Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF rindām pievienojies Ukrainas izlases saspēles vadītājs Zotovs

Emils Ozerinskis

VEF rindām pievienojies Ukrainas izlases saspēles vadītājs Zotovs
Vitālijs Zotovs. Foto: VEF Rīga

Latvijas čempionvienībai basketbolā "VEF Rīga" pievienojies Ukrainas izlases saspēles vadītājs Vitālijs Zotovs. Komanda pavēstījusi, ka katru mēnesi veiks ziedojumu spēlētāja algas apmērā, atbalstot Ukrainas bruņotos spēkus.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā neierobežotas sastāva izmaiņas klubi varēja veikt līdz 28. februārim, paliekot iespējai pieteikt vienu papildu spēlētāju līdz 14. martam. Tomēr attīstoties Krievijas armijas agresijai pret neatkarīgo Ukrainas valsti, līgas vadība lēma, ka komandām ir iespēja pieteikt papildus ukraiņu basketbolistu savā sastāvā. Ukrainas spēlētāji Latvijas-Igaunijas līgā šobrīd vairs netiek uzskatīti par ārzemniekiem un var spēlēt tādā pašā statusā kā jebkurš Latvijas un Igaunijas spēlētājs.

Turnīra mājas lapā atrodamais "VEF Rīga" pieteikums liecina, ka komandas sastāvā iekļauts Ukrainas izlases saspēles vadītājs Vitālijs Zotovs, kurš līdz kara darbības sākumam pārstāvēja Ukrainas Superlīgas ceturto spēcīgāko komandu "Dnipro". Vakardien Zotovam apritēja 25. dzimšanas diena.

188 cm garajs ukraiņu basketbolists 29 Ukrainas čempionāta spēlēs caurmērā laukumā pavadīja nepilnas 16 minūtes, vidēji gūstot 4,2 punktus, izdarot 2,2 rezultatīvas piespēles un izcīnot 1,9 atlēkušās bumbas.

Harkivas reģionā dzimušais basketbolists profesionālo karjeru iesāka Kijivas "Budivelnyk" sastāvā, kur aizvadīja trīs sezonas no 2014. līdz 2018. gadam. Pēc tam pa pusotrai sezonai saspēles vadītājs pavadījis "Mikolaiv" un Južnijas "Khimki" rindās, bet pirms šīs sezonas pievienojās "Dnipro" komandai.

24. februārī emocionālajā un varonīgajā spēlē pret Spāniju Ainara Bagatska trenētā Ukrainas izlase piekāpās ar rezultātu 74:88. Vitālijs Zotovs pret spāņiem laukumā pavadīja vairāk nekā 15 minūtes, nerealizēja nevienu no trīs izdarītajiem metieniem, bet izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Nākamo spēli "VEF Rīga" aizvadīs 7. martā, kad Ventspilī rīdzinieki tiksies ar vietējo komandu Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas finālspēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/

  +2 [+] [-]

, 2022-03-04 15:23, pirms 2 gadiem
BKV vajag centru lai ņem Kravcovu savādāk labākos savāks igauņi

  +2 [+] [-]

, 2022-03-04 16:28, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: BKV vajag centru lai ņem Kravcovu savādāk labākos savāks igauņi
mūšējie jau biežāk kā novērotāji, Leimani uzreiz savāca Klaipēda, gan jau drīz būs jaunumi Tallinā un/ vai Pērnavā

  +1 [+] [-]

, 2022-03-04 19:16, pirms 2 gadiem
malači

     [+] [-]

, 2022-03-04 20:57, pirms 2 gadiem
hm...interesanta rotācija būs + varbūt ilgtermiņā varētu, ja būs labs kadrs

     [+] [-]

, 2022-03-04 23:50, pirms 2 gadiem
Nez vai šie spēlētaji būs patiešām palīgi, neesmu ukrainis un man jau domas līdz darbam netiek. Domājams, šis ir vairāk labas gribas žests nekā reāls papildinājums un tā ar visiem ukraiņiem kuri šeit atradīs darbu.

     [+] [-]

, 2022-03-05 12:13, pirms 2 gadiem
Robis rakstīja: Nez vai šie spēlētaji būs patiešām palīgi, neesmu ukrainis un man jau domas līdz darbam netiek. Domājams, šis ir vairāk labas gribas žests nekā reāls papildinājums un tā ar visiem ukraiņiem kuri šeit atradīs darbu.
Es ceru, ka saproti to, ka viņi ir algoti spēlētāji? Viņiem maksās par spēlēšanu

     [+] [-]

, 2022-03-05 12:28, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es ceru, ka saproti to, ka viņi ir algoti spēlētāji? Viņiem maksās par spēlēšanu
Tas pats par sevi saprotams, bet smadzenes atslēgt un būt pilnvērtīgam spēlētajam šādā mirklī var vienīgi robots.

     [+] [-]

, 2022-03-05 13:37, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: hm...interesanta rotācija būs + varbūt ilgtermiņā varētu, ja būs labs kadrs
Biki māc šaubas jo viņam vāja statistika Ukrainas līgā un pat izlasē viņš lielu pienesumu nedot bet VEF domāju ir spēcīgāks par Dnipro

     [+] [-]

, 2022-03-05 17:52, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Biki māc šaubas jo viņam vāja statistika Ukrainas līgā un pat izlasē viņš lielu pienesumu nedot bet VEF domāju ir spēcīgāks par Dnipro
Es pieļauju domu, ka ņemts ar domu par nākamo sezonu

     [+] [-]

, 2022-03-05 20:59, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es pieļauju domu, ka ņemts ar domu par nākamo sezonu
Vienīgi ja Zoriks ies prom ja nē tad nav jēgas jo apturēs Krūmiņa progresu