Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmiera šķīrusies no komandas vienīgā leģionāra Kārtera

Emils Ozerinskis

Valmiera šķīrusies no komandas vienīgā leģionāra Kārtera
Sīdžejs Kārters. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas komanda "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" no sava pieteikuma svītrojusi amerikāņu saspēles vadītāju Sīdžeju Kārteru, kurš komandai pievienojās jau ar savainojumu un uz sevi liktās cerības neattaisnoja.

Latvijas-Igaunijas līgas mājas lapā atrodamā informācija liecina, ka no Edmunda Valeiko trenētās "Valmiera Glass/ViA" komandas sastāva izņemts 28 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Sīdžejs Kārters, kura sniegums Vidzemes komandā bija visai pieticīgs. Leģionārs valmieriešu rindās vietējā čempionātā paspēja nospēlēt trīs spēles, vidēji gūstot 7,3 punktus un izdarot 4,3 rezultatīvas piespēles. Kārters piedalījās arī divās Eiropas Ziemeļu līgas spēlēs, kurās guva attiecīgi guva 13 un 15 punktus zaudējumos pret poļu "Anwil" un "Liepāju".

Pirmo reizi komandas vēsturē "Valmiera Glass/ViA" piesaistīja profesionālu ārzemju spēlētāju. Vēl LBL 2. divīzijā gan Vidzemes Augstskolu pārstāvošās komandas rindās 2013./2014. gada sezonā uzspēlēja arī spāņu students Alehandro Sančezs-Sančizs, taču Kārters uzskatāms par pirmo komandas profesionālo leģionāru kopš komandas ienākšanas Latvijas augstākajā basketbola līmenī.

Sīdžejs Kārters pirms nonākšanas Valmierā spēlēja Arņa Vecvagara vadītājā Kazahstānas komandā "Barsy", kur demonstrēja produktīvu spēli ar Kazahstānas čempionātā vidēji gūtiem 15 punktiem, 4,3 rezultatīvām piespēlēm, 3,8 atlēkušajām bumbām un 2,1 pārtvertu bumbu. Ar Vecvagara rekomendāciju, kurš vasarā bija kandidāts uz Valmieras komandas galvenā trenera posteni līdz Ukrainas piedāvājuma saņemšanai, Kārters tika piesaistīts Vidzemes komandai.

Kā valmieriešu treneris Edmunds Valeiko atklāja podkāstā "Basketstudija 2+1", Kārters pirms došanās uz Valmieru pārcentās individuālajos treniņos, satraumējoties un ierodoties komandā jau ar savainojumu. Savu pēdējo spēli Ziemeļu līgā pret liepājniekiem Kārters pabeidza uz rezervistu soliņa ar ledu ap savainoto potīti.

Rītdien "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti aizvadīs izbraukuma spēli Pērnavā.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/

  -1 [+] [-]

, 2021-11-05 16:47, pirms 2 gadiem
Pareizs lemums no Robja puses! Ja nem legionaru, tad vinam jabut galvas tiesas parakam par vietejo! Tad labak lai tas minutes tiek jaunajiem un talantigajiem Elksnitim un E.Kaufmanim! #ValmieraIRunBUSbasketbolaPilseta #ValmieraMilBasketbolu

     [+] [-]

, 2021-11-05 16:48, pirms 2 gadiem
Pareizs lēmums bet vai tagad meklēs ko vietā vai iztiks ar esošiem resursiem?

     [+] [-]

, 2021-11-05 20:02, pirms 2 gadiem
Kur palika tik talantīgais Valters Vēveris?

     [+] [-]

, 2021-11-06 09:18, pirms 2 gadiem
chankers rakstīja: Kur palika tik talantīgais Valters Vēveris?
Trauma

     [+] [-]

, 2021-11-06 23:08, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Trauma
Būs atpakaļ. Ap gadu miju. Rehabilitācija pēc traumas.