Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" dominē Kandavā, tiekot pie pirmā panākuma pusfināla sērijā

Emils Ozerinskis

"Jēkabpils" dominē Kandavā, tiekot pie pirmā panākuma pusfināla sērijā
Roberts Mednis. Foto: Lāsma Irša

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas pusfinālu kārta sākusies ar "Jēkabpils" uzvaru pār pamatturnīra uzvarētāju "Kandavu/Anzāģi" - 83:67. Tiekot pie panākuma izbraukuma spēlē, trešdien jēkabpiliešiem savās mājās būs iespēja nokārtot nokļūšanu turnīra finālā.

# Kandavas un Jēkabpils komandām šī bija pirmā savstarpējā oficiālā tikšanās, jo, katrai spēlējot savā reģiona grupā, līdz šim ceļi abām nebija krustojušies, ne tikai šajā sezonā, bet arī iepriekšējās.

# Jēkabpiliešu rindās pieci spēlētāji sasniedza divciparu skaitļus gūto punktu kategorijā. Rezultatīvākais lūšiem ar 15 gūtiem punktiem bija Mikus Sokolovs. Par vienu mazāk Rihardam Strautam, bet attiecīgi 13 un 12 punktus guva Kārlis Večens un Mārtiņš Vīņauds.

# Kandavas vienībā rezultatīvākais ar 17 gūtiem punktiem bija Artūrs Grīnbergs, kamēr pie 16 tika Kristaps Gotfrīds. Vienam no kandavnieku atslēgas spēlētājiem Mārcim Saulītim spēle noslēdzās priekšlaicīgi piecu sakrāto piezīmju dēļ.

Sākumsastāvi:
Kandava: Grīnbergs, Rozentāls, G.Strāķis, Savčenko, Saulītis.
Jēkabpils: Sokolovs, Bērziņš, Strauts, Vīņauds, Mednis.

Pusfināla kārtu ar rezultatīvu uzbrukuma basketbolu iesāka "Jēkabpils", kas sekmīgi raidīja grozā metienus no tālās distances. Lūši pirmajā desmitminūtē iekārtojās vadošā pozīcijā, spējot vairāk nekā dubultot pretinieku iespēto pirmajā ceturksnī. Pēc desmit nospēlētām minūtēm "Kandava/Anzāģe" spēlētājiem nācās atskārst, ka ir nonākts iedzinējos ar 11:25.

Jēkabpiliešiem audzējot pārsvaru arī otrajā cīņas nogrieznī, kandavniekiem cerību stariņu uz atspēlēšanos deva Kārļa Bērziņa trāpītais trīs punktu metiens. Mājinieku cerības gan ātri tās sagrāva viesu spēlētāju Mika Sokolova, Kārļa Večena un RIharda Strauta grozā sabērtie trīs punktu metieni. Ejot lielajā pārtraukumā, "Jēkabpils" bija drošā pārsvarā ar 60:37.

Neko daudz spožāk kandavniekiem negāja arī otrā puslaika ievadā, Artūra Brūniņa trenētajai komandai turoties pie vērā ņemama pārsvara. Roberta Medņa precīzais metiens trešās ceturtdaļas izskaņā deva viesiem 25 punktu pārsvaru - 75:50.

"Kandava/Anzāģe" pirms noslēdzošajām desmit minūtēm balto karogu gan nebija izkārusi. Mājinieku līdzjutēji katru savas komandas rezultatīvo darbību sagaidīja ar lielām emocijā, kas palīdzēja kandavniekiem līdz ceturtā perioda vidum uz pusi sadeldēt atstatumu. Pēc lieliskām četrām minūtēm kandavnieku uzbrukums iestrēga un pakaļdzīšanās apsīka, nākamās piecas minūtes Edgara Priedes trenētajai komandai paliekot bez realizētiem metieniem. Spēles beigu signālu "Jēkabpils" sagaidīja ar rezultātu 83:67, kas lūšiem ļāva veikt pirmo no diviem vajadzīgajiem soļiem iekļūšanai Nacionālās līgas finālā.

"Kandava/Anzāģe" - "Jēkabpils" 67:83 (11:25, 26:35, 13:15, 17:8)
Kandava: Grīnbergs 17, Gotfrīds 16, Saulītis 8, G.Strāķis 6, Bērziņš 6, Dambenieks 6, Savčenko 4 (13 atl.b.), Rozentāls 2, A.Strāķis 2, Lēmanis, Petkevičs.
Jēkabpils: Sokolovs 15, Strauts 14, Večens 13, Vīņauds 12, Mednis 10, Aleksejevs 6 (9 atl.b.), Ermansons 5, Bērziņš 4, Arnītis 4.

NBL izslēgšanas spēļu pusfināls

Pāris1. spēle2. spēle3. spēleSērija
Kandava/Anzāģe - Jēkabpils67:8327.04.29.04.*0-1
Gulbenes Buki - Jelgava26.04.28.04.30.04.*0-0

     [+] [-]

, 2022-04-23 18:54, pirms 2 gadiem
Jēkabpils malači! Tas jau bija sagaidāms

     [+] [-]

, 2022-04-24 16:39, pirms 2 gadiem
Lucis ar malacis!Aleksejevu labi pavilka.Tas jau bija sagaidāms.Vecums,vairs neturās kājās.