Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Baronam Rozītim tikšanās ar "Liepāju" un LBL pastarīšu duelis Rīgā

Emils Ozerinskis

Baronam Rozītim tikšanās ar "Liepāju" un LBL pastarīšu duelis Rīgā
Dāvis Rozītis
Foto: Renārs Buivids (RB32)

5. februārī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā norisināsies divas spēles, kuras abas notiks Rīgā. Daugavas sporta namā "Barons kvartāls" cīnīsies ar "Liepāju/Triobet", bet "Latvijas Universitāte" savā laukumā uzņems "Valku/Valgu".

"Barons kvartāls" - "Liepāja/Triobet"
Pulksten 19:30 Daugavas sporta nams

Mārtiņa Gulbja trenētais "Barons kvartāls" ar astoņām uzvarām un deviņiem zaudējumiem ieņem piekto pozīciju Latvijas čempionāta turnīra tabulā. Baroni pēdējā spēlē ar rezultātu 84:74 savā laukumā pirms nedēļas pārspēja "Ogri/Kumho Tyre", tādējādi atgūstoties pēc gada sākumā diviem piedzīvotiem zaudējumiem. Spēle pret liepājniekiem solās būt interesanta dēļ nesenās centra spēlētāja Dāvja Rozīša pārcelšanās no Liepājas uz galvaspilsētas komandu.

"Liepāja/Triobet" pēdējo spēli aizvadījusi trešdien, izbraukumā ar rezultātu 71:82 piekāpjoties "Ogrei/Kumho Tyre". Agra Galvanovska vadītā komanda ar astoņām uzvarām 19 spēlēs ieņem septīto pozīciju LBL turnīra tabulā, tomēr izcīnot uzvaru Daugavas sporta namā, liepājnieki var apsteigt baronus. Kopš Dāvja Rozīša pārcelšanās uz Rīgu, lielisku sniegumu "Liepāja/Triobet" sastāvā demonstrējis Artjoms Butjankovs, divās spēlēs pēc kārtas sasniedzot karjeras rezultativitātes rekordu - 24 punktus. Vēju pilsētas komandu atstājis saspēles vadītājs Latīfs Makmalans, pārceļoties uz Turcijas otro līgu. Līdz ar to galvenā saspēles vadītāja pienākumus komandā pārņēmis Malkoms Grifins.

Latvijas čempionātā rezultatīvākais spēlētājs ar 15,9 punktiem spēlē ir "Barons kvartāls" lietuviešu uzbrucējs Taurs Jogela. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta ceturtajā vietā ar 14,6 punktiem ierindojas snaiperis Dāvis Geks. Savukārt līgas efektīvākais spēlētājs un labākais cīnītājs zem groziem ir Dāvis Rozītis, gūstot 11,4 punktus, izcīnot 8,7 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,1 pretinieku metienu. "Liepājas/Triobet" līdera lomu uzņēmies spēka uzbrucējs Artjoms Butjankovs, gūstot 13,8 punktus un izcīnot 7,2 atlēkušās bumbas zem groziem. Amerikāņu aizsargs Malkoms Grifins liepājniekiem vidēji palīdzējis ar 12,6 punktiem un 7,4 rezultatīvām piespēlēm.

Abās šīs sezonas savstarpējās cīņās pārāka ir bijusi "Liepāja/Triobet". 22. oktobrī liepājnieki savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 90:84. Toreiz 17 punktus guva šobrīd "Liepājā" vairs nespēlējošais Raiens Kuks, bet baroniem ar 23 punktiem izcēlās Taurs Jogela. Arī 18. decembrī Rīgā uzvaru svinēja liepājnieki, izcīnot uzvaru ar 83:74. Toreizējais liepājnieks Rozītis kaldināja vēju pilsētas komandas uzvaru ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Tā pat 24 punktus guva Artūrs Ausējs. Savukārt "Barons kvartāls" rindās ar 20 punktiem atzīmējās Tailers Lārsons.

""Latvijas Universitāte" - "Valka/Valga"
Pulksten 17:00 Elektrum olimpiskais centrs un Sportacentrs.com tiešraidē

"Latvijas Universitāte" un "Valka/Valga" aizvadīs savu pēdējo savstarpējo cīņu šajā sezonā. Studentiem nepieciešama uzvara, lai saglabātu objektīvas cerības pakāpties augstāk par pēdējo vietu turnīra tabulā. Uzvaras gadījumā LU vēl neapsteigs robežpilsētas komandu, bet ļoti strauji pietuvosies, samazinot uzvarēto spēļu procentu starpību līdz 0,4%.

Gunta Endzela trenētā "Latvijas Universitāte" pēc divām izcīnītām uzvarām pēdējās divās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus. Trešdien bez ierunām studentiem nācās atzīt Latvijas čempionvienības "Valmiera/Ordo" pārākumu. Lai gan spēles beigu rezultāts bija samērā cienījams 60:78, valmierieši mača likteni bija nokārtojuši jau otrajā ceturtdaļa un mača beigās atsita numuru, ļaujot studentiem samazināt rezultāta starpību. "Latvijas Universitāte" ar četrām uzvarām 21 spēlē ieņem noslēdzošo desmito pozīciju LBL čempionāta turnīra tabulā.

"Valka/Valga" Latvijas čempionātā zaudējusi pēdējās piecās spēlēs pēc kārtas un nav izcīnījusi uzvaras kopš novembra vidus. Arī Igaunijas čempionātā komanda spēlē vāji un nav uzvarējusi kopš janvāra sākuma, ieņemot priekšpēdējo vietu līgā, apsteidzot tikai U-18 izlases kandidātu komandu. Aizvadītajā trešdienā "Valka/Valga" ar 49 punktu starpību piedzīvoja sakāvi pret "Ventspili" - 70:119.

"Latvijas Universitātes" rezultatīvākais spēlētājs ar 10,8 gūtiem punktiem vidēji spēlē ir Edgars Lasenbergs, bet komandas saspēli diriģē 19 gadus jaunais Renārs Birkāns, gūstot 8,4 punktu un izdarot 4,4 rezultatīvas piespēles. Jura Umbraško vadītās komandas līderis ir Ivars Žvīgurs, vidēji spēlē gūstot 14,1 punktu un izcīnot 6 atlēkušās bumbas. Kopš pievienošanās "Valka/Valga" komandai Reinis Strupovičs Latvijas čempionātā guvis 17,7 punktus, bet lielākā daļa no šiem punktiem nāca spēlē pret "Valmieru/Ordo", kurā latviešu aizsargs izcēlās ar 32 punktiem.

Iepriekšējo tikšanās reizi abas komandas aizvadīja pašā sezonas sākumā - 29. septembrī, Toreiz savā laukumā ar 89:82 uzvaru guva "Valka/Valga". Toreiz 20 punktus guva Kristo Sāge, kurš šobrīd pārcēlies uz Tallinu, bet pa 16 punktiem Ivara Žvīgura un Artūra Briča rēķinā. "Latvijas Universitātes" sastāvā ar "double-double" izcēlās Jānis Eiduks, gūstot 22 punktus un izcīnot desmit bumbas zem groziem.

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils17289.5
2.VEF9281.8
3.Valmiera/Ordo13765.0
4.Jēkabpils11955.0
5.Barons kvartāls8947.1
6.Jūrmala/Fēnikss101245.5
7.Liepāja/Triobet81142.1
8.Ogre/Kumho Tyre71236.8
9.Valka/Valga3925.0
10.LU41719.0

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2017-02-05 11:28, pirms 8 gadiem
Liepājai lielā diena, jāuzvar.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-05 12:26, pirms 8 gadiem
Barons un LU ņem !

  -1 [+] [-]

, 2017-02-05 12:26, pirms 8 gadiem
sanmezgls rakstīja: Liepājai lielā diena, jāuzvar.
Aizmirsti! Ko Liepāja vispār šobrīd var uzvarēt?