Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gregs Vitingtons: "Pirmo reizi dzimšanas dienā spēlēju finālā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gregs Vitingtons: "Pirmo reizi dzimšanas dienā spēlēju finālā"
Gregs Vitingtons 2024. gada 17. februārī Zemgales Olimpiskajā centrā. Foto: Mārtiņš Goldbergs

"Šī bija pirmā reize, kad dzimšanas dienā spēlēju finālā. Iznācu laukumā lieliskā noskaņojumā. Jāuzspēlē, lai gūtu prieku!" pēc triumfa Jelgavā teica "VEF Rīga" spēka uzbrucējs un Latvijas basketbola Užavas kausa fināla vērtīgākais spēlētājs Gregs Vitingtons (Gregory Vernon Whittington).

VEF basketbolisti trešo reizi spēlēja Užavas kausa finālā un trešo reizi cēla virs galvām čempionu kausu. Pirms diviem gadiem rīdzinieki Ventspilī apspēlēja laukuma saimniekus, savukārt 2023. gadā paveica līdzīgu darbu Liepājā.

Trešo reizi karjerā čempiona lauri arī Gregam Vitingtonam, kurš Rīgas klubam pievienojās pirms mēneša. Smaidīgais spēlētājs 2016. gadā ar “Sioux Falls Skyforce” uzvarēja NBA G-līgā (toreiz D-līga), savukārt 2023. gadā ar Izraēlas klubu “Hapoel Be`er Sheva” palika nepārspēts Balkānu līgā.

Labākās atmiņas – uzvaras turnīros. Vispirms NBA G-līgā un tagad šeit. Vēlos turpināt uzvarēt – tas sniedz labākās sajūtas. Patiesībā esmu uzvarējis trīs turnīros. Pērn, spēlējot Balkānu līgā, apsteidzām komandas no Kosovas, Bulgārijas, Melnkalnes un Ukrainas.”

Vitingtons pirmajā puslaikā noteica toni VEF uzbrukumā. Garais spēlētājs guva punktus no spēles vai izprovocēja piezīmes, līdz pārtraukumam sakrājot 15 punktus, sešas atlēkušās bumbas, vienu bloķētu metienu un vienu pārķertu bumbu. “'Vīri melnā” izvirzījās vadībā ar 45:32.

Otrajā puslaikā Vitingtons izcēlās ar diviem tālmetieniem un vairākām rezultatīvām piespēlēm. Cīņas beigās viņa rēķinā 25 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un pelnīta MVP balva trīsdesmit pirmajā dzimšanas dienā.

Rīdzinieku garie spēlētāji – Vitingtons, Arnaldo Toro Barea, Māris Gulbis un Pēteris Pinnis – sameta 47 punktus. “VEF priekšējā līnija ir varena. Daudz labu puišu – viņiem tikai vajag ļaut ieskrieties un darīt to līdz sezonas beigām.”

Jāņa Gailīša, Jevgeņija Kosuškina, Krista Pīternieka un Oskara Ernšteina trenētā komanda otro reizi četrās dienās apspēlēja “Rīgas Zeļļus”. Pretinieki aizvada lielisku debijas sezonu, taču februāra vidū VEF abās spēlēs svinēja uzvaras ar 21-25 punktu pārsvaru.

Pirms trīs dienām dienām zinājām, ka jāsamazina viņu gūtie punkti ātrajās pārejās un nevar ļaut viņu metējiem trāpīt brīvos metienus. Tāpat neļaut gūt punktus pēc ieskrējiena soda laukumā. Koncentrējāmies spēlei un uzvarējām.”

Deviņās sezonās profesionālajā basketbolā Vitingtons ir spēlējis ASV, Austrālijā, Japānas ziemeļos, Izraēlā, Turcijā, Krievijā un ACB līgā Spānijā. Latvija ir astotā valsts viņa ceļojumā. “Man viss patīk. Organizācija, puiši, treneri – visi ir atsaucīgi. Mums tikai jātraucas uz priekšu.”

Pirms dažām ziemām – 2021. gada 27. februārī – Vitingtons devās laukumā savā pirmajā NBA spēlē, palīdzot “Denver Nuggets” viesos pārspēt “Oklahoma City Thunder” ar 126:96. Toreiz sezona sākās decembra beigās, bet spēka uzbrucējs tika laukumā četrās spēlēs.

Vitingtons uzspēlēja kopā ar Džamalu Mareju, Monti Morisu, Maiklu Porteru jaunāko un Nikolu Jokiču. “Tā bija pirmā NBA spēle, kurā izgāju laukumā. Sanāca iejusties spēlē – piepildīt mana tēva un vecāsmātes sapni.”

     [+] [-]

, 2024-02-19 10:23, pirms 2 mēnešiem
Gregory ir Grigorijs latviski!