Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ar nepadarīta darba sajūtu palikušais kapteinis Freimanis pietauvojas "Liepājā"

Emils Ozerinskis

Ar nepadarīta darba sajūtu palikušais kapteinis Freimanis pietauvojas "Liepājā"
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons

Basketbola kluba "Liepāja" rindās arī gaidāmajā sezonā spēlēs komandas kapteinis Roberts Freimanis, kurš pēc pagājušās sezonas, kad liepājnieki palika bez LBL godalgām, vēlas iepriecināt lojālos vēju pilsētas līdzjutējus, iespējams, savā karjeras pēdējā sezonā.

Artūra Visocka-Rubeņa trenētajā "Liepājas" komandā 33 gadus vecais Roberts Freimanis ir viens no pieredzes devu dodošajiem basketbolistiem. Liepājnieku kapteinis pagājušajā sezonā piedalījās 18 apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas spēlēs, caurmērā sakrājot 8,2 punktus un izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas mačos spēka uzbrucēja rādītāji sasniedza 5,6 punktus un 4,9 izcīnītas bumbas zem groziem.

Artūrs Visockis-Rubenis: "Roberts Freimanis ir Liepājas vērtība. Kā spēlētājs, kā kapteinis, kā profesionālis un treneris. Viņš ir kā Fernandess Madridei, kā Dārgais Ogrei vai kā Huertass Brazīlijai. Tāpēc prieks, ka varam turpināt sadarbību ar Robertu arī uz nākamo sezonu."

Roberts Freimanis: "Liels prieks, ka ir izdevies vienoties ar BK "Liepāja" un varēšu turpināt spēlēt pilsētā, ko saucu par savām mājām. Ir palikusi nepadarīta darba sajūta pēc pagājušās sezonas un gribas iepriecināt gan lojālos, gan arī jaunos atbalstītājus. Ir liela atbildības sajūta pret pilsētu, komandas vadību, komandas biedriem un ģimeni, jo vēlos aizvadīt veselīgu un labu sezonu, jo, visticamāk, šī man būs pēdējā sezona kā spēlētājam. Esmu patīkami satraukts redzot komandas papildinājumus un nevaru vien sagaidīt sezonas sākšanos!"

Karjeras lielāko daļu Freimanis pavadījis "Liepājas" komandu rindās. Vietējā līmenī spēka uzbrucējs pārstāvējis arī "Saldus", "Barona", "Valkas/Valgas" un "Ventspils" vienības. Leģionāra gaitās basketbolists bijis Igaunijas, Bulgārijas un Islandes komandu rindās.

BK "Liepāja" sastāvs

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Edgars LasenbergsPG186 cm1995LatvijaTraiskirchen Lions (Austrija)
Ričards VitoļskisPG185 cm2001.LatvijaLiepāja
Mārtiņš KilupsPG191 cm2006.LatvijaLiepāja
Kristiāns ŠulcsSG193 cm2002LatvijaLiepāja
Kristaps ĶilpsSF194 cm2001.LatvijaLiepāja
Rodijs MačohaSF201 cm2002.LatvijaFuenlabrada (Spānija II)
Roberts FreimanisPF204 cm1991LatvijaLiepāja
Vitālijs KuzņecovsPF204 cm2005.UkrainaFortitudo (Itālija II)
Klāvs DubultsC204 cm1996.LatvijaLiepāja
Henriks BajārsC213 cm2002.LatvijaLiepāja