Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Zobratiņi aizvien straujāk sāks griezties "Užavas" kausa otrajā kārtā

Zobratiņi aizvien straujāk sāks griezties "Užavas" kausa otrajā kārtā
Armands Ginters. Foto: Raimonds Subatovičs

"Užavas" basketbola kausa otrā spēļu kārta patiesi iekarsīs otrdienas vakarā, kad viena otrai pretī stāsies vairākas nākamo kārtu sasniegt tīkojošas komandas. Pulksten 20:00 vakarā paralēli spēles sāksies Jelgavā, Tukumā un Ķekavā.

"Užavas" basketbola kausa nolikums paredz, ka katra kausa izcīņas dalībkomanda savu sastāvu var papildināt ar pat diviem kādu citu komandu spēlētājiem, kuru pārstāvētās vienības attiecīgajā sezonā nepiedalās kausa izcīņā. Tā "Sigulda/Modern house" komanda jau sauca palīgā "Saldus" vienību pārstāvošo Lauri Bērziņu, taču arī ar viņa spēkiem nebija gana, lai siguldieši divu spēļu summā pārvarētu "Tukuma" barjeru.

Artūra Grīnberga un Kristapa Čavara uz priekšu vestie tukumnieki, kuri saspringtā cīņā nopelnīja tiesības spēlēt otrajā kārtā, sacentīsies ar "Grobiņas" komandu. Ja "Tukumam" sezonas sākums padevies pietiekami karsts, tad Dienvidkurzemes komandai ar spēļu kalendāru nav veicies, Nacionālās līgas čempionātā sākot ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem un piedzīvojot četrus zaudējumus pēc kārtas. "Grobiņas" uzbrukuma līderi Niks Lagzdiņš un Raivo Cālītis meklēs iespējas nomētāt pretinieku komandas aizsardzību, lai 3. kausa kārtā pretendētu uz tikšanos ar "Latvijas Universitāti".

Pērn gan kausa izcīņā, gan Nacionālās līgas finālsērijā pret kandavniekiem zaudējumus piedzīvojušie "Jelgavas" basketbolisti šo kausa izcīņas turnīru sāks ar spēli savās mājās pret Nacionālās līgas jaunpienācēju "Salaspili". "Jelgavas" līderis ir pēdējos gados komandu vilkušais saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kuram kā lieliskie musketieri līdzās stāv Armands Ginters, Jānis Bērziņš un Andris Justovičs. Salīdzinoši ar pēdējām sezonām, jelgavnieku jaunā galvenā trenera Česlava Mateikoviča spēlē lielāks uzticības kredīts dots jelgavnieku jaunajiem sporta skolas audzēkņiem. Pretējā pusē Zemgales komandai stāsies "Salaspils", kuras pirmos soļus valsts otrajā spēcīgākajā līmenī balsta tādi pieredzējuši spēlētāji kā Jānis Antrops, Jānis Pozņaks un Dāvis Klegeris. Abas komandas savstarpēji līdz šim nav spēlējušas, tādēļ pastāv iespēja pārsteigumiem.

Kausa izcīņas otrajā kārtā kopā salozētās "Ķekavas" un "Gulbenes Buku" komandas nupat kā tikās Nacionālās līgas spēlē. Ķekavieši pirms tikšanāsš kausā uz Gulbeni aizsūtīja paplucinātu sastāvu, tādēļ pieredzējušāku spēlētāju klātbūtne Eduarda Avotiņa un Elvija Mičuļa personās (ja viņi piedalīsies) varētu izmainīt spēles ritējumu. Taču arī labākajā "Ķekavas" sastāvā "Gulbenes Buki" būs ļoti ciets rieksts. Gulbeniešu rindās ieraksti atslēgas lomu spēlējis Ingars Aizpurs, bet šajā sezonā līdera lomu groza tuvumā uzņēmies spēcīgais Jānis Engers. Perimetrā saspēli gulbeniešiem vada Rihards Teirumnieks, savukārt nepatīkamu potītes traumu guvušo Kristeru Elksnīti aizstājis Edgars Kaufmanis, kurš bukeim pievienojies ar tā saukto atvērto līgumu. Kausa izcīņas spēlēs "Gulbenes Bukiem" talkā nāks "Līvānu" šīs sezonas līderis Renārs Magone.

