Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Latvijas Universitātes" rindās septīto sezonu spēlēs centrs Mežulis

Emils Ozerinskis

"Latvijas Universitātes" rindās septīto sezonu spēlēs centrs Mežulis
Edvards Mežulis. Foto: LU basketbols

Aizvadītajā basketbola sezonā Latvijas līgas pusfinālu sasniegušās "Latvijas Universitātes" rindās arī jaunajā sezonā turpinās spēlēt viens no komandas pēdējo gadu līderiem Edvards Mežulis.

"Latvijas Universitātes" basketbola komanda paziņojusi, ka arī jaunajā sezonā to pārstāvēs 22 gadus vecais un 202 cm garais centra spēlētājs Edvards Mežulis, kurš savu debiju studentu komandas rindās piedzīvoja 2017. gadā. Aizvadītajā sezonā centra spēlētājs palīdzēja studentiem atkārto LU komandas visu laiku lielāko sasniegumu - iekļūt Latvijas basketbola līgas pusfinālā. Tāpat kā 2012. gadā studentiem izdevās pārvarēt valmieriešu barjeru, bet bronzas sērijā pretiniekiem iekost nesanāca, pavasara cīņās piekāpjoties "Ogrei" ar 0-3.

Edvards Mežulis: "Tiešām liels prieks palikt BK "Latvijas Universitāte" vēl uz vienu sezonu. LU komandas rindās šī būs mana septītā sezona, kura, visticamāk, būs mana noslēdzošā, līdz ar to ir papildus motivācija aizvadīt pēc iespējas labāku sezonu, lai varētu aiziet ar labi padarīta darba sajūtu. Šobrīd ar komandu esam uzsākuši sagatavošanās ciklu, lai nākošajā sezonā visi spēlētāji būtu individuāli spēcīgāki nekā iepriekš."

Mežulis aizvadītājā "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sezonā piedalījās 20 spēlēs, atzīmējoties ar vidēji mačā gūtiem 11,1 punktu un 6,3 izcīnītām atlēkušajām bumbām. Latvijas čempionāta play-off turnīrā centrs piedalījās desmit spēlēs, tiekot pie 6,8 punktiem un 5,6 bumbām zem groziem.

Tikmēr savas studenta gaitas noslēdzis komandas aizvadītās sezonas kapteinis Alberts Putāns, kurš absolvējis Rīgas Stradiņa Univariates Rehabilitācijas fakultātes “Fizioterapija” programmu. Putāns bija ļoti svarīgs spēlētājs, lai LU vienība pārvarētu ceturtdaļfināla barjeru. Lai gan Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā Putāna statistikas rādītāji bija 6,8 punkti un 5,8 atlēkušās bumbas, taču ļoti lielu apjomu aizsargs paveica darot tā saukto "melno darbu". Putāna enerģija bija milzīgs aspekts LU vieksmīgajā sezonas izskaņā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/LUbasketbols

     [+] [-]

, 2022-07-05 00:00, pirms 2 gadiem
Kas ar Valmieras puikam. Gaidu, ka pazinos par Kaufmana noturesanu, ka ari Igaunijas VIcecempiona Elksna atgriesanos majas. Ir kadam infa kas citas komandas notiek? #BasketbolsIrUnBusNr1Latvija