Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas pirmās sezonas finālčetrinieku uzņems Vloclaveka

Agris Suveizda

Eiropas Ziemeļu basketbola līgas pirmās sezonas finālčetrinieku uzņems Vloclaveka
Jakubs Jokls pret Pēteri Salmiņu. Foto: ENBL

LETA. Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) pirmās sezonas finālčetrinieka turnīru uzņems Vloclaveka, ziņo turnīra rīkotāji.

Finālturnīrs norisināsies 6. un 7.aprīlī Polijas pilsētā Vloclavekā, kuras komanda "Anwil" jau nodrošinājusi vietu labāko četriniekā, tāpat kā Čehijas klubs "Brno". Pārējās divas dalībnieces tiks noskaidrotas 30. martā pēc "Liepājas" un "Šiauliai-7bet" savstarpējās spēles. Liepājniekiem, lai kvalificētos finālčetrinieka turnīram, nepieciešama uzvara.

ENBL pirmajā sezonā startē astoņas komandas no Latvijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, taču pēc Krievijas iebrukšanas Ukrainas teritorijā turnīra rīkotāji paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas klubi Krasnojarskas "Jeņisej" un Mogiļevas "Borisfen" tiek izslēgti no sacensībām.

ENBL mērķis ir nākamgad pulcēt jau 16 komandas, kas būtu sadalītas Baltijas jūras un Ziemeļjūras divīzijās, pievienojot klubus no Ziemeļvalstīm un Beniluksa valstīm. ENBL rīkotāji iepriekš dibinājuši Eiropas Sieviešu basketbola līgu (EWBL), kas sevi pierādījis kā klubiem saistošs starptautisks turnīrs.

Izmantotie resursi:
LETA