Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: "Mans sapnis ir 10 komandas LBL un četras Eirokausos"

Rolands Eliņš

Janičenoks: "Mans sapnis ir 10 komandas LBL un četras Eirokausos"
Kristaps Janičenoks. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LBS Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks intervijā raidījumā "Tavs Gājiens", ko vada "BetsafeSports" pārstāvis Jurijs Žigajevs, atskatījās uz savām emocijām Latvijas vīriešu izlases neseno spēļu sakarā, pārsprieda bēdīgi slaveno pirmsspēles video rullīti un atzina, ka Latvijas basketbola vide ir sašķelta, taču tādēļ viņš esot piekritis darbam LBS.

"Pirmām kārtām, mēs nebijām gatavi, ka tāda reakcija būs," Kristaps Janičenoks izteicās par video rullīti, ko LBS publicēja pirms mača pret Bulgāriju, solot šajā mačā. "Mēs visi gaidījām, ka vinnēsim. Tas video var patikt, var nepatīk. Man pašam ir divējādas sajūtas. Ja es skatītos no savām šodienas pozīcijām, tad par tādu video nemaz nedomātu. Bet nu sanāca, kā sanāca. Salīdzinājums ar "Tagad vai nekad"? Protams, ka divas dažādas lietas. Šoreiz bija tāds īstermiņa uzsaukums, kas izgāzās, teiksim godīgi. "Tagad vai nekad" bija sauklis, kas vilkās izlasei līdzi visa cikla garumā un velkas vēl joprojām līdzi. Mārketinga ziņā tātad izvērties veiksmīgi, jo cilvēki par to runā. Vai izvērtās veiksmīgi arī Latvijas basketbolam? Tagad varam teikt, ka noteikti nē."

Janičenoks arī no savām pozīcijām raksturoja FIBA un ULEB attiecības, kas tiešā veidā ietekmē arī izlašu spēles. Janičenoks piekrita, ka šajā situācija ir vairāki cietēji, taču FIBA var piedāvāt plašāku produktu un paplašināt savu ģeogrāfiju ar citām izlasēm. "Basketbols izplešas. Bulgārija tagad tika EČ, gandrīz arī Dānija. Man pašam personīgi tas nepatīk, taču – sanāk vājāks produkts, taču kvantitatīvi lielāks," norādīja Janičenoks.

Janičenoks arī iebilda, ka Jānis Timma un Dairis Bertāns no Eirolīgas kluba "Khimki" būtu ieradušies ar kādu īpašu attieksmi un prasībām. "Viņi abi izlasē darbojās pēc labākās sirdsapziņas," teica Janičenoks. "Jā, varbūt ar viņu ierašanos pacēlās kopējā pašpārliecinātība, taču tā ir tikai mana interpretācija." Janičenoks gan arī atzina, ka, ja "Khimki" komandā būtu normālā iekšējā situācija, LBS, visticamāk, neizdotos vienoties par Timmas un Bertāna pievienošanos izlasei.

Bijušais Latvijas izlases spēlētājs Janičenoks LBS sāka strādāt kopā ar organizācijas jauno vadību. Viņš raidījumā piekrita, ka vietējā basketbola vide ir sašķelta, taču tieši tāpēc viņš piekritis darbam LBS. "Lai mēs nedalītos nekādās frontēs un ilgtermiņā savienotu abas puses," uzsvēra Janičenoks. Viņš arī atzina, ka, sākot darbu, ātri aptvēris, ka vajadzīgās lietas nevar nemaz tik vienkārši izdarīt un tas viss prasa lielu laiku un darbu.

Savukārt par saviem tiešajiem darba pienākumiem Latvijas basketbola līgās Janičenoks atgādināja, ka tā nav tikai Latvijas čempiona noteikšana starp sešām komandām, kas šosezon spēlē augstākajā vietējā līmenī, bet gan arī darbs ar otro līgu un reģionālajām sacensībām. Janičenoks norādīja, ka normālos apstākļos šobrīd būtu Latvijas un Igaunijas komandu apvienotā līga ar 13 komandām un savstarpējiem mačiem, taču piekrita, ka augstākās līgas komandu skaits ir palielināms. Par reāli paveicamu mērķi Janičenoks nosauca astoņas komandas augstākajā līgā, bet kā savu sapni - desmit komandas, no kurām četras piedalās Eirokausos. Bet tam visam nepieciešams uzlabot klubu finansiālo situāciju, un, kā skaidroja Janičenoks, bez iespējām uzņemties papildu izmaksas klubs atļauties dalību Eirokausos nevar.

Raidījuma pilns ieraksts

  -2 [+] [-]

, 2021-03-04 17:40, pirms 3 gadiem
Kristap, Tev taču ir vēl viens sapnis - novakcinēt ar eksperimentālo šķīdumu visus spēlētājus!

     [+] [-]

, 2021-03-04 19:06, pirms 3 gadiem
Kas ir eirokausi?
Fiba ņem visus, kas piekrīt spēlēt, jo pareizi jau Kristaps pateica, ka fiba spiež uz kvantitāti nevis uz kvalitāti. Mums visi ir gatavi spēlēt eirokausos, ja tas nepalielina budžetu.

     [+] [-]

, 2021-03-04 22:42, pirms 3 gadiem
[quote damokla_zobens]
Kristap, Tev taču ir vēl viens sapnis - novakcinēt ar eksperimentālo šķīdumu visus spēlētājus!

Nja,tas vakcinas nav nekas labs- ticamak blaknes bus,neparbauditas!

     [+] [-]

, 2021-03-04 22:54, pirms 3 gadiem
nejega rakstīja: [quote damokla_zobens]
Kristap, Tev taču ir vēl viens sapnis - novakcinēt ar eksperimentālo šķīdumu visus spēlētājus!

Nja,tas vakcinas nav nekas labs- ticamak blaknes bus,neparbauditas!
Normāls cilvēks, ja grib, tad viņš pagaidīs pāris gadus, jo vakcinēt ar vakcīnu, kura iet parbaudīšanas stadija ir liels risks sabojāt savu veselību. Nevar jau zināt, jo varbūt pēc pāris gadiem atklāsies onkoloģiskas slimības vai sazin vēl kas. Kā arī mūsu imunitāte pati spēj tikt galā ar slimībam.

     [+] [-]

, 2021-03-04 22:58, pirms 3 gadiem
Izskatās ka tas pagaidām ir vienīgais sakarīgais cilvēks jaunajā LBS sasaukumā atsķirībā no briļļainā marionetes, lai veicas Kristapam.

     [+] [-]

, 2021-03-05 00:09, pirms 3 gadiem
Mūsdienu apastākļos 10 klubi LBL ir utopija... Protams, vēlētos, lai LBL atgrieztos ziedu laikos, kad spēlēja Brocēni/LMT. Bet tajos laikos arī basītī auga talanti un tie talanti izgāja cauri LBL, arī tas pats Janičenoks. Tagad vairs neaug talanti, jaunas sejas LBL neparādās. Visa baša piramīda ir nogrimusi.

     [+] [-]

, 2021-03-05 01:46, pirms 3 gadiem
LBL 10 komandas? No kurienes nauda? Lietuvā ir un minimālais komandas budžets 450 000 eur. Mums tālu vēl, bēdīgi...