Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: U20 izlases visu laiku zemākā vieta - tā nav Latvijas basketbola traģēdija

Rolands Eliņš

Viedoklis: U20 izlases visu laiku zemākā vieta - tā nav Latvijas basketbola traģēdija
Foto: FIBA

Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase vēl turpina dalību Eiropas čempionāta B divīzijā, bet jau šobrīd skaidrs, ka augstāk par devīto vietu (jeb 25. vietu Eiropā) tā nevarēs pakāpties un atgriešanās A divīzijā jāatliek par vēl vismaz gadu. Rezultāts nav patīkams, un to neslavē arī portāla Sportacentrs.com uzrunātie basketbola pazinēji Andrejs Siliņš un Artūrs Šēnhofs, taču vai tas nozīmē, ka tagad Latvijas basketbola jaunatne jānoraksta un jāsamierinās, ka vasarā gaidāmais Pasaules kauss Latvijai ir pēdējais vēsturē? Arī gluži nē.

Latvijas U20 izlasei B divīzijas D apakšgrupā vajadzēja piecu komandu konkurencē iekļūt starp divām labākajām, lai tiktu ceturtdaļfinālā un tēmētu uz medaļām, kas ļautu atgriezties A divīzijā. Taču daudziem par pārsteigumu izrādījās, ka basketbola bumbu pazīst arī Šveices, Somijas un Nīderlandes jaunatne. Latvijai izdevās sagraut Somiju un Albāniju, taču zaudējums Nīderlandei un Šveicei (papildlaikā) noveda pie bilances 2-2 un tikai trešās vietas grupā. Vēl gaidāma cīņa par 9.-16. vietu B divīzijā, taču svarīgākais uzdevums - pacelšanās uz augšu - palicis tālu no izpildīšanas.

Līdz ar to Latvijas U20 izlase ieņems savu viszemāko vietu EČ vēsturē - iepriekš antirekords bija 22. vieta (pirms gada). Augstāk par 16. vietu Latvijas U20 izlase nav bijusi kopš 2017. gada, lai gan no 2012. līdz 2016. gadam regulāri bija labāko sešiniekā un 2013. gadā izcīnot savu lielāko panākumu - Eiropas čempionāta sudrabu.

Latvijas U20 izlases rezultāti EČ

GadsVietaGadsVieta
2023.25.-33. (9.-16. B divīzijā)*2014.16.
2022.22. (6. B divīzijā)2013.2.
2019.16.2012.8.
2018.19. (3. B divīzijā)2011.8.
2017.16.2010.11.
2016.6.2009.10.
2015.5.2008.11.

"Tieši šīs U20 izlases sakarā izcīnīta vieta ir relatīva. Noteikti, ka ir bijušas arī sliktākas izlases, kas ir bijušas A divīzijā, tikušas pie 1-2 uzvarām un palikušas, piemēram, 12. vietā - nu nevaru teikt, ka tā paaudze tagad ir galvas tiesu pārāka par šo," sacīja basketbola apskatnieks Artūrs Šēnhofs, kurš vakar tika oficiāli prezentēts kā jaunā Latvijas kluba "Rīgas Zeļļi" ģenerālmenedžeris.

"Tas nemaina to, ka ir vairākas lietas, par kurām padomāt un pie kurām daudz jāstrādā," turpināja Šēnhofs. "Nevaram gulēt un teikt, ka viss rit perfekti, taču nekāda traģēdija arī nav notikusi. Vēlreiz uzsvēršu, ka EČ noslēgumā iegūtā vieta ir tikai viens rādītājs, turklāt relatīvs. Ir ļoti daudz faktoru, kas to ietekmē - bērnu dzimstība konkrētajā gadā, klāt nākušie treneri, ko lielie klubi ir darījuši iepriekšējos gados utt. Tā ir ļoti plaša tēma, ko nevar izanalizēt vienā materiālā un kas nebeidzas ar vienu iegūto vietu."

EČ U20 A divīzijā šobrīd spēlē 16 komandas. Ja salīdzinām ar pieaugušo basketbolu, tad spēlēšana A divīzijā ir kā tikšana "EuroBasket" astotdaļfinālā. Droši vien lieks nav atgādinājums, ka iepriekšējām "EuroBasket 2021" Latvijas vīriešu izlase nemaz nekvalificējās, taču šovasar ar Kristapu Porziņģi un Dāvi Bertānu priekšgalā jau piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā, turklāt arī tur no izlases tiek sagaidīta ne jau piedalīšanās vien.

"Latvijas vīriešu izlase ir vislabāk pamanāmā daļa no Latvijas basketbola, un tas droši vien rada lielākas ekspektācijas no visa Latvijas basketbola kopumā. Taču tas nenozīmē, ka Latvijas vīriešu izlase ir Latvijas basketbola spogulis, kas precīzi parāda to, kur esam," norādīja basketbola apskatnieks Andrejs Siliņš. "Mums ir atsevišķi talanti un vairāki spēcīgi spēlētāji, no kuriem varam savākt ļoti cienījama līmeņa 12 spēlētāju sastāvu. Taču jauniešu izlasēs vairāk atspoguļojas masveidība, un nevar sagaidīt, ka katru gadu Latvijai U20 vecuma grupā būs 12 lielajam basketbolam gatavi spēlētāji."

"Netikšana Eiropas "Top24", protams, nav apsveicama lieta. Tas nav apmierinošs rezultāts," turpināja Siliņš. "Noteikti ir katru nākamo gadu jābrauc ar mērķi atgriezties A divīzijā. Taču nevajag pieņemt par pašsaprotamu uzvarēšanu B divīzijā, ja reiz tur esam nonākuši. Paskatāmies kaut vai uz šīs vasaras B divīzijas sastāvu - šeit spēlē Čehija, Ukraina, Ungārija, Somija, Gruzija, Zviedrija, Šveice, vēl pirms gada bija arī Serbija, nesen arī Horvātija, kas B divīzijā arī nemaz neuzvarēja, bet izkļuva no tās ar otro vietu."

