Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pēdējā minūtē laupa "Latvijas Universitātei" vēsturisku uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ventspils" pēdējā minūtē laupa "Latvijas Universitātei" vēsturisku uzvaru
Anrijs Miška cīņā pret Krisu Kofiju. Foto: Māris Greidāns

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā tuvu vēsturiskai pirmajai uzvarai pret "Ventspili" un otrajam panākumam šosezon kopumā bija "Latvijas Universitāte". LU basketbolisti mača galotnē izlaida pārsvaru pret ventspilniekiem un piekāpās ar rezultātu 65:69.

Pirms nedēļas LU basketbolisti, sastāvā atgriežoties savainojumu sadziedējušajam Kārlim Žundam, beidzot tika pie pirmā panākuma, pārspējot "Valmiera Glass/ViA". Tikmēr ventspilnieki šogad piekāpusies tiešajiem konkurentiem, "Ogrei" un "VEF Rīga". Ventspilniekiem pret LU basketbolistiem šosezon nav nemaz tik viegli gājis, tāpēc cīņas gaitu bija grūti paredzēt. Komandu papildinājis Vils Reimens, kuram šī bija debija "Ventspils" komandas rindās, bet vajadzēja iztikt bez Kamerona Randla un laukumā nedevās arī Māris Gulbis, kurš iesildījās ar komandu.

Ventspilnieki jau pirmajos uzbrukumos piespieda mājiniekus kļūdīties. Pēc vienas no tām Edgars Lasenbergs un Kriss Kofijs izspēlēja uzbrukumu līdz skaistam triecienam grozā no augšas. LU basketbolisti atbildēja ar septiņu punktu izrāvienu, bet problēmas aizsardzībā radīja Andrejs Šeļakovs, kuram bija spēka pārsvars pār konkurentiem. Ceturtdaļas vidū pie pirmajiem punktiem tika arī uz maiņu nākušais Reimens, bet LU atkal veica izrāvienu, pāris minūtēs iekrājot deviņu punktu pārsvaru (21:12). Kristaps Mediss uzņēmās savas komandas uzbrukumu, realizēja pāris metienus nu tālākās distances, bet nerealizēja divus soda metienus. Pēc minūtes pārtraukuma Gustavs Kampuss realizēja tālmetienu, uzstādot pirmās ceturtdaļas gala rezultātu - 24:17.

Otrās ceturtdaļas sākumā LU atjaunoja deviņu punktu pārsvaru un to spēja noturēt līdz ceturtdaļas vidum, kad Pauls Miglinieks un Alberts Putāns ar precīzu tālmetienu deva mājiniekiem līdz tam lielāko pārsvaru (35:20). Pēc minūtes pārtraukuma ventspilnieki uz pretinieku nepārliecinošās spēles rēķina sāka atgūties. Pēc Kofija precīzā tālmetiena puslaika minūtē rezultāta starpība saruka līdz septiņiem punktiem, bet lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 38:29.

Otro puslaiku apņēmības pilni atspēlēties sāka "Ventspils". Mājiniekiem spēle nevedās, kas trīs ar pusi minūtēs ļāva sadeldēt deficītu līdz sešiem punktiem (34:40). Anrijs Miška ar precīzu tālmetienu pārtrauca pretinieku nelielo izrāvienu, bet pēc Putāna precīzā metiena ventspilnieki ņēma pārtraukumu (45:34). Pēc pārtraukuma ventspilnieki atspēlēja četrus punktus, bet Eduards un Reinis Avotiņi caurgājienos bija neapturami. Ventspilniekiem nopietnam izrāvienam pietrūka sekmes uzbrukumā, jo LU basketbolisti vairs nespēja regulāri iekarot viesu grozu. Rezultāta starpība atkal saruka līdz sešiem punktiem, bet Kampusa tālmetiens atmeta viesus atpakaļ. Pēc 30 spēlētām minūtēm LU bija vadībā ar 56:46.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā tālmetienu realizēja Kristaps Ķilps, bet otrā laukuma galā viņu pamatīgi ar vairākām māņkustībām izskoloja Žunda, pēc tam realizējot metienu. Turpmākajās minūtēs komandas neizcēlās ar rezultativitāti, ventspilniekiem pamazām tomēr atkal pietuvojoties rezultāta starpībā. Tiesa kārtējo reizi ar pāris precīziem metieniem LU basketbolisti spēja saņemties un atjaunot komfortablāku pārsvaru (62:54). LU basketbolisti, līdzīgi kā spēlēt pret valmieriešiem, pieļāva, ka pretinieki samazina deficītu un aizveda spēli līdz spraigai galotnei. Kofijam izdevās realizēt pāris metienus, panākot izlīdzinājumu (63:63). Pēdējā minūtē ļoti svarīgu tālmetienu izdevās realizēt Lasenbergam, kurš izvirzīja "Ventspili" vadībā (68:65). Nākamajā uzbrukumā mājinieki lieki meklēja atbildes tālmetiena iespēju, bet kļūdījās. Mediss vēl realizēja vienu soda metienu, kas noslēdza "Ventspils" laimīgo izglābšanos un laupīja LU vēsturisku pirmo uzvaru pār Latvijas basketbola ilggadējo flagmani - 69:65.

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem izcēlās Kristaps Mediss, bet 16 punkti un 10 atlēkušās bumbas Krisa Kofija kontā. LU labā 11 punktus guva Anrijs Miška.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līga, 6. februāris

"Latvijas Universitāte" - "Ventspils" 65:69 (24:17, 14:12, 18:17, 9:23)

"Latvijas Universitāte": Miška 11, Putāns 9, Žunda 8 (5 rp), E.Avotiņš 8, Mežulis 7, Kampuss 7, R.Avotiņš 5, Strautiņš 3, Miglinieks 3, Ramza 2, Viljamsons 2, Arnītis.
"Ventspils": Mediss 19, Kofijs 16 (10 ab, 4 pb), Ausējs 12, Šeļakovs 9, Lasenbergs 5, Reimens 4, Ķilps 3, Vitoļskis 1, Krūmiņš, Vīksne.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga14-287.5Kalev/Cramo11-284.6
2.Ventspils11-473.3Pärnu Sadam17-481.0
3.Ogre11-568.8Avis Rapla10-855.6
4.Liepāja8-753.3Rakvere Tarvas8-947.1
5.Valmiera Glass/ViA2-1313.3TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte1-165.9Tartu Ülikool6-1331.6
7.---Kalev/TLÜ3-1715.0