Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Debitante "Salaspils" liek kandavniekiem atstāt NBL čempionu troni

Emils Ozerinskis

Debitante "Salaspils" liek kandavniekiem atstāt NBL čempionu troni
"Salaspils" basketbolisti ceturtdaļfinālā izsit "Kandavu/Anzāģi". Foto: Aija Ozoliņa

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā turnīra čempionu pilnvaras piektdienas vakarā nācās nolikt "Kandavas/Anzāģes" basketbolistiem, kuri ceturtdaļfināla izšķirošajā, trešajā spēlē ar 77:86 piekāpās "Salaspils sporta skolai".

Otrajā duelī starp valsts vadošo basketbola klubu fārmkomandām ventspilniekiem bija pieejami labākie spēki, jo pēc atgriešanās no izbraukuma Tallinā ar lielo klubu, sērijas atbildes cīņā piedalījās gan Jānis Censonis, gan Dāvis Ozers, gan Rūdis Donis. Pirmajā ceturtdaļā "Spars/Ventspils Augstskola" komandai spēle tiešām padevās kā no rokas, Ralfa Lāča trejacim ļaujot mājiniekiem atrasties priekšā ar 28:20. Otrajā ceturksnī ar tālmetieniem apmainījās divi Valmieras basketbola audzēkņi Roberts Vēveris un Dāvis Ozers, pēc kā kurzemnieku pārsvars sasniedza 11 punktus. Sešas minūtes pirms pirmā puslaika beigām strauji sāka griezties RSU uzbrukuma zobrati, rīdziniekiem realizējot astoņus no deviņiem uzbrukumiem. Spēles iniciatīva nonāca Krista Pīternieka trenētās komandas rokās, RSU puslaiku sagaidot pie sev labvēlīgā 51:47.

Arī spēles trešajā ceturtdaļā Rīgas komandai ļoti labi sekmējās ar tālmetienu realizāciju, kas Vefiņa dublieriem ļāva pirms pēdējām desmit minūtēm aizbēgt līdz 14 punktu atstatumam (79:65). Pēdējā ceturtdaļā sešas ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Toma Salnāja trejacis pietuvoja ventspilniekus līdz astoņiem punktiem, bet nekavējoties atbildi deva RSU kapteinis Rihards Ginters ar savu tālmetienu, apslāpējot kurzemnieku pakaļdzīšanos. Turpinājumā groza tuvumā saimniekoja Raivo Butirins, palīdzot nokārtot RSU došanos uz pusfināla kārtu ar otro uzvaru sērijā pret ventspilniekiem - 99:86.

RSU labā ar sešiem realizētiem tālmetieniem līdz 28 gūto punktu atzīmei tika Rihards Ginters. Raivo Butirins tika pie 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām. Tāpat 17 punktus guva Dāvis Žilde, kamēr par diviem mazāk savas vienības labā ieskaitīja Roberts Vēveris. "Spars/VeA" sezona noslēdzās ar Dāvja Ozera 20 punktiem un astoņām izcīnītām bumbām. 19 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles sakrāja Jānis Censonis, bet Rūdis Donis sezonu Nacionālajā līgā pabeidza ar 11 punktiem.

Vidzemes komandu cīņā pirmo maču uzvarējušie "Gulbenes Buki" viesojās Limbažos. Par spīti komandas divu rezultatīvāko spēlētāju - Venta Veinberga un Ingusa Immera iztrūkumam, mājinieki sparīgi turējās pretī bukiem. Pirmo ceturtdaļu limbažnieki pabeidza ar viena punkta vadību, bet puslaika izskaņu, pateicoties Oto Grīnberga tālmetienam, mājinieki sagaidīja ar sev labvēlīgo 42:38.

Trešās ceturtdaļas vidū Limbažos spēles ritējums sāka mainīt virzienu. Gulbeniešu kapteinis Ingars Aizpurs panāca izlīdzinājumu uz rezultāta tablo, kam sekoja Jāņa Engera un Riharda Teirumnieka trāpītie trīs punktu metieni. Limbaži gan nemeta plinti krūmos, spējot uz mirkli atgriezties priekšā, tomēr pirms perioda beigām no tālienes rezultatīvi uzbruka Rolands Šulcs un Engers, dodot viesiem vadību ar 64:60. Pēdējā ceturksnī Valda Seņkāna trīnītis nostādīja "Limbažus" pozīcijā, lai uzbrukt pretinieku pārsvaram, tomēr ar savu spēles trešo trejaci Engers salauza sērijas likteni par labu "Gulbenes Bukiem". No soda metienu līnijas gulbenieši palielināja atstatumu līdz desmit punktiem, tiekot pie uzvaras ar 90:80.

Buku atgriešanos Nacionālās līgas pusfināla stadijā palīdzēja nodrošināt Jānis Engers ar 19 gūtiem punktiem un septiņām izcīnītām bumbām zem groziem. 18 punktus gulbeniešu labā guva Rihards Teirumnieks, kamēr ar 16 un 15 ačiem sekoja attiecīgi Ingars Aizpurs un Sandis Bēts. Jaunākais no buku pamatpiecinieka spēlētājiem Rolands Šulcs tika pie 14 punktiem. "Limbažu" sezonas noslēgumā pa 17 punktiem guva Oto Grīnbergs un Kristaps Kalniņš. 14 punktus guva limbažnieku rindās debiju piedzīvojušais Jānis Leimanis, bet līdz 13 punktiem tika Valdis Seņkāns. Eduardam Vīksnam pietrūka viena punkta līdz "double-double", jo atlēkušo bumbu kategorijā viņš sasniedza atzīmi 12.