Jāpiemin, ka B divīzijā būtu jāspēlē arī Krievijai, valstij, kas vismaz vēlas sevi uzskatīt par basketbola lielvalsti, bet A divīzijā nespēlē kopš 2016. gada. Šobrīd sava agresorvalsts statusa tā, protams, vairs netiek pielaista pie sacensībām. Tāpat noderīgs ir atgādinājums, ka 2020. un 2021. gada turnīri pandēmijas dēļ tika atcelti. "Tas mums bija īpaši neveiksmīgi," sacīja Siliņš. "Mūsu 2000. gadā dzimušie puiši U18 vecuma grupā kļuva par Eiropas vicečempioniem. Ja 2020. gadā varētu EČ B divīzijā spēlēt mūsu U20 izlase ar Žagaru un A. Kurucu priekšgalā, gribas ticēt, ka tobrīd būtu atgriezušies A divīzijā."

Šēnhofs arī par šī gada U20 izlasi galīgo vērtējumu aicina vēl pietaupīt: "Šīs U20 izlases īsto vērtību būs jāvērtē pēc tā, kādu pienesumu tā sniegs Latvijas basketbolam un cik spēlētāji no šī sastāva spēs veiksmīgi pāriet pieaugušo basketbolā, izveidot savas karjeras, nopelnīt sev kādu naudiņu un palīdzēt lielajai izlasei. Iepriekš biju veidojis pētījumu par šo tēmu, kur secinājums bija, ka vidēji no U20 izlases izveidojas 1.5 spēlētāji, uz kuriem varam attiecināt iepriekš teikto. No šīs U20 izlases redzu vismaz 2-3 spēlētājus, kuriem tas varētu izdoties, un necik nebrīnītos, ja Bagatskis un Vāvers nākotnē spēlētu arī lielajā izlasē."

Šovasar aprit desmit gadi kopš U20 izlases lielākā panākuma - sudraba medaļām Eiropas čempionātā. Tam par godu tiek veidota īpaša podkāstu sērija "Sudraba zēni", ko Siliņš piedāvā "Latvijas Radio" ēterā. No šīs izlases patiešām vairāki spēlētāji nesa un joprojām nes lielu pienesumu Latvijas basketbolam (Jakovičs, O. Siliņš, Gražulis, Gromovs, J. Bērziņš, Stumbris un vēl).

U20 izlases rezultātu tendences pēdējos gados sakrīt ar divām acīmredzamām lietām - līdz ar 2018. gada nodokļu reformu krietni mazinājās sportot ziedot gatavo uzņēmumu skaits un - savā ziņā saistīti tieši ar to - jau ilgāku laiku turpinājis sarukt LBL komandu skaits. Ja 2012./13. gada sezonā LBL spēlēja 11 komandas, ieskaitot Latvijas U18 komandu ("jā, viņi gandrīz visās spēlēs zaudēja, taču reizē ieguva vērtīgu pieredzi pieaugušo basketbolā," sacīja Siliņš), tad 2022./23. gada sezonā Latvijas augstākajā līgā bija vairs tikai sešas komandas.

Šeit ieslēdzas vienkārša un bezkaislīga matemātika - ja Latvijas līgā ir sešas komandas, tajās ir vieta 70-80 spēlētājiem (protams, ieskaitot leģionārus un veterānus). Kad bija 11-12 komandas, tad arī tīri fiziski bija par 50-60 spēlētāju vietu vairāk, un klubiem nācās vairāk izmantot arī U20 vecuma spēlētājus. No bieži piesauktās 2013. gada sudraba izlases vairāki jau 2012./13. gada sezonā stabili grieza pa LBL, un Jānis Bērziņš "Valmieras" sastāvā pat bija viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem. Šī gada U20 izlasē par stabiliem LBL spēlētājiem saucami tikai trīs (Pinnim vidēji 12.10 minūtes un 2.5 punkti VEF sastāvā, Lastiņam 6:55 minūtes un 1.8 punkti "Ogrē", Karlsonam 19.15 minūtes un 5.1 punkts Valmierā). Un U20 vecumu nu nekādi nevar uzskatīt par kaut ko tādu, kam LBL vēl ir tikai priekšā.

Gan Siliņš, gan Šēnhofs uzsvēra, ka šīs tendences iet roku rokā un ka Latvijas basketbolam noteikti nepieciešams vairāk komandu, kas spēlē vietējā augstākajā līmenī. Šī vasara ir retā reize, kad LBL komandu skaits ir pieaudzis, nevis sarucis, taču tas ir tikai viens solis. Kā optimālais variants tiek piesaukts 8-10 komandas, bet kā līdz tam tikt? Ja LBS būtu burvju nūjiņa, ko pavicināt un vienā mirklī atjaunot LBL klubus Jūrmalā, Jēkabpilī un Jelgavā, tad tā noteikti jau būtu pavicināta. Bet tādā gadījumā aktuāls arī būtu jautājums, ar ko tad šobrīd būtu iespējams aizpildīt sastāvus vēl 2-4 komandām?

"Noteikti ir likumsakarība starp to, kāda ir valsts U20 izlase un cik spēcīgs ir valsts vietējais čempionāts," teica Siliņš. "To varam novērot arī citās B divīzijas favorītēs. Bet Latvijas sakarā šeit ejam nedaudz pa apli - samazinās klubu skaits, ar katru arvien vairāk mazāks kļūst spēlētāju loks vidējā līmenī, un klubiem paliek arvien grūtāk paņemt jaunus latviešu spēlētājus, jo viņu kļūst arvien mazāk."

"Šeit faktors ir arī jauniešu citāda domāšana nekā agrāk - profesionālais basketbols Latvijā vairs tik ļoti nepiesaista, un tas arī loģiski, ja citā profesijā tiek saņemtas līdzīgas naudiņas 12 mēnešus gadā un ir stabilitāte dzīvē. Tāpēc loģiski, ka jaunietis izvēlas saistīt savu dzīvi ar kaut ko citu, bet basketbolu atstāt kā hobiju vairs ne tik augstā līmenī. Es to saku bez vērtējuma - labi vai slikti -, bet tā vienkārši ir, un šīs masveidības, kas nepieciešama regulāri labiem rezultātiem jauniešu izlasēs, attiecīgi nav," noslēdza Siliņš.

