Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vācija nosauc EČ sastāvu ar Novicki, Šrēderu un septiņiem Bundeslīgas spēlētājiem

Rolands Eliņš

Vācija nosauc EČ sastāvu ar Novicki, Šrēderu un septiņiem Bundeslīgas spēlētājiem
Dirks Novickis
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas izlases galvenais treneris Kriss Flemings šodien veica pēdējās izmaiņas kandidātu sarakstā un paziņoja galīgo valstsvienības izlases sastāvu Eiropas čempionāta finālturnīram.

Nekādi pārsteigumi nav notikuši Vācijas slavenākā spēlētāja Dirka Novicka sakarā, kurš šovasar paziņoja par atgriešanos izlasē. Viņš iekļauts izlases galīgajā sastāvā kopā ar citu NBA basketbolistu, Denisu Šrēderu no Atlantas "Hawks".

Paredzams, ka Novickis un Šrēders veidos izlases sākumsastāvu kopā ar kapteini Heiko Šafarčiku, centra spēlētāju Tiboru Pleisu un uzbrucēju Robinu Benzingu. Visi trīs iepriekš pieminētie izlases rindās aizvadīs jau ceturto EČ finālturnīru pēc kārtas.

Šodien trenerim Krisam Flemingam bija jāatsijā pēdējais kandidāts, par kuru kļuva Akīms Vargass. Viņš piedalījās arī pārbaudes spēlē pret Latviju, gūstot divus punktus. Visi pārējie, kas spēlēja pret Latviju, iekļauti arī izlases sastāvā finālturnīram.

"Šis bija brīdis, kad patiesībā vēlies, lai sastāvā būtu jāiekļauj 13 cilvēki," sacīja Flemings. "šis bija ļoti grūts lēmums, tikai nianses nosvēra svaru kausus Karstena Tada pusē. Ļoti novērtēju Akīma sniegumu, viņš ir puisis ar priekšzīmīgu attieksmi, taču beigu beigās man nācās pieņemt lēmumu, lai gan tas bija patiešām neērts."

Izlasēm savi galīgie sastāvi Eiropas čempionātam jāpiesaka līdz ceturtajam septembrim. Vācijas sastāvā tika Benzings pārstāv Eiropas basketbola līgu ārpus savas dzimtenes, bet vietējo Bundeslīgu pārstāv septiņi spēlētāji - trīs no "Bayern", divi no "Alba", centrs Johaness Foigtmans ir no "Skyliners", bet no Jāņa Strēlnieka pārstāvētās "Brose Baskets" Eiropas čempionātā varēs redzēt Karstenu Tadu.

Vācijas izlase grupu turnīru aizvadīs savā laukumā, spēkojoties ar Islandes, Spānijas, Itālijas, Serbijas un Turcijas izlasēm.

Vācijas izlases sastāvs

SpēlētājsPozīcijaAugumsDz.gadsKlubs
Heiko ŠafarciksAizsargs183 cm1984Bayern
Deniss ŠrēdersAizsargs188 cm1993Hawks (NBA)
Antons GavelsAizsargs189 cm1984Bayern
Maodo LoAizsargs191 cm1992Colombia (NCAA)
Karstens TadaAizsargs191 cm1988Brose Baskets
Nīlss GifajsUzbrucējs201 cm1991Alba
Alekss KingsUzbrucējs201 cm1985Alba
Pauls ZipsersUzbrucējs201 cm1994Bayern
Robins BenzingsUzbrucējs208 cm1989CAI Zaragoza (Spānija)
Dirks NovickisUzbrucējs213 cm1978Mavericks (NBA)
Johaness FoigtmansCentrs211 cm1992Fraport Skyliners
Tibors PleissCentrs216 cm1989Jazz (NBA)

Galvenais treneris: Kriss Flemings (Nuggets)

Izmantotie resursi:
Nowitzki Headlines Germany EuroBasket Roster |...