Līdz ceturtdaļfināla sērijas trešajai, izšķirošajai cīņai nonāca duelis starp turnīra čempioni "Kandavu/Anzāģi" un jaunpienācēju "Salaspils sporta skolu". Vienības sērijas gaitā apmainījās ar uzvarām pretinieku laukumos. Pirmā ceturtdaļā atkal iezīmējās ar viesu pārspēku, salaspiliešu labā desmitminūti noslēdzot Dāvja Klegera metienam, kas Valda Razumovska trenētajai komandai deva pārsvaru ar 28:16. Otrajā ceturksnī kandavnieki līda ārā no deficīta, komandas spēlējošajam menedžerim Kristapam Gotfrīdam pirmā puslaika pēdējā minūtē ar trejaci panākot līdzsvaru. Tomēr Jāņa Pozņaka trāpītie sodiņi puslaika atelpā salaspiliešiem ļāva doties ar 41:39.

Otrā puslaika sākumā pērnā gada čempionu līderi Mārcis Saulītis un Guntars Strāķis ļāva ozolzīlēm pārņemt vadību. Nikolaja Zotova un Stāķa trāpītie tālmetieni kandavnieku atrāvienu trešās ceturtdaļas vidū palielināja līdz astoņiem punktiem (55:47). Pirms sērijas 12. ceturtdaļas sākuma kandavniekiem bija četru punktu pārsvars, kuru Dāvis Klegeris un Reinis Otersons pavisam ātri nodzēsa. Spēli par labu salaspiliešiem aizlauza Kristiāna Armanova realizētais trīs punktu metiens, bet pretī pusfinālam debitantus veda aukstasinīgais Jāņa Antropa sniegums, neļaujot kandavniekiem atgūt labvēlīgu rezultātu. Skanot beigu sirēnai, pie 86:77 salaspiliešu līdzjutēji varēja mesties ap kaklu savas komandas spēlētājiem, sveicot viņus ar pusfināla sasniegšanu. "Salaspils" uzvara ceturtdaļfinālā liedza atkārtoties visam pērnā gada Nacionālās līgas medaļu cīņu četriniekam.

"Salaspils" ceļu pretī medaļu cīņām ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām asfaltēja Jānis Pozņaks. Cits Ogres basketbola produkts Jānis Antrops salaspiliešu labā guva 17 punktus un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Pie 17 punktiem tika arī Dāvis Klegeris, bet ar 15+10 pierakstījās Reinis Otresons. Pagājušā gada finālsērijas MVP Guntars Strāķis kandavnieku pēdējā spēlē guva 30 punktus, kamēr Eduards Avotiņš tika pie 11 ačiem, bet Nikoljs Zotovs guva desmit punktus.

Nacionālās līgas pusfināla stadijā "Gulbenes Buki" sacentīsies pret jaunpienācējiem "Salaspils sporta skolas" basketbolistiem. Savukārt pērnā gada vicečempione "Jelgava" par fināla sasniegšanu trešo sezonu pēc kārtās cīnīsies pret "Rīgas Stradiņa Universitāte/VEF Rīga" komandu.

NBL izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla spēles

Dat.SpēleRez.Rezultatīvākie
13.03.Kandava/Anzāģe - Salaspils86:104Strāķis 18 p. (6 rez.p.) - Štelmahers 26 p.
15.03.Gulbenes Buki - Limbaži88:69Bēts 17 p. - Upe 12 p.
Jelgava - Līvāni86:76Seņkāns 25 p. - Pabrieža 13 p.
18.03.RSU - Spars/VeA98:63Salmiņš 25 p. (11 atl.b.) - Prūsis 23 p.
19.03.Līvāni - Jelgava79:97Magone 26 p. (9 atl.b.) - Ginters 21 p.
20.03.Salaspils - Kandava/Anzāģe68:84Armanovs 21 p. - Saulītis 17 p. (12 atl.b.)
22.03.Spars/VeA - RSU86:99Ozers 20 (8 atl.b.) - Ginters 28 p.
Limbaži - Gulbenes Buki80:90Grīnbergs 17 p. - Engers 19 p.
Kanava/Anzāģe - Salaspils77:86Strāķis 30 p. - Pozņaks 21 p. (10 alt.b.)

Nacionālās līgas ceturtdaļfināla pāri

Play-off pāri1. sp.2. sp.3. sp.Sērijā
Gulbenes Buki - Limbaži88:6990:802-0
Jelgava - Līvāni86:7697:792-0
RSU - Spars/VeA98:6399:862-0
Kandava/Anzāģe - Salaspils86:10484:6877:861-2

  +1 [+] [-]

, 2024-03-22 22:27, pirms mēneša
Pozņaka&Otersona meistarklase.
Interesanti kā lbl2 tiesneši atļauj garajiem ar elkoņiem mahāties + bieži tēlošonas paraugstundas kā teātrī (nekas personīgs) - nedod ne offensive, ne tehniskās. 🙂🙂🙂

     [+] [-]

, 2024-03-22 22:43, pirms mēneša
Salaspils un Antrops malači. Antropa pēdējie 12 p pēdējās 3 min uztaisīja spēli!