Grupu turnīrs EČ U20 2023, B divīzija

A grupaU-ZB grupaU-ZC grupaU-ZD grupaU-Z
Ziemeļmaķedonija3-1Portugāle4-0Zviedrija4-0Nīderlande3-1
Čehija3-1Lielbritānija2-2Ukraina3-1Šveice3-1
Bulgārija3-1Austrija2-2Gruzija2-2Latvija2-2
Īrija1-3Ungārija1-3Kosova1-3Somija2-2
Slovākija0-4Luksemburga1-3Azerbaidžāna0-4Albānija0-4

Latvijas U20 izlase

SpēlētājsPoz.GadsAug.Komanda
Rainers ĻisicinsPG2004184Gulbenes Buki
Kristofers KarlsonsPG2004185DSN – Valmiera Glass/ViA
Markuss LastiņšPG2004194Ogre
Rihards BerkoldsSG2004194RSU/VEF Rīga
Otto FārenhorstsSG2003193BBall Loewen (Vācija ProB)
Freds BagatskisSF2003203Georgia Tech (NCAA)
Mārcis OsisSF2003191LU/BS Rīga
Ričards KļanskisPF2003201Capo d’Orlando (Itālija B)
Rihards VāversPF2003203Quinnipiac (NCAA)
Daniils SmirnovsC2003204LU/BS Rīga
Pēteris PinnisC2004213RSU/VEF Rīga – VEF Rīga
Andrejs BikovsC2003216LU/BS Rīga

Komandas vadība

Galvenais trenerisDāvis Čoders
TrenerisJevgēnijs Kosuškins
TrenerisArtūrs Bērziņš
FizioterapeitsArtūrs Paiķis
FizioterapeitsMiķelis Alsbergs
MenedžerisKristaps Jirgensens
1 2 53 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2023-07-14 14:18, pirms 10 mēnešiem
Nepiekrītu viedokļiem. Tur jau tā lieta, ka šis un līdzīgi jaunatnes izlašu rezultāti ir sistēmas rezultāts un baigie uzlabojumi nav gaidāmi tuvākajos gados, ja pie tā mērķtiecīgi netiks strādāts. Tad jau redzēs, vai Šēnhofs savā klubā dos šiem jaunajiem iespēju, ja prasmes būs tādas kādas viņas ir.

     [+] [-]

, 2023-07-14 14:33, pirms 10 mēnešiem
Aizmirsa pieminēt ka ļoti daudzus var neuzaicināt vai atsaka izlasēm

  +2 [+] [-]

, 2023-07-14 14:39, pirms 10 mēnešiem
LV ārkārtīgi trūkst darbs ar garajiem spēlētājiem. Protams, trūkst garu džeku, bet daudzreiz ar esošajiem garajiem jāstrādā atsevišķi, jātaisa nometnes un jāauklējas ar viņiem, jo praktiski visa spēle tiek koncentrēta uz ārējiem spēlētājiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 14:56, pirms 10 mēnešiem
Ar tādu jauniešu sistēmu, un to kā viņus trennē, turpmākajos gados arī nekas labs nespīd

  -1 [+] [-]

, 2023-07-14 15:00, pirms 10 mēnešiem
traģēdija vēl nav, bet drāma gan- jau 7 gadu pārrāvums, par sekām nākotnē pieaugišo izlasē gan jau 12 vīrus kaut kā sagrābstīs

  +4 [+] [-]

, 2023-07-14 15:28, pirms 10 mēnešiem
zeļļiem ir iespēja paņemt sastāvā kādus no u20 un izaudzināt, tā teikt, no vārdiem pie darbiem

  +2 [+] [-]

, 2023-07-14 16:03, pirms 10 mēnešiem
roliksis40 rakstīja: Ar tādu jauniešu sistēmu, un to kā viņus trennē, turpmākajos gados arī nekas labs nespīd
Kas tieši jauniešu treniņu sistēmā ir pamainījies pēdējo 5 gadu laikā? Pirms pieciem gadiem U20 bija Strautiņš, Zoriks, Rodions. Pirms 3 gadiem Žagars un Kurucs jaunākais. Šobrīd visi ir stabili lielās izlases dalībnieki un neviens nečīkst par tā laika treniņu sistēmu.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-14 16:51, pirms 10 mēnešiem
Kamēr katra sporta veida sistēmā tiks "bīdīti" savi cilvēki,tikmēr arī nebūs rezultāta, iespējams bija kāds,kuru pat neuzaicināja uz izlases treniņnometni.

Ar nepacietību gaidu U18 startus,lai arī Šlesers parāda kādu"savējo" blici izveidojis no Rīgas un Liepājas džekiem. Zinu pat tādus,kuri netika uzaicināti,vai paņemti gadu jaunāki censoņi un pēc tam atskaitīti,jo jātrenējas 3x3 mačiem.
Nkojs Eale visu sezonu sildījis Liepājas soliņus,bet izlasē iekšā gan,zēl,kāda gan var būt runa par objektivitāti,treneri nāk un iet,bet sistēma nemainās. Varbūt bija kāds centimetros mazāks spēlētājs,bet ar 120% pašatdevi un lielāku cīņassparu...

Šī gada pieaugušo izlasē var būt viena no pēdējām,kurā būs tik talantīga un tik tālu tikuši,jo neredzu nākotnē nevienu tik spožu zvaigzni vai talantu kā Porziņģis,Rodions,Lomažš.....
Katras komandas mērķi LBL vai Igaunijas līgā ir visaugstākie,iepērkot leģionārus tiek nodarīts liels posts vietējiem basketbolistiem,nemaz nerunājot par jaunatni.
Nav arī izveidotas nevienas stabilas basketbola piramīdas sistēmas,no jaunatnes līdz augstskolai,ceru,kad Buļs ar Šēnhofu kaut ko lietas labā darīs vai arī tas būs kāda kārtēja "naudas maisa" īsa aizraušanās ar basketbolu "Rīgas Zeļļu" izpildījumā,visu parādīs šīs komandas sastāvs,cik tajā būs vietējo un cik ārzemnieku.

     [+] [-]

, 2023-07-14 17:10, pirms 10 mēnešiem
Basketbola blogs rakstīja: Kamēr katra sporta veida sistēmā tiks "bīdīti" savi cilvēki,tikmēr arī nebūs rezultāta, iespējams bija kāds,kuru pat neuzaicināja uz izlases treniņnometni.

Ar nepacietību gaidu U18 startus,lai arī Šlesers parāda kādu"savējo" blici izveidojis no Rīgas un Liepājas džekiem. Zinu pat tādus,kuri netika uzaicināti,vai paņemti gadu jaunāki censoņi un pēc tam atskaitīti,jo jātrenējas 3x3 mačiem.
Nkojs Eale visu sezonu sildījis Liepājas soliņus,bet izlasē iekšā gan,zēl,kāda gan var būt runa par objektivitāti,treneri nāk un iet,bet sistēma nemainās. Varbūt bija kāds centimetros mazāks spēlētājs,bet ar 120% pašatdevi un lielāku cīņassparu...

