Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Dārgajam "double-double", "Ogre" sīvā cīņā pieveic tiešo konkurenti "Liepāju"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Dārgajam "double-double", "Ogre" sīvā cīņā pieveic tiešo konkurenti "Liepāju"
Uģis Pinete. Foto: BK "Ogre"

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā svarīgu uzvaru izcīnījusi "Ogre". Ogrēnieši šodien devās uz izbraukuma spēli Liepājā, kur sīvā cīņā pieveica vietējo komandu ar rezultātu 78:73.

Ogrēnieši šosezon piekāpušies vien "Ventspils" un "VEF Rīga" basketbolistiem, bet pašlaik sīvākie konkurenti uz trešo vietu Latvijas turnīra tabulā ir "Liepāja", ar ko šodien vajadzēja tikties izbraukumā. Savā laukumā "Ogre" uzvarēja liepājniekus pārliecinoši ar rezultātu 94:77.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Andre Vokers, bet turpinājumā "Ogre" veica astoņu punktu izrāvienu, ko ar precīzu tālmetienu pārtrauca Roberts Krastiņš (8:3). Kamēr ogrēnieši nespēja trāpīt no distances, timēr Roberts Krastiņš turpināja deldēt deficītu, bet Iļja Gromovs, neskatoties uz Kaspara Bērziņa centieniem bloķēt metienu, skaisti trieca bumbu grozā no augšas (8:8). "Liepāja" palielināja izrāvienu līdz 11 punktiem, kad ar trīs punktu gājienu atzīmējās Uģis Pinete. Atlikušajās teju divās minūtēs vienīgais precīzu metienu veica Roberts Blumbergs, ļaujot mājiniekiem būt vadībā pēc 10 spēlētām minūtēm ar 14:11.

Otro ceturtdaļu labi sāka "Ogre", vispirms tālmetienu trāpot Pinetem, bet pēc tam bumbu pārtverot un bumbu grozā no augšas triecot Rodrigo Būmeisteram. Viesi veica astoņu punktu izrāvienu, ko ar precīzu tālmetienu pārtrauca Guntis Sīpoliņš. Turpinājumā komandas regulāri apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, nespējot arī iegūt nozīmīgu pārsvaru. Ceturtdaļas vidū vēl vienu tālmetienu realizēja Pinete, bet tad "Ogres" uzbrukums iestrēga. Liepājnieki to izmantoja un, pateicoties Dāvja Geka rezultativitātei, veica 12 punktu izrāvienu (36:27). Pēc minūtes pārtraukuma izrāvienu ar precīzu tālmetienu pārtrauca Kaspars Bērziņš, Rinalds Sirsniņš sadeldēja savas komandas deficītu vēl par diviem punktiem, bet pēdējās sekundēs traku metienu realizēja Renārs Birkāns, atkal nedaudz nostiprinot "Liepājas" vadību - 39:32.

Kā pirmo, tā arī otro puslaiku ar precīzu tālmetienu sāka Vokers, bet Renārs Birkāns atbildēja ar pieciem punktiem. Brīdi vēlāk Sīpoliņš deva "Liepājai" līdz tam lielāko pārsvaru spēlē (46:37). "Ogre" atbildi parādā nepalika, uzreiz atspēlējot astoņus punktus. Mājinieki ņēma minūtes pārtraukumu, bet pēc tā "Ogre" turpināja savu izrāvienu, pārņemot arī vadību. Ceturtdaļas vidū pēc ilga pārtraukuma "Liepājai" punktus guva Geks, bet "Ogre" turpināja spēlēt maksimāli ātri, lai turpinātu izrāvienu. Liepājniekiem tomēr izdevās izlīdzināt spēli un jau izvirzīties vadībā, bet Pinete ar precīzu tālmetienu atjaunoja minimālu vadību "Ogrei". Trešās ceturtdaļas pēdējās divās minūtēs Pinete trāpīja vēl divus tālmetienus, ļaujot savai komandai būt vadībā ar 61:56.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās minūtēs liepājnieki meklēja veidus kā atspēlēties un iegūt iniciatīvu izšķirošam izrāvienam. Viesi labi spēlēja aizsardzībā, apslāpējot pretinieku centienus un saglabājot nelielu pārsvaru. Ar ātru un agresīvu spēli uzbrukumā ceturtdaļas vidū "Ogre" sev nodrošināja septiņu punktu pārsvaru (69:62). Pēc abpusēji neveiksmīgiem uzbrukumiem ar skaistu triecienu grozā no augšas izcēlās Sīpoliņš, atgriežot asumu spēlē. Pēc minūtes pārtraukuma ogrēnieši palielināja savu pārsvaru līdz deviņiem punktiem, bet "Liepāju" spēlē atstāja Sīpoliņš (73:68). Pēdējā minūtē viesiem vajadzēja nosargāt piecu punktu pārsvaru. "Liepājas" basketbolisti ļoti cieši darbojās aizsardzībā, bet pēc Vokera nesekmīgā metiena neizdarīja svarīgāko - neizcīnīja bumbu zem groza, ko savāca Kaspars Bērziņš. Nu jau liepājniekiem vajadzēja paveikt brīnumu, ko "Ogre" nepieļāva, svinot uzvaru ar rezultātu 78:73.

"Ogres" labā pa 18 punktiem guva Uģis Pinete un Andre Vokers, abiem kopā realizējot deviņus tālmetienus, bet Kristapam Dārgajam 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas. "Liepājas" rindās ar 14 punktiem izcēlās Guntis Sīpoliņš, bet pa 12 Dāvim Gekam un Iļjam Gromovam.

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līga, 5. decembris

"Liepāja" - "Ogre" 73:78 (14:11, 25:21, 17:29, 17:17)

"Liepāja": Sīpoliņš 14 (6 ab), Gromovs 12 (6 ab), Geks 12, Blumbergs 9 (7 ab), Krastiņš 6, Bērziņš 6, Šenbergs 3, Raimo.
"Ogre": Pinete 18 (6 rp), Vokers 18, Dārgais 16 (12 ab), Sirsniņš 9 (9 rp), Pozņaks 8, Bērziņš 5 (6 ab), Zēbergs 2, Būmeisters 2, Mizis.

"Pafbet" Latvijas līga

VKomandaU-Z%
1.VEF Rīga10-0100.0
2.Ventspils8-280.0
3.Ogre6-460.0
4.Liepāja4-640.0
5.Valmiera Glass/ViA2-820.0
6.Latvijas Universitāte0-100.0