Jāpiemin, ka trešdien divas no Nacionālās līgas nu jau stabilām vērtībām sacentīsies pret Reģionālās līgas komandām, kuras potenciāli varētu šosezon pretendēt uz cīņu par augstām vietām valsts trešajā spēcīgākajā turnīrā, iespējams, apsverot domu par celšanos augstāk uz Nacionālo līgu.

Nacionālās līgas čempione "Kandava/Anzāģe" kausa izcīņā savām rindām piesaistījusi rezultatīvo "Saldus" perimetra spēlētāju Kasparu Baumani. Edgara Priedes trenētā vienība, kuru šosezon uz priekšu vilkusi Mārča Saulīša un Guntara Strāķa rezultatīvā spēle, savās mājās tiksies ar netālajiem kaimiņiem no "Jaunpils". Jaunpilnieku potenciālie līderi būs Mareks Doroškevics, Uvis Strogonovs un garā gala spēlētājs Daniels Minajevs.

Vidzemes komandu cīņā jaunizveidotā Cēsu komanda "Cēsis"/CSS sacentīsies ar pirmā zaudējuma rūgtumu sajutušo "Limbažu" vienību. Cēsnieki, kuru līderi Reģionālās līgas spēlēs bijuši Reinis Rudzītis, Raitis Freibergs un Toms Kohanovs, palīgā uz kausa spēlēm pasaukuši savu pazudušo dēlu Jāni Dumburu, kurš jau otro gadu Nacionālajā līgā pārstāv "Saldus" krāsas. Tāpat nozīmīgs pastiprinājums cīņā pret limbežniekiem solās būt "Madonas" līderis Mikus Sokolovs. "Limbažiem" tikmēr ļoti produktīvs sezonas pirmajā mēnesī bijis saspēlnieks Vents Veinbergs, kuram šosezon labā roka komandas panākumu kaldināšanā bijis Rēzeknes basketbola audzēknis Valdis Seņkāns.

Užavas kausa 2. kārtas spēles

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie spēlētāji
29.10.BK Cēsis - RSU64:100Kazāks 16 p. - R. Ginters 19 p.
31.10.Jelgava - Salaspils20.00
Tukums - Grobiņa20.00
Ķekava - Gulbenes Buki20.00
01.11.Kandava/Anzāģe - Jaunpils20.00
Cēsis/CSS - Limbaži20.00
13.11.RSU - BK Cēsis19.30
Salaspils - Jelgava20.00
14.11.Gulbenes Buki - Ķekava21.00
15.11.Jaunpils - Kandava/Anzāģe19.30
Grobiņa - Tukums19.30
Limbaži - Cēsis/CSS20.00

Latvijas basketbola Užavas kauss

1. kārta2. kārta3. kārta
Sigulda - TukumsTukums - Grobiņa- Latvijas Universitāte
Ķekava - Gulbenes Buki- Ventspils
Cēsis/CSS - Limbaži- Ogre
Jelgava - Salaspils- Liepāja
BK Cēsis - RSU- Rīgas Zeļļi
Kandava/Anzāģe - Jaunpils- Valmiera Glass/ViA

Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
1

LBS par sezonas labāko debitantu atzinusi VEF spēlētāju Robertu Blūmu

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi, ka tā par sezonas labāko debitantu atzinusi ''VEF Rīga'' spēlētāju Robertu Blūmu, kurš visas sezonas garumā bijis kluba stabils rotācijas basketbolists.
Kristaps Pļavnieks. Foto: Raimonds Subatovičs

Pļavnieks, Ginters, Klegeris, Armanovs un Šulcs tiek iekļauti zvaigžņu pieciniekā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc izšķirošajām "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas medaļu spēlēm nosaukusi turnīra zvaigžņu piecinieki, kurā iekļauti pa diviem "Jelgavas" un "Salaspils" basketbolistiem, kā arī viens "Gulbenes Buku" pārstāvis.
Mārtiņš Šteinbergs. Foto: Raimonds Subatovičs

Šteinbergs veic zelta izrāvienu, "Jelgava" atgriežas čempionu tronī, MVP - Pļavnieks

Par "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas čempioniem pēc viena gada pārtraukuma atkal kļuvuši "Jelgavas" basketbolisti, kuri finālsērijas trešajā spēlē veica iespaidīgu pēdējās ceturtdaļas izrāvienu, nokārtojot uzvaru ar 83:62 pār salaspiliešiem. Sērijā ar mazāko iespējamo spēļu skaitu tika sasniegts 3-0.