Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ENBL nākamsezon spēlēs vēl viena Polijas komanda un "TalTech Optibet"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

ENBL nākamsezon spēlēs vēl viena Polijas komanda un "TalTech Optibet"
Indreks Kajupanks. Foto: Sīms Semiskars/basket.ee

Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL) nākamajā sezonā startēs arī Ščečinas "King Wilki Morskie" vienība, kā arī Igaunijas klubs "TalTech Optibet".

Nākamajā sezonā pieckārtējai Polijas čempionvienībai "Zielona Gora'' un Ļubļinas "MKS Start" pievienosies arī Ščečinas "King Wilki Morskie" komanda, kā arī Tallinas "TalTech Optibet" vienības.

Ščečinas vienība aizvadītajā sezonā sasniedza Polijas kausa pusfinālu, bet Polijas čempionātā nepārvarēja ceturtdaļfināla kārtu. Pirms trim sezonām šajā poļu komandā spēlējis latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars.

Tāpat ENBL ziņo, ka nākamajā sezonā līgā startēs arī Tallinas Tehniskās universitātes "TalTech Optibet" komanda. Studenti šosezon sasniedza pusfinālu Igaunijas čempionātā, bet Latvijas-Igaunijas līgā sasniedza ceturtdaļfinālu, kur piekāpās "Ogres" basketbolistiem.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija vēsta, ka par dalību ENBL interesējoties arī ziemeļu kaimiņu pazīstamākais klubs "Kalev/Cramo". ENBL pirmajā sezonā piedalījās astoņas komandas, divām no tām tiekot izslēgtām pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Par čempioni kļuva Vloclavekas "Anwil", kas nākamsezon nebūs dalībnieku pulkā. Paredzams, ka ENBL gaidāmajā sezonā paplašināsies vismaz līdz 12 komandu pulkam, pulcējot ne vairāk kā četras komandas no vienas valsts. Tāpat gaidāms, ka arī nākamajā sezonā Eiropas Ziemeļu basketbola līgā startēs divi Latvijas klubi.

Izmantotie resursi:
https://www.enbleague.eu/enbl-leagu...

     [+] [-]

, 2022-07-14 13:16, pirms 2 gadiem
Kas ar Valmieras puikam? Speles Eiropa ari nakamsezon?