Šī gada pieaugušo izlasē var būt viena no pēdējām,kurā būs tik talantīga un tik tālu tikuši,jo neredzu nākotnē nevienu tik spožu zvaigzni vai talantu kā Porziņģis,Rodions,Lomažš.....
Katras komandas mērķi LBL vai Igaunijas līgā ir visaugstākie,iepērkot leģionārus tiek nodarīts liels posts vietējiem basketbolistiem,nemaz nerunājot par jaunatni.
Nav arī izveidotas nevienas stabilas basketbola piramīdas sistēmas,no jaunatnes līdz augstskolai,ceru,kad Buļs ar Šēnhofu kaut ko lietas labā darīs vai arī tas būs kāda kārtēja "naudas maisa" īsa aizraušanās ar basketbolu "Rīgas Zeļļu" izpildījumā,visu parādīs šīs komandas sastāvs,cik tajā būs vietējo un cik ārzemnieku.
Sī ir tā Latvijas sporta es teiktu divkosība, ka visi vienmēr bļauj, ka pieaugušo sports pašvaldībām vai valstij nav jāatbalsta, bet, redz, klubiem jaunie esot jāaudzina. Šim risinājums manā ieskatā būtu reāli valsts, basketbola savienības vai pašvaldības uztaisīta komanda, kurā spēlē tieši tas 19-21 gada vecums, kad jaunatnes līga ir beigusies, bet nākamajam pakāpienam vēl par zaļu. Uztaisīt tieši to vienu starpsoli un iedot vēl 2-3 gadus nobriest. Un to darīt kaut cik pieklājīgā līmeni, kur kādam arī būtu jāuzņemas līdera loma.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 18:42, pirms 10 mēnešiem
Par jaunatnes izlases treneri. Kāpēc katru gadu tiek izvēlēti treneri, kas mēģina izsisties profesionālajā sportā. Uzskatu ka izlase nav tā vieta kur atrādīties plašākai publikai. Kāpēc netiek izvēlēti sporta skolu treneri, vai viņiem pietrūks kompetences un viņi nespēs sagatavot jaunatnes izlasi, domāju ka nē. Kāpēc nevar izveidot treneru reitingu un kam augstāks reitings, tas tiek pie daudzsološākās jaunatnes izlases, attiecīgi kam mazāks reitings tas tiek pie nākamās. Tas radītu sporta skolu treneriem stimulu un prestižu. Kandidātu lokam būtu jābūt plašākam, jāsāk gatavoties jau no jaunā gada, kombinācijas jāmācās kaut vai pa brīvdienām sanākot kopā, Kad ir zināmi pretinieki, jāgatavojas konkrētām spēlēm, skautings utt. Ja ir tukšais gads jāņem jaunāks gads. Garie spēlētāji ir ļoti atkarīgi no mazajiem, cik precīzi iedos piespēli un kurā vietā. Mums nav tik talantīgi garie, kas var apspēlet viens pret vienu, saspēlej jābūt atsrādātai līdz automātismam. Mazam spēletājam nav jādomā ko darīt uzbrukumā, bet jāatdod precīza piespēle. Ar Šveici pamatlaika beigas bija vienkārši drausmīgas. Tīri trenera kļūda. Negribētu dzīvē vēl redzēt tādu situāciju.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 19:27, pirms 10 mēnešiem
Lielāka problēma mūsu valsts sporta sistēmā ir tā,kad visas lielās sporta organizācijas ir pārsvarā biedrības vai kādas citas nevalstiskās organizācijas,kurai valsts dod naudu un pati organizācija pēc ieskatiem to sadala.
Mums nav daudz un labi kvalificētu treneru,kuri spētu vadīt un sagatavot jauniešus augstā līmenī,uzskatu kad trenerim,kurš darbojas ar jauniešiem līdz U 20 vecumam ir jābūt tādam,kurš spēj pamanīt trūkumus un plusus,lai tos kopā noslīpētu un attīstītu. Pie mums par treneri var kļūt pēc 10 mēnešu kursu apgūšanas, tik vienkārši, ej un esi jebkuras jauniešu izlases galvenais treneris.
Kandidātu lokam vajadzētu būt vismaz 20 jauniešiem,lai ir no kā izvēleties,lai redz,kurš progresē vai regresē,nevis trenera atbilde par to kāpēc neesi kandidātu sarakstā- es redzēju dažas pedējās sezonas spēles,man nepatika kā spēlēji,nu vispār neatstāji labu iespaidu,bet pirms pusgada spēlētājs bija labs priekš viņa,tas liek domāt par kādu divkosību vai ko negodīgu no trenera puses.

     [+] [-]

, 2023-07-14 20:47, pirms 10 mēnešiem
Izlasi būtu jāvada tam trenerim, kura komanda vinnē LJBL.

     [+] [-]

, 2023-07-14 21:07, pirms 10 mēnešiem
Nu pašcieņa gan prasītos kaut vai tik, lai negribētos ar kājiņām mājup nākt…

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 21:36, pirms 10 mēnešiem
Pag, viss ir ok un satraukumam nav iemesla? Problēmas ar U izlasēm ir lielas un tās neskar tikai U20... Šeit jārunā par visu sagatavošanas sistēmu, no pašiem pamatiem. Tas viens. Otrs: nepiekrītu arī Šēnhofa runām par to, ka viss ok, no katra gada 1-2 papildina lielo izlasi – ir liela "šķirba", ja izlase papildina Timmas un Bertānu līmeņa kadri, vai arī kāds, kurš spēlē igauņu klubā... Respektīvi, ja izlase ir spēcīga, tad arī devums izlasei ir vērtējams augstāk, ja izlase kritīs bezdibenī, tad papildinājums, kas var tikai sapņot par ACB un Eirolīgu, ir uzskatāms par mazāk vērtīgu. Bagatskis un Veveris, ja ļoti strādās, mošk arī būs papildinājums lielajai izlasei, bet vai salīdzināms ar Timmu, Bertāniem, Strēlnieku, Lomažu un co? Mēs taču tomēr vēlamies stipru izlasi arī turpmāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 22:13, pirms 10 mēnešiem
Jā, protams, viss ok. Eksperti
Ja nopietni, tad drīzāk mūsu u16 izlase izkritīs (ne šogad) uz B divīziju - nekā u18 un u20 atgriezīsies A divīzijā.
Un, jā, tas ir traģiski lielās izlases nākotnei. Vīriešu basketbola izlasei ir tikai tagadne bez nākotnes (ar šādiem kadriem) diemžēl.

