Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Dikeoulakoss: "Problēmas bija, taču vienmēr atradu risinājumu"

Jānis Celmiņš

Dikeoulakoss: "Problēmas bija, taču vienmēr atradu risinājumu"
Georgioss Dikeoulakoss
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Sieviešu valstsvienības galvenais treneris Georgioss Dikeoulakoss kopīgā darbā iepazinis latviešu spēlētāju mentalitāti un paver priekškaru uz izšķirošajiem notikumiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs, kurās tika izcīnīta ceļazīme uz finālturnīru.

Pēc Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra grieķu treneris Georgioss Dikeoulakoss atzīst, ka komandā pats iejuties ne bez problēmām. "Zināju visu, izņemot mentalitāti. To iepazinu darba procesā un tas bija ļoti svarīgi - kā spēlētājas reaģē uz uzvarām un zaudējumiem, neprecīziem metieniem. Konstatēju, ka šajā ziņā ir ļoti liela atšķirība starp Ziemeļeiropas un Dienvideiropas mentalitāti. Dažā ziņā uz labo, dažā - uz slikto pusi. Sīkāk komentēt negribu. Man tā bija interesanta pieredze. Problēmas bija, taču vienmēr atradu risinājumu. Paldies maniem palīgiem - Aigaram Neripam, Hulio Martinesam un citiem, kuri labi atbalstīja mani," atzīst treneris.

"Atbildīgākajos brīžos visas meklēja Aneti, nespēdamas pieņemt, ka kādai aktrisei no otrā plāna tagad jāiznāk pirmajā. Tas bija grūtākais uzdevums manā dzīvē - likt viņām noticēt sev un uzņemties atbildību. Viņas visas ir daudz labākas spēlētājas, nekā pašas domā. tikai viņām vajag vairāk pieredzes un ticības sev," treneris stāsta par to, kā izlasei šovasar klājies bez izlases līderes. "Lieliski pastrādāja Gunta Baško, kura iztērēja daudz enerģijas, lai iesaistītu partneres, palīdzētu viņām sev noticēt. Mums taču bija vairākas spēlētājas bez lielas šādu cīņu pieredzes - Elīna Babkina, Sabīne Niedola, arī Kristīne Kārkliņa," treneris īpaši uzslavē Baško.

Vienlaicīgi viņš neslēpj, ka cer uz Anetes Jēkabsones Žogotas palīdzību nākamajā vasarā. "Protams, ceru, ka viņa nākamgad atgriezīsies, jo viņa ir ļoti svarīga komandas ķīmijai. Daudz izdara pati un palīdz partnerēm spēlēt labāk. Ja viņas nebūs, meklēsim risinājumus, kā to darījām šogad."

Treneris atklāj arī savus tuvākos plānus. "Divus mēnešus neesmu redzējis ģimeni, tāpēc tagad steidzos uz Atēnām un pēdējās desmit dienas pirms skolas atpūtīsimies pie jūras. Līguma ar klubu man patlaban vēl nav. Ir šādi tādi piedāvājumi, taču manā profesijā reizēm ir labāk nesteigties."

Vairāk par trenera secinājumiem: Dikeoulakoss: mūsu spēlētājas ir labākas, nekā...

Slēpts komentārs: einsteins

 +12 [+] [-]

, 2010-08-31 09:06, pirms 14 gadiem
Galvenais, ka sasniedzám finálturnítu, páréjais ir sunim zem astes...

     [+] [-]

, 2010-08-31 09:07, pirms 14 gadiem
Spēks bija komandā un Baško līderes dotībās!

 +12 [+] [-]

, 2010-08-31 09:08, pirms 14 gadiem
Slikts jau viņš īstenībā nav , tikai LATVIJĀ jau vienmēr ,īpaši basketbolā , viestrenerus īpaši nemīl ! Galvenais , lai finālturnīrā mums palīdzēti Jēkabsone- ŽOgota ,tad bus panākumi ,iespejams , pat medaļas !

  +7 [+] [-]

, 2010-08-31 09:19, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Spēks bija komandā un Baško līderes dotībās!
Es gan TEV oponešu ,jo škiet ,ka tagad ,kad komandā nespelēja ANETE , īstas līderes nemaz nebīja .
Jā, piekrītu ,GUNTA dažkārt uzņēmās līderes nastu ,bet viņa kā parasti spēlē haotiski , tāpēc reizēm diemžēl pārcentās .
Slēpts komentārs: jocker

  +8 [+] [-]

, 2010-08-31 09:29, pirms 14 gadiem
Rambāna kungs rakstīja: Galvenais, ka sasniedzám finálturnítu, páréjais ir sunim zem astes...
+100
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2010-08-31 09:33, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Spēks bija komandā un Baško līderes dotībās!
nafig tu man miinusu ieliki, tu lops taads?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-31 09:34, pirms 14 gadiem
Arnasons rakstīja: Es gan TEV oponešu ,jo škiet ,ka tagad ,kad komandā nespelēja ANETE , īstas līderes nemaz nebīja .
Jā, piekrītu ,GUNTA dažkārt uzņēmās līderes nastu ,bet viņa kā parasti spēlē haotiski , tāpēc reizēm diemžēl pārcentās .
Nu jāizvērtē cik labu spēļu aizvadīja LV izlase.. es teiktu, ka tikai divas pēdējās un tajās G. Baško savāca komandu un pati ar sameta, ar treneri tur maza sakarība man šķiet..

