Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

BK ''Saldus'' mērķē atgriezties LBL un spēlēt ar vietējiem basketbolistiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

BK ''Saldus'' mērķē atgriezties LBL un spēlēt ar vietējiem basketbolistiem
BK ''Saldus'' 2020./2021. gada sezonas kopbilde. Foto: BK ''Saldus''

BK ''Saldus'' valdes priekšsēdētājs un galvenais treneris Edgars Buiķis intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka komanda vēlas atgriezties Latvijas basketbola līgā (LBL), taču to realizēt pagaidām traucē finanšu trūkums. Lai arī atgriešanās nākamajā sezonā tiek vērtēta kā zema, mērķis spēlēt LBL ir dzīvs, pie tam, to darīt ar vietējiem latviešu basketbolistiem.

BK ''Saldus'' pēc divām aizvadītām sezonām Latvijas basketbola līgā 2015. gadā finansiālu apsvērumu dēļ lēma vairs augstākajā sabiedrībā nespēlēt, piedaloties līgu zemāk. Komandas treneris un valdes priekšsēdētājs Edgars Buiķis intervijā ar portālu ''Sportacentrs.com'' apstiprināja kluba vēlmi atgriezties LBL, taču tam nepieciešamas finanses, kas ir vienīgais traucēklis šī mērķa sasniegšanā. ''Ja pagājušogad oktobrī man pajautātu, tad biju liels optimists par mūsu spēlēšanu LBL. Vienīgais kritērijs mūsu spēlēšanai līgā ir finanses. Tad mēs spētu šeit noturēt arī vietējos spēlētājus. Mana vīzija ir tāda, ka komandā būtu līdz pieciem profesionāļiem, bet pārējie basketbolu savienotu ar darbu. Līdzīgi jau bija 2013. gadā, kad spēlējām LBL. Nerunājot par VEF, tagad tas līmenis arī nav tāds, lai mēs nevarētu cienīgi nospēlēt. To jau šogad pierādīja gan ''Latvijas Universitāte'', gan ''Valmiera Glass/ViA''. Protams, ka ir vajadzīgas vairāk komandas. Saldus ir labs variants. Mums šeit uz spēlēm nāca 400 līdz 500 skatītāji neatkarīgi, kurā līgā spēlējām.'' Zināms, ka vienas sezonas budžets lēšams 120 tūkstošu eiro apmērā, no kā aptuveni ceturto daļu sedz pašvaldība.

''Es gribētu spēlēt ar latviešu basketbolistiem. Man patīk ''Ogres'' modelis. Izcils, un uz to mums ir jātiecas, '' par sastāva aprisēm gadījumā, ja ''Saldus'' spēlētu LBL, saka Buiķis, tomēr piebilstot, ka ar mazāku budžetu kā plānots, cīnīties būtu ļoti sarežģīti: ''Ļoti grūti būtu. Tas pats Stumbris - mēs viņu nevaram atļauties. Arī Jānis Blūms vēl nav beidzis karjeru. Viņš teica, ka pēdējo spēli aizvadīs Saldū. Ar šī gada sastāvu spēlēt varētu, bet negribētu visiem zaudēt ar 50 punktiem.''

Raugoties no malas, Buiķim patīk LBL turnīrs, taču translāciju jautājums ir tas, kurā vēlētos uzlabojumus: ''Man nepatīk, ka nevaru ieslēgt LTV7 kanālu un redzēt spēli. Man jāiet ''Youtube'' un tā jāmeklē. Šis fakts daudzus fanus atgrūž no basketbola. Manuprāt, tas ir liels mīnuss.'' Kopumā gan Latvijas Basketbola savienība (LBS) savu darbu padara labi. Buiķis pauž, ka daudz kas atkarīgs no pašiem klubiem.

''20,'' tik lielu procentu iespējamību Buiķis dod ''Saldus'' spēlēšanai Latvijas basketbola līgā jau nākamajā sezonā.

Rīt plkst. 20:15 skaties jaunāko ''Sports tuvplānā'' epizodi, kur par iespējamo spēlēšanu LBL vairāk izteiksies BK ''Saldus'' valdes priekšsēdētājs Edgars Buiķis.

  +4 [+] [-]

, 2021-05-03 17:38, pirms 3 gadiem
Diemžēl realitātē LBL līmenis ir nokritis gandrīz līdz LBL2 līmenim, tāpēc šādas runas. Nu, Vef, protams, cits stāsts.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-03 18:48, pirms 3 gadiem
Buki un Sakdus ar Jekabpili mierigi varētu spēlēt LBL

  -1 [+] [-]

, 2021-05-03 19:11, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Buki un Sakdus ar Jekabpili mierigi varētu spēlēt LBL
Ar saviem spēlētājiem nevarētu, ja iet runa par Saldus mērķiem. Saldus varētu gan!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-03 19:56, pirms 3 gadiem
Cik tad tādam stumbrim jāmaksā ja ar 120k budžetu nevar atļauties?

Baltais kobe Viktors Kulačkovskis jāņem sastāvā

  +1 [+] [-]

, 2021-05-04 02:30, pirms 3 gadiem
par translācijām ''Zelta vārdi'', ja ne LTV7, tad vismaz sportacentrsTV vai delfi tv,šī gada modelis ar tet ir galīgi garām.

     [+] [-]

, 2021-05-04 10:58, pirms 3 gadiem
Piekrītu par LTV7- nav skaidrs,kapec nerāda

     [+] [-]

, 2021-05-04 12:00, pirms 3 gadiem
Izmest Vefu ārā, tad jau jebkurš var spēlēt, iespējas visiem būtu līdzīgas.