  +2 [+] [-]

, 2023-07-14 23:05, pirms 10 mēnešiem
Varbūt meistarība ar nav pati švakākā, bet 2 lietas, kamdēļ esam kur esam:
1) Fiziskā sagatavotība (2 bezcerīgi pagarīnājumi), pirms gadiem 5 mūsējie tādas komandas kā Šveice un Nīderlande vienkārši beigās fiziski nospiestu, lai kā tur iepriekš būtu gājis.
2) Drausmīgi vāja komandas spēlē, paskatījos tik otros puslaikus pret Šveici un Somiju, bet skats bēdīgs, viens otru laukumā neredz, cits vispāri apmaldījies, nesaprot kur jābūt. Visas darbības haotiskas, kur jānospēlē pragmatiski, tur sasteigt, kur jātaisa ātrais atmetās un lēni izspēlē.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-14 23:15, pirms 10 mēnešiem
AB rakstīja: Jā, protams, viss ok. Eksperti
Ja nopietni, tad drīzāk mūsu u16 izlase izkritīs (ne šogad) uz B divīziju - nekā u18 un u20 atgriezīsies A divīzijā.
Un, jā, tas ir traģiski lielās izlases nākotnei. Vīriešu basketbola izlasei ir tikai tagadne bez nākotnes (ar šādiem kadriem) diemžēl.
U-16 nākamais varētu būt pļaujas gads, jācer, ka 2007. Noturēsies, viegli nebūs, lai 2008. Vismaz 1/4 varētu sasniegt.

     [+] [-]

, 2023-07-15 00:47, pirms 10 mēnešiem
Gribētu nodublētu savu komentāru pie iepriekšējā šodienas raksta. Arī šī raksta sakarā tas ir aktuāls:

  +2 [+] [-]

, 2023-07-15 00:48, pirms 10 mēnešiem
balts rakstīja: Nu, pag, un tā nav LBS atbildība???
Noteikti, ka LBS atbildība un arī trenera atbildība, un nenoliedzami arī spēlētāju atbildība. Vienīgi tūlīt jūs redzēsiet kas sāksies. Funkcionāri novels visu vainu uz tukšo gadu. Tātad vienkārši nomelnos savu čaļus! Trenerim nebūs nekas, jo nevar jau nosodīt, kā nekā paši ir ielikuši un arī sods jau nekāds nav paredzēts, un arī nevienu nevajag sodīt. Čoders jau neaizbrauca zaudēt! Tie kuriem vajadzētu nedaudz "galvā iedot" - tūlīt paši par lielākajiem ekspertiem tukšo gadu jautājumā uzmetīsies!
Protams, gan Pēterim Pinnim, kas šodien bija labākais, gan Rihardam Vāveram, kurš arī neatnāca zaudēt, gan pārējiem džekiem, pat Bagijam jaunajam pēc vakardienas 41nieka būs kolosāla pieredze! Un nav svarīgi, ka LBS mazgās rokas nevainībā kārtējo reizi stāstot, kā viņi nespēj ietekmēt darbu sporta skolās un ka mūsu čaļi ir fiziski negatavi utt.&tjp! Kamēr ar jaunatnes izlasēm tikai aģenti risinās savus jautājumus caur federācijas funkcionāriem un kamēr federācijai savi jaunieši interesēs tik daudz kā sev kādu labumu iegūt vai arī neiegūt - nav svarīgi te pat par kaut kādiem labumiem runāt. Šīs izlases nevienu neinteresē izņemot pašus spēlētājus un viņu aģentus. Šie čempionāti ir kā izstādes, kur aģenti ir atveduši savus eskponātus un gaida, protams, no viņiem rezultātus. Tai pašā laikā neticu, ka Bagijs tagad nāca un kādam teica, lai viņa puikam ļauj mest 10+ 3pt metienus spēlē! Tā noteikti nebija. Nepieredzējis treneris, pazaudē kontroli pār spēlētājiem un tie dara, ko grib un treneris cenšas atgiezt vai pat neciešās atgreizt kontroli, jo nezin, ka ir pazaudējis to, bet jau tālāk viss ko viņš panāk - pazaudē spēlētāju respektu! Un ar to komanda izbeidzas. Tas arī notika šogad Čoderam vajadzīgs bija panākums pēc pagājušā gada nevieksmes spēlēs pret Bulgāriju un Serbiju. Būtu šogad izgājis A divīzijā, visi mēs teiktu, ka treneris ir izaudzis un redz kādu izlasi iztaisījis, bet tas nesanāca un Čoders tagad visticamākais būs bedrē, no kuras tikai ar lielu gribas spēku var tikt ārā. Bet arī viņš ne pie kā nav vainīgs. LBS nedrīkst uzticēt izlases nepieredzējušiem treneriem! Šeit nestrādās 99% gadījumos learning by doing. Nav mūsu basketbola treneriem basketbola treneru izglītības un ne visiem ir dots pašmācību ceļā, kā tas ir izdevies Visockim kļūt par ļoti augstas klases jauniešu treneri vai kā jau pieminētajam Bagijam vienam no retajiem augstas klases spēlētājiem uz savas dzīves pieredzes bagāžas balstoties, kļūt par augstas klases treneri. Tas ir talants, bet tā nav sistēma. Kamēr nebūs izglītības un treneri būs analfabēti, tikmēr mūsu jauniešu komandas būs kā izmēģināuma trusīši!

     [+] [-]

, 2023-07-15 00:54, pirms 10 mēnešiem
Jā, tiešām ir jāpārstāj cerēt, ka kāds šodienas sporta skolas treneris spēs novadīt izlasi. Aizmirstat. Tā dzīvē nenotiek. Tās bija PSRS laiku metodes, kuras sen ir izaugušas no biksēm. Jauniešus ir jāvada profesionāļiem, lai jau savlaicīgi izlasēs sāk labot tās dramatiskās kļudas, kuras ir sastrādājuši sporta skola trenerīši...

     [+] [-]

, 2023-07-15 09:34, pirms 10 mēnešiem
Kā U16 savu pirmo pārbaudi vakar nospēlēja?
Būs spējīgi izcelt Latvijas bakstbolu no bedres?

     [+] [-]

, 2023-07-15 10:44, pirms 10 mēnešiem
MURANS rakstīja: Jā, tiešām ir jāpārstāj cerēt, ka kāds šodienas sporta skolas treneris spēs novadīt izlasi. Aizmirstat. Tā dzīvē nenotiek. Tās bija PSRS laiku metodes, kuras sen ir izaugušas no biksēm. Jauniešus ir jāvada profesionāļiem, lai jau savlaicīgi izlasēs sāk labot tās dramatiskās kļudas, kuras ir sastrādājuši sporta skola trenerīši...
Jauniešiem - spēlētājiem nav nekāds respekts un cieņa pret jaunieti-treneri . Vajadzīgs treneris ar pieredzi . Ar to arī vajadzēja sākt nevis otro gadu pēc kārtas uzkāpj uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem izvēlotos lētāko -pietuvinātāko '' dažam labam '' no LBS !

  +1 [+] [-]

, 2023-07-15 12:17, pirms 10 mēnešiem
[quote basketbola_blogs]
Ar nepacietību gaidu U18 startus......( Zinu pat tādus,kuri netika uzaicināti,vai paņemti gadu jaunāki censoņi un pēc tam atskaitīti,jo jātrenējas 3x3 mačiem. )

"neredzu nākotnē nevienu tik spožu zvaigzni vai talantu kā P,Rodions,L.....
1.Ļoti gribētos dzirdēt kādu uzvārdu ,kas netika paņemts no 05/06gadiem !?
2.Nu ja Rodions ir talants....,tad kāpēc no NBA viņu izmeta !?

  -2 [+] [-]

, 2023-07-15 12:19, pirms 10 mēnešiem
Alus ari ira sula rakstīja: Kā U16 savu pirmo pārbaudi vakar nospēlēja?
Būs spējīgi izcelt Latvijas bakstbolu no bedres?
Izskatās, ka jau aģenti ir labi pastrādājuši. Kandidātos ir divi 2008.gadi - Jēkabsons, Barselona un Grinvalds, Real Madrid. Kapēc viņu nebija 2008.gadu U15 izlasē nesenajos mačos, bet ir ielikti par kandidātiem U16 pie vienu gadu vecākiem? Iespējams, ka bija ļoti aizņemti un nevarēja tikt uz izlasi (pēkšņi, abi divi vienlaicīgi! var jau būt - komanda nelaida vaļā)! Lai paliek, tur vienmēr atmazkas izdomās. Bet U15 izlasē tiešām ir perspektīvi puiši, Kudrjavcevs, Rozītis, par piemēru, kurus varētu paņemt paplašinātajā kandidātu sarakstā, lai viņi jūt, ka viņi federācijai ir interesanti, ka federācija ir novērtējusi un redz perspektīvu. Bet federācija paņem tos, kuri ir jau Spānijā. Tātad šo spēlētāju aģentiem ir vajadziga publicitāte un ir lietas sabīdītas. Protams, neviens nesaka, ka Jēkabsons ar Grinvaldu ir slikti un nav cienīgi būt izlasē, pie vienu gadu vecākiem. Viņi notiekti ir labi, ja aģientiem ir izdevies viņus dabūt Barselonā un Madridē. Bet aģentam tagad ir jāatstrādā, jāuzpumpē šo puišu publicitāte un popularitāte. Savukārt tie puiši, kuriem visticamākais vēl nav aģenta vai aģents nav pietiekoši jaudīgs, lai ar kāju vērtu federācijas durvis, tad šie puiši netiek nekur aicināti! Lai arī pie savas komandas spēlē pie vienu gadu vecākiem tas pats Rozītis un pat ir viens no līderiem - viņa perspektīvu var redzēt ar neapbruņotu aci, bet puisis vēl ir maziņš (nav pāraudzis) - Aģentiem vēl nav interesants, "a ja nu neuzaug!" Tieši šadiem čaļiem būtu jānāk pretīm no Federācijas puses. Ko dara federācija! Paskatieties viņu mājas lapā, kur tam pašam Raivo Kudrjavcevam augums ierakstīt 15.gadu vecumā 148cm vai Rolandam Rozītim ir ierakstīts 167cm pie tagadējā auguma 185cm. No federācias puses būtu jāatnāk, jāparunājas, jāiepazīstas ar vecākiem. Jāsaprot savu spēlētāju motivācija, vecāku attieksme pret basketbolu. Šajā vecumā ir ļoti svarīgs darbs ar vecākiem, ko sākotnēji būtu sporta skolās jādara, ko tur protams neviens nedara. Sporta skolām nav saiknes ar federāciju, lai informētu par vienu vai otru spēlētāju, lai federācija pievērstu jau laicīgi uzmanību, redz, spēlētājs maziņš, bet ir dažādi talanti (ātrs, vai garas ekstrimitātes, vai vecāki gari, sportistu gēni, laba bumbas izjūta un koordinācija, met ievērības cienīgi tālās distances trīņus utt), pareiza attieksme gan pašam, gan vecākiem, vecāki pie diviem metriem, tātad vēl visticamākais augs - tātad šādu puisibūtu vērts uzlikt uz kontroles un visādi palīdzēt un bīdīt. Bīdīt uz vienu gadu vecāku izlasi, lai arī spēlētājs jūt atpakaļējo saiti, jūt par sevi interesi. No federācijas neprasās daudz, tik vien, kā ierakstīt paplašinātajā sarakstā paņemt 3-4 dienas uz izlases treniņiem. Izmaksas nekādas, toties puisis būs 7.debesīs un iegūs papildus motivāciju strādāt vēl vairāk!
Kāpēc tad aģenti tusē ap federāciju, kā bites ap medus mucu. Viņi saprot, ka pat viens teikums masmedijos par viņa aģentējamo spēlētāju, ka ir intersants izlases kontekstā (un piedevām pie viena gada vecākiem) ir reāls ievērības cienīgs fakts, ar ko tad šis aģents pēc tam var viegli strādāt un uzturēt pastāvīgu interesi par savu spēlētāju. Tas vai tiešām šis spēlētājs patiesi ir lietas koks jau nebūs svarīgi - publicitāte ir iegūta!
Tātad aģenti strādā savu spēlētāju interesēs, bet federačija nē. Vienīgā atšķirība ir tā, ka federācija tiek pie visiem spēlētājiem un pie tās vecākiem ir lielāka uzticība, bet par šo uzticību vecāki nesaņem lielāko tiesu neko! Tai pašā laikā aģenti tiek pie tiem spēlētājiem, pie kuriem tiek un aģenta (lielai daļai aģentu) pamatuzdevums ir dabūt savu spēlētāju uz basketbola valstu klubu ar spēlētāju attīstības sistēmu apakšā (Spānija, Francija, Itālija, Vācija) un par šo pakalpojumu saņemt nosacīto piečuku! Tāpēc nav jābūt Einšteinam, lai saprastu, ka nevienmēr spēlētāji ar savu aģentu ir tie labākie. Federācijai būtu jārūpējas par saviem spēlētājiem, vai arī jāsakarto aģentu piekļuves sistēma pie bērniem/jauniešiem, lai katram būtu iespējas tikt pie aģena zem federācijas kontroles, par ko arī federācija uzņemtos kaut kādu atbildību. Tā sistēma ir nesakārtota, necaurspīdīga - kādam jau noteikti tas ir izdevīgi!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-15 12:19, pirms 10 mēnešiem
[quote basketbola_blogs]

Varbūt bija kāds centimetros mazāks spēlētājs,bet ar 120% pašatdevi un lielāku cīņassparu...

....All Star zvaigzne Mamajs domāts ...!?

  +2 [+] [-]

, 2023-07-15 12:32, pirms 10 mēnešiem
Draudzene divām :

Tev vispār ir nojausma ,kā strādā aģents,kam viņš domāts un kādi spēlētāji ir uzmanības vērti?

Aģentu var nolīgt sev jebkurš LJBL spēlētājs/a,BET ja "produkts/spēlētājs" tuvāko 3-5gadu laikā nedod $$$ vai nav interesants attīstībai un viņu "neredz" kāds rietumu kluba menedžeris savos nākotnes plānos,tad kam tirgū ir vajadzīgs "klibs zirgs" !?
Latvija ir pilna ar "neveiksminieku "stāstiem ,kas U14/U15 "spridzina" ,bet pēc U16 ir labākajā gadījumā vieni no pelēkās masas dalībniekiem LBL2 vai ceturdienās getiņā....!
Sliktākajā gadījumā jau U16 beiguši spēlēt ....

  -1 [+] [-]

, 2023-07-15 12:34, pirms 10 mēnešiem
BELAZ rakstīja: [quote basketbola_blogs]
Ar nepacietību gaidu U18 startus......( Zinu pat tādus,kuri netika uzaicināti,vai paņemti gadu jaunāki censoņi un pēc tam atskaitīti,jo jātrenējas 3x3 mačiem. )

"neredzu nākotnē nevienu tik spožu zvaigzni vai talantu kā P,Rodions,L.....
1.Ļoti gribētos dzirdēt kādu uzvārdu ,kas netika paņemts no 05/06gadiem !?
2.Nu ja Rodions ir talants....,tad kāpēc no NBA viņu izmeta !?
1. Es domāju, ka neiet runa, ka kāds nav paņemts. Vinmēr būs kāds, kurš būs apbižots, ka netika novērtēts. Un tāpat ir skaidrs, ka neviens jaunākais neizmainīs klimatu komandā. Ir skaidri zināms no pieredzes, ka caurmērā tie spēlētāji kuri velk attiecīgo U16 izlasi, labākajā gadījumā spēlēs kādā no LBL komandām un ne to pašu svarīgāko lomu. Gadu jaunāko spēlētāju piesaiste ir svarīga tikai katra individuālā spēlētāja attīstībai, Izlasei gadu vai divus jaunāks nekad nedos pienesumu konkrētajai komandai rezultāta ziņā
2. Kurucs bija izņēmums, kurš reāli viens pats vilka visu izlasi un tagad spēlē ļoti augstā līmenī. Bija liela perspektīva NBA kontekstā, bet kaut kas nesagāja, lai arī pašā sākumā bija minūtes un stati bija diezgan ok. Reāli žēl. Bet tagad pie Banki, patiesībā, Kurucam ir otrā iespēja, varbūt to izmantos. Banki, ņemot vērā viņu sadarbību kluba ietveros, izskatās, ka varētu atgriezt Kurucu tajā līmenī, kurā Kurucs ir pelnījis spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-15 12:46, pirms 10 mēnešiem
Traģiskas nav vietas(var pieciest), bet traģiska ir spēle!
Nu kurš Eirolīgas, Eirokausa klubs ņem spēlētāju, kas nespēj vismaz 2 stabilas spēles nospēlēt?

     [+] [-]

, 2023-07-15 12:59, pirms 10 mēnešiem
BELAZ rakstīja: Draudzene divām :

Tev vispār ir nojausma ,kā strādā aģents,kam viņš domāts un kādi spēlētāji ir uzmanības vērti?

Aģentu var nolīgt sev jebkurš LJBL spēlētājs/a,BET ja "produkts/spēlētājs" tuvāko 3-5gadu laikā nedod $$$ vai nav interesants attīstībai un viņu "neredz" kāds rietumu kluba menedžeris savos nākotnes plānos,tad kam tirgū ir vajadzīgs "klibs zirgs" !?
Latvija ir pilna ar "neveiksminieku "stāstiem ,kas U14/U15 "spridzina" ,bet pēc U16 ir labākajā gadījumā vieni no pelēkās masas dalībniekiem LBL2 vai ceturdienās getiņā....!
Sliktākajā gadījumā jau U16 beiguši spēlēt ....
Iespējams, ka pats esi aģents un Tev ir saprotama sistēma, kā strādā aģenti. Vari būt drošs, ka es zinu ko runāju un tie nav spriedelējumu vai piedomājumi. Manis teiktam ir apakšā fakti un pieredze. Tas ko Tu saki situāciju spēlētāju tirgū viss tā arī. Tieši tāpēc ir slikti aģenti un labi aģenti. Tieši tāpēc, par piemēru, ir Miško Ražnatovičs, kurš reāli ieguldās spēlētājos gan finansiāli, gan ar savu darbu un ražo reālus NBA spēlētājus, pie tam lilākā daļa spēlētāju, kurus viņš uzražo, ne tuvu nav NBA reālie prospekti. Lielākā daļa pēc tam nenoturas NBA ilgāk par gadu vai diviem, toties pēc tam dabū labos kontraktus Eiropā, jo nāk taču no NBA. Viņam ir Mega Bemax (ražotne) un tajā ielaižot spēlētāju viņš uztaisa produktu, kuru pārdod.
Paralēli eksistē cita tipa aģenti, kuri neskatoties uz spēlētāju kvalitāti ņem visus, kuri ir gatavi nākt, strādā uz apjomu bez nekādas kvalitātes ne spēlētāju sakarā, ne sava darba sakarā. Šāds aģents neko neražo. Kaut gan viņam varbūt dažreiz pat liekas, ka ražo. Paņem paspārnē, par piemēru (aģentu pat nesaukšu vārdā), teiksim studentu komandu un uz svešas bāzes mēģina imitēt aktīvu darbību, kaut gan patiesībā ir pavisam citi mērķi - tāli no spēlētāju attīstības. Uz spēlētāju attīstību strādāt ir ļoti grūti. Ir tajā jāinvestē gan nauda, gan laiks. Taču caurmēra aģents ir atnācis ar pliku pakaļu uz ātru naudiņu!

  +1 [+] [-]

, 2023-07-15 13:01, pirms 10 mēnešiem
pareizi Tu saki, ka pina Latvija ar šo neveiksminieku stāstiem. Tieši šie aģenteļi rada šo situāciju. Uzģenrē nepatiesas ekspektācijas, pats ne savu darbu, ne savu naudu nav gatavs ielikt, lai atbilstu šīm uzģenerētajām ekspektācijām un vienkārši aplauž spēlētāju, kurš pēc tam staigā apkārt un stāsta, kāds mudaks bija viņā aģents

  +2 [+] [-]

, 2023-07-15 13:10, pirms 10 mēnešiem
datmons rakstīja: Traģiskas nav vietas(var pieciest), bet traģiska ir spēle!
Nu kurš Eirolīgas, Eirokausa klubs ņem spēlētāju, kas nespēj vismaz 2 stabilas spēles nospēlēt?
Tas ir ļoti svarīgi - stabilitāte!
Tāpēc gribētu vērst uzmanību uz Rihardu Vāveru! Visās spēlēs ir stabilitāte. Portams ir neliels up&down, bet tas vidējais līmenis ir ļoti nopietns un vērā ņemams, kas liecina jau par sava veida briedumu. Bagijs, kā varam redzēt nav līdz galam nobriedis, jo šī up&down amplitūda pagaidām ir nepieļaujami liela, bet arī par to nevajag pārāk satraukties. Tas ir diezman tipiski perspektīviem spēlētājiem, kuri netiek pie spēlēšanas. Arī viņa nespēja aizsardzībā liecina tieši to pašu - nav spēļu pieredzes pieaugušo līmenī vai arī jaunieties zemapziņā ir izlēmis, ka būs šuteris (lomas spēlētājs NBA), bet es tam negribētu ticēt. Gan jau fāterītis viņa smadzenes ir iztīrījis no nepareizām domām un salicis visu pa vietām...

  -2 [+] [-]

, 2023-07-15 13:27, pirms 10 mēnešiem
Un te varbūt atpakaļ pie Piņņa. Jau iepriekš redzēju, ka daži ir arī ieradzījuši viņa perspetīvu, bet daži ir ļoti skeptiski - laikam Ivara Bērziņa ienaidnieki!
Tātad gadu jaunāks pie U20 ir labākais savā komandā. Vai bieži Latviešiem kaut kas tāds ir bijis, kad jaunāks spēlētajs ir komandas līderis. Pirmais komandā gan Efektivitātē 16,2, gan reboundos, gandrīz 8 reboundi un trešais punktos 10+. Puisis dala 9.vietu turnīrā Efiktivitātes ziņā un 12.vietu dala reboundos. Tas ir ļoti kruta! Vidējā stabilitāte arī ļoti laba, izņemot primo spēli turnīrā, bet tas ir saprotams. Tikai 4 būmbas lids Pēterim atnāca - tas var'būt vairāk poingārda nopelns. Pēc gada Pinnis dominēs U20. Pieminat manus vārdus!

  -1 [+] [-]

, 2023-07-15 13:58, pirms 10 mēnešiem
Draudzene divām rakstīja: Un te varbūt atpakaļ pie Piņņa. Jau iepriekš redzēju, ka daži ir arī ieradzījuši viņa perspetīvu, bet daži ir ļoti skeptiski - laikam Ivara Bērziņa ienaidnieki!
Tātad gadu jaunāks pie U20 ir labākais savā komandā. Vai bieži Latviešiem kaut kas tāds ir bijis, kad jaunāks spēlētajs ir komandas līderis. Pirmais komandā gan Efektivitātē 16,2, gan reboundos, gandrīz 8 reboundi un trešais punktos 10+. Puisis dala 9.vietu turnīrā Efiktivitātes ziņā un 12.vietu dala reboundos. Tas ir ļoti kruta! Vidējā stabilitāte arī ļoti laba, izņemot primo spēli turnīrā, bet tas ir saprotams. Tikai 4 būmbas lids Pēterim atnāca - tas var'būt vairāk poingārda nopelns. Pēc gada Pinnis dominēs U20. Pieminat manus vārdus!
Kaspars Bērziņš, bet tā bija A grupa ar daudz spēcīgākiem pretiniekiem!
Uzvarēti gan spāņi, gan horvāti!

Godīgi sakot, tad tādu basketbolistu ir daudz, bet Bērziņš visdrīzāk atbilst nosauktā spēlētāja parametriem!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-15 15:21, pirms 10 mēnešiem
[quote balts]
Izlasi būtu jāvada tam trenerim, kura komanda vinnē LJBL.

Tas būtu BAIGI FORŠI....BET:
1.Vasara ir $ treneriem;
2.Divus mēnešus atstāt savu klubu bez trenēšanas ....!?
3.Kurš saprātīgs un reāli domājošs Treneris to darīss!?

Pāgājušā gada U16 treneris G.Melderis pēc it kā veiksmīga EČ U16 aizgāja no trenera darba uz privāto biznesu ...

Tad izdariet secinājumus...LJBL vadošie treneri NEGRIB VADĪT U-JAUNIEŠU IZLASES !!!

p.s. Un izlases treneris N E T R E N Ē ,bet komplektē izlasi tādu kādu viņš redz no tiem spēlētājiem ,kas ir pieejami ....

  +2 [+] [-]

, 2023-07-15 15:26, pirms 10 mēnešiem
draudzene_divam

LATVIJĀ IR TRĪS zināmi aģenti/aģentūras ...pārējie ir šarlatāni...

p.s.Un Es neesmu aģents,bet zinu drēbi ....
1 2 53 komentāri