  +5 [+] [-]

, 2010-08-31 09:35, pirms 14 gadiem
jocker rakstīja: Nezin pēc kā tu spried ka viņš labs? Šajā atlases ciklā meitenes normāli mocījās un tikai pēdējā spēlē nospēlēja ļoti labi. Tāpēc man kaut kā ticības šitam trenerim īpašas nav. Čempī cerams Jēkabsone ar būs un tad jau varbūt pavisam cita aršana būs... vismaz ceru
Kritika LATVIJAS basketbola pasaules pārstāvju stilā ,kas pilnigi atbilst manai versīaji ,ka LR neviens ārzemju treneris nebus labs

  +2 [+] [-]

, 2010-08-31 09:35, pirms 14 gadiem
"Protams, ceru, ka viņa nākamgad atgriezīsies, jo viņa ir ļoti svarīga komandas ķīmijai. Daudz izdara pati un palīdz partnerēm spēlēt labāk. Ja viņas nebūs, meklēsim risinājumus, kā to darījām šogad."

Tas laikam nozīmē,ka viņš grib trenēt Latvijas izlasi arī turpmāk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +28 [+] [-]

, 2010-08-31 09:42, pirms 14 gadiem
Kad te ielien Burnu čempions Ed.fināls ,tad ir skaidrs ,ka citam darīt nav ko , jo šis jau nu vienmer ,lai cik primitīvs viņa komentārs ....nu savāks ...vajadzigos plusus, citiem liekot mīnusus !

Tik fināliņ, neaizrijies dzerot to dziru ,bet kad žagosies ,es TEV varu PASIST pa muguriņu !

  -1 [+] [-]

, 2010-08-31 09:55, pirms 14 gadiem
Bubka rakstīja: Kritika LATVIJAS basketbola pasaules pārstāvju stilā ,kas pilnigi atbilst manai versīaji ,ka LR neviens ārzemju treneris nebus labs
Tātad Tevi šis treneris pilnībā apmierina un gribi viņu redzēt pie mūsu izlases stūres?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-08-31 10:02, pirms 14 gadiem
Samīte rakstīja: Kad te ielien Burnu čempions Ed.fināls ,tad ir skaidrs ,ka citam darīt nav ko , jo šis jau nu vienmer ,lai cik primitīvs viņa komentārs ....nu savāks ...vajadzigos plusus, citiem liekot mīnusus !
Saprotu Tavu milzīgo pārdzīvojumu, gan jau Tev izdosies tam tikt pāri!

 +14 [+] [-]

, 2010-08-31 10:17, pirms 14 gadiem
To nedrošību komandā iepotēja Zvirgzdiņš,kurš brēca,rēca,bļāva un ārdijās. Tagad grieķim jācīnās ar Zvirgzdiņa psiholoģisko vājprātu.

  +6 [+] [-]

, 2010-08-31 10:23, pirms 14 gadiem
arhivs X rakstīja: Pilnīgi piekrītu, kā nekā Jēkabsones faktors un tas, ka Niedola un Babkina izlases līmenī šādā statusā spēlēja pirmo reizi, nozīmē ļoti daudz. Sagaidu, ka pēc gada šīs meitenes varētu jau parādīt stabilāku spēli, kas būs ļoti svarīgi. ..
Nu Niedola jau EČ Rīgā dažās spēlēs bija rezultatīvākā lielajā valstsvienībā. Babkina bija olimpiskajās spēlēs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-08-31 12:19, pirms 14 gadiem
Par Jēkabsones spēlēšanu nākamgad nav nekādas garantijas, jo viņai ir līgums Amerikā, un baumo, ka tas ir par 2 reizes lielāku summu kā iepriekš domāts.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-31 12:22, pirms 14 gadiem
Manuprāt, Zvirgzdiņš pamatigi ir iedragājis mūsu meiteņu psihi. Tas jau nav treneris, tas ir psihopāts

     [+] [-]

, 2010-08-31 12:22, pirms 14 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Par Jēkabsones spēlēšanu nākamgad nav nekādas garantijas, jo viņai ir līgums Amerikā, un baumo, ka tas ir par 2 reizes lielāku summu kā iepriekš domāts.
Kas baumo???

     [+] [-]

, 2010-08-31 12:31, pirms 14 gadiem
Rambāna kungs rakstīja: Kas baumo???
Informācijas avots ir neoficiāls, bet ļoti ticams.

     [+] [-]

, 2010-08-31 18:18, pirms 14 gadiem
Par Baško tiešām - cepuri nost !

     [+] [-]

, 2010-08-31 18:21, pirms 14 gadiem
arhivs X rakstīja: Pilnīgi piekrītu, kā nekā Jēkabsones faktors un tas, ka Niedola un Babkina izlases līmenī šādā statusā spēlēja pirmo reizi, nozīmē ļoti daudz. Sagaidu, ka pēc gada šīs meitenes varētu jau parādīt stabilāku spēli, kas būs ļoti svarīgi. Arī Jēkabsone viena pati neaizvilks komandu līdz medaļām ja nebūs pietiekoši kvalitatīva palīdzība no citām spēlētājām
redz, pēc gada ceram uz šīm divām, kas ar pārējām? vai tur viss kārtībā? varbūt šogad vajadzēja pat 5 jaunās? Dita, Santa, Aija B. varbūt jādod ceļš dubultbronzas meitenēm?

  +3 [+] [-]

, 2010-08-31 18:22, pirms 14 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Par Jēkabsones spēlēšanu nākamgad nav nekādas garantijas, jo viņai ir līgums Amerikā, un baumo, ka tas ir par 2 reizes lielāku summu kā iepriekš domāts.
un ja mauks tādā režīmā, tad arī 2x vairāk operāciju.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja