Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ogrēnieši viesosies Valmierā, "Liepāja" noslēdzošo reizi tiksies ar LU

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ogrēnieši viesosies Valmierā, "Liepāja" noslēdzošo reizi tiksies ar LU
Kristaps Dārgais. Foto: Ritvars Raits

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā šodien paredzētas divas spēles. Centrālā no tām risināsies Valmierā, kur "Valmiera Glass/ViA" uzņems "Ogri", bet divas ar pusi stundas ātrāk "Liepāja" savā laukumā mērosies spēkiem ar "Latvijas Universitāti".

Šīs dienas pirmā spēle risināsies Liepājā, kur vietējā komanda uzņems "Latvijas Universitāti". Liepājnieki piedzīvojuši jau četrus zaudējumus pēc kārtas, no kuriem sāpīgākie noteikti bija pret "Valmiera Glass/ViA" (69:73) un pagarinājumā pret "Ventspili" (92:96), kas samazinājuši izredzes uz iespraukšanos labāko trijniekā. Sāpīgu zaudējumu pēdējā spēlē piedzīvoja arī "Latvijas Universitāte", kas svarīgā spēlē savā laukumā ar 61:66 piekāpās Valmieras komandai, tādējādi būtiski samazinot iespējas izglābties no pēdējās vietas turnīra tabulā.

Regulārajā sezonā šī būs abu komandu pēdējā tikšanās reize. Iepriekšējās četrās spēlēs uzvaru izcīnījusi "Liepāja", bet sīvākā bija tieši pirmā spēle, kurā "Liepāja" izbraukumā uzvarēja ar 83:82. "Liepājas" komandā rezultatīvāko sniegumu pret LU rādījis Dāvis Geks, vidēji gūstot 17,3 punktus. Tikmēr LU rindās izceļams Edvards Mežulis, kurš pēdējās komandu tikšanās reizēs guvis 13 punktus un izcīnījis attiecīgi septiņas un deviņas atlēkušās bumbas. Nav šaubu, ka tieši LU garajiem spēlētājiem būs lielākā slodze spēlē, īpaši, ja laukumā dosies Iļja Gromovs. Spēli no Liepājas būs iespējams vērot plkst. 17:00 līgas YouTube kanālā.

Otrā spēlē "Valmiera Glass/ViA" savā laukumā uzņems "Ogri". "Ogrei" pēc zaudējuma LU izdevās pārliecinoši pieveikt "Liepāju" (91:72), bet uzvara šīs dienas spēlē ļaus vēlreiz izvirzīties otrajā vietā turnīra tabulā (pašlaik dalīta ar "Ventspili"). Valmieras komandai februāris bijis sekmīgākais mēnesis sezonā. Tajā valmierieši izcīnījuši trīs uzvaras četrās spēlēs, piekāpjoties vien "VEF Rīga" komandai. Jāpiezīmē, ka tikai uzvara pār "Ventspili" bijusi savā laukumā. Komandai noteikti palīdzējusi Kārļa Apsīša piesaistīšana un Māra Ziediņa atgriešanās ierindā pēc savainojuma.

Šī būs abu komandu ceturtā savstarpējā spēle šosezon, iepriekšējās trijās pie uzvaras tiekot ogrēniešiem. Aizvadītajās spēlēs allaž izcēlušies dažādi spēlētāji, kas parāda abu komandu sabalansēto sastāvu. Protams, liela nozīme Valmieras komanda panākumos ir Edmunda Elkšņa panākumiem konkrētajās spēlēs, kas īpaši pierādījās pēdējā spēlē pret LU, kurā Elksnis mača galotnē izkaroja savai komandai uzvaru. Viens no galvenajiem uzdevumiem noteikti būs "Ogres" tālmetienu procenta samazināšana, jo groza apakšā bīstamākais noteikti ir Kristaps Dārgais, kurš pat nav centra spēlētājs. Abu komandu duelis paredzēts plkst. 19:30, un to būs iespēja vērot Best4Sport TV kanālā.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga18-290.0Kalev/Cramo13-286.7
2.Ogre12-666.7Pärnu Sadam17-673.9
3.Ventspils12-666.7Avis Rapla12-957.1
4.Liepāja8-1044.4Rakvere Tarvas10-1050.0
5.Valmiera Glass/ViA5-1426.3TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte2-199.5Tartu Ülikool7-1531.8
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3