Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" rindās savu varējumu uz Latvijas basketbola skatuves atrādīs Mačoha

Emils Ozerinskis

"Liepājas" rindās savu varējumu uz Latvijas basketbola skatuves atrādīs Mačoha
Rodijs Mačoha. Foto: ACB

Basketbola klubs "Liepāja" paziņojis par pirmo sastāva papildinājumu starp spēlētājiem, kuri iepriekšējā sezonā nebija vēju pilsētas komandas rindās. No Spānijas mājās pārbraucis 21 gadu vecais Liepājas basketbola audzēknis Rodijs Mačoha, kuram jaunajā sezonā gaidāma debija Latvijas basketbola augstākajā līgā.

"Liepāja" savām rindām piesaistījusi ļoti interesantu spēlētāju, ar kuru vietējā basketbola līdzjutēji nemaz nav vēl tik pazīstami. 21 gadu vecais Rodijs Mačoha jau 2017. gadā devās uz Spānijas kluba Madrides "Fuenlabrada" sistēmu, kur vieglā uzbrucēja basketbolists ticis pie spēlēšanas Spānijas ACB līgā, gan pagājušajā sezonā darbojās Spānijas pēc spēka otrajā līgā.

"Liepāja" ir bijis labs karjeras tramplīns latviešu basketbolistiem, kuri komandas rindās sevi spējuši apliecināt kā vienības līderi. Tā pagājušajā starpsezonā no "Liepājas" uz Vācijas Bundeslīgu pārcēlās Kārlis Šiliņš, kurš nu jau devies uz Itālijas A sēriju. Savukārt Kristaps Ķilps pēc produktīvas pagājušās sezonas "Liepājas" sastāvā nolēmis turpināt spēlēt komandas rindās, kļūstot par pirmo "Liepājas" vienības sastāva komplektācijas paziņojumu šajā starpsezonā.

Arī Rodojam Mačoham iespēju sevi apliecināt "Liepājas" krāsās netrūks. Aizvadītajā sezonā "Fuenlabrada" palika pirmā aiz LEB Oro izslēgšanas spēļu svītras. Liepājnieks izgāja laukumā 27 spēlēs, caurmērā spēlējot nepilnas 14 minūtes un gūstot 2,5 punktus, kā arī izcīnot trīs atlēkušās bumbas.

Artūra Visocka-Rubeņa komentārs: "Rodijs Mačoja - liepājas sporta spēļu skolas audzēknis. Neskatoties uz savu jauno vecum, pabijis Eiropas top līmeņa līgā, un bijis sava vecuma izlašu viens no vadošajiem spēlētājiem.Protams, ka esam priecīgi, ka varam Rodijam dot iespēju atkal "atsperties" vietā, kur viņš ir izaudzis, tā palīdzot arī "Liepājai" sasniegt komandas mērķus. Kā vienmēr, mēs kā organizācija paliekam pie saviem stūrakmeņiem - būt par tramplīnu un vietu, kur sevi pierādīt un atgūt spēles "garšu". Rodijs ir vispusīgs spēlētājs, kuram tikai nepieciešams atkal sajust uzticēšanos un pozitīvu vidi."

Rodija Mačohas domas par atgriešanos Latvijā: "Man ir prieks atgriezties mājās "Liepājā"! Liepāja ir perfekta vieta, lai attīstītos un kļūtu labākam, pateicoties tās sistēmai un treneru korpusam. Esmu gatavs cīnīties un smagi strādāt, lai sasniegtu komandas izvirzītos mērķus. Vēlos teikt paldies BK "Liepāja" vadībai un treneriem par doto iespēju pārstāvēt Liepāju! Ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu, tiekamies spēlēs!"

Bez Kristapa Ķilpa, kurš noslēdzis jaunu vienošanis, "Liepājas" rindās no pagājušās sezonas sastāva turpinās spēlēt Klāvs Dubults, Ričards Vitoļskis, Mārtiņš Kilups un Henriks Bajārs.

BK "Liepāja"

SpēlētājsPoz.Aug.Dz. g.ValstsKlubs 2024'
Ričards VitoļskisPG1852001LatvijaLiepāja
Mārtiņš KilupsPG1912006LatvijaLiepāja
Kristaps ĶilpsSF1942001LatvijaLiepāja
Rodijs MačohaSF2012002LatvijaFuenlabrada (Spānija II)
Klāvs DubultsC2041996LatvijaLiepāja
Henriks BajārsC2132002LatvijaLiepāja

  +1 [+] [-]

, 2024-07-01 17:37, pirms 3 dienām
Nu šis būs ļoti interesanti!

     [+] [-]

, 2024-07-01 18:40, pirms 3 dienām
Lai Mačoham Liepāja ir tikpat labs trampAlīns kā Šiliņam!

     [+] [-]

, 2024-07-01 19:11, pirms 3 dienām
Vēl Krūmiņš jāsaglabā no pagājušā gada