Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Serbija Eiropas čempionātā tēmēs tikai uz zeltu, Turcija paliek bez Ašika

Rolands Eliņš

Serbija Eiropas čempionātā tēmēs tikai uz zeltu