts pēc formulas 1+1. “Esmu ļoti priecīgs, ka tik ātri atradām treneri, kurš lieliski pārzina reģiona basketbolu. Mazura karjera liecina, ka viņam ir ambīcijas un trenera prasmes, lai spētu izveidot konkurētspējīgas komandas un uzvarēt.”

“Mūsu jaunā komanda vairākus gadus smagi strādājusi. Tagad pienācis laiks cīnīties par uzvarām un medaļām. Domāju, ka Mazurs ir tam piemērots,” turpināja Prants. “Redzam viņu kā treneri, kurš var piepildīt kluba mērķus – uzvarēt Igaunijas un Latvijas līgā, kā arī Igaunijas čempionātā, vēlākais, 2024. gada pavasarī, kad Tartu būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. Iesim soli pa solim.”

Mazuram darbs studentu pilsētā būs jauns izaicinājums. “Pateicos klubam par piedāvāto iespēju. Uzskatu, ka Tartu komandas ambīcijas sakņojas tās vēsturē un basketbola kultūrā. Tartu basketbolam atkal jāpaceļas Igaunijas virsotnē. Tas ir labs izaicinājums man un komandai. Darīšu visu, lai komanda un organizācija uzrādītu labus rezultātus.”

Baušķenieka profesionālā karjera augstākā līmeņa klubu basketbolā sākās Rīgas VEF sistēmā – sākumā kā asistentam, vēlāk kā galvenajam trenerim. Mazura trenētie rīdzinieki 2015. gadā uzvarēja Latvijas čempionātā. Turpinājumā viņš strādāja Krievijā un Gruzijā, tostarp divas sezonas trenēja pazīstamo Permas PARMA.

Pēdējās divās sezonās Mazurs bija BK “Ogre” galvenais treneris – 2021. gada pavasarī ogrēnieši Rīgā izcīnīja bronzas medaļu Latvijas un Igaunijas čempionātā, savukārt Latvijas čempionāta bronzas sērija pret Liepāju palika neizspēlēta.

Ogre no Mazura šķīrās 2021. gada 22. oktobrī – brīdī, kad komanda bija izcīnījusi vienu uzvaru trīs spēlēs. Latvijas Basketbola savienības prasības paredz, ka līdz 15. novembrim visiem LBL spēlētājiem un treneriem jābūt vakcinētiem.

Mazurs nokārtojis visas nepieciešamās formalitātes, lai strādātu Igaunijā, vēsta klubs. Pirmdienas, 8. novembra, rītā viņš aizvadīja pirmo treniņu ar Tartu basketbolistiem. Debijas spēle paredzēta sestdien, 13. novembrī, plkst. 15:00 izbraukumā Ogrē.

Tartu Universitāte

Titulētākais Igaunijas klubs dibināts 1937. gadā. Komanda 26 reizes uzvarējusi Igaunijas čempionātā, 16 reizes izcīnījusi Igaunijas kausu un 1949. gadā uzvarējusi Padomju Savienības čempionātā. Pilsētā ir spēcīga basketbola skola – Tartu Korvpallikool. Komandā spēlē Edmunds Elksnis.

Izmantotie resursi:
https://basket.ut.ee/meeskonda-hakk...

Slēpts komentārs: cobham

  +1 [+] [-]

, 2021-11-08 15:53, pirms 3 gadiem
tak nebūs ko trenēt, jo visi vakcinētie tuvāko gadu laikā nomirs 🤦‍♂️

  +4 [+] [-]

, 2021-11-08 16:02, pirms 3 gadiem
Un tieši pret Ogri debija. Būs spriedze abās frontēs

  +2 [+] [-]

, 2021-11-08 16:30, pirms 3 gadiem
Nebija jau laikam īsti citu variantu Mazuram. Vismaz jauns izaicinājums

  +2 [+] [-]

, 2021-11-08 19:24, pirms 3 gadiem
Aigaro rakstīja: tak nebūs ko trenēt, jo visi vakcinētie tuvāko gadu laikā nomirs 🤦‍♂️
Vai pats apjēdz, kādu stulbību esi uzrakstījis? Ar šādu filosofiju nav īsti gudri lepoties, tāpat kā ar netradicionālu orientāciju...

     [+] [-]

, 2021-11-08 22:55, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Vai pats apjēdz, kādu stulbību esi uzrakstījis? Ar šādu filosofiju nav īsti gudri lepoties, tāpat kā ar netradicionālu orientāciju...
tak sarkasms par to, ko tantes Bauskā runā par Mazuru, ja neesi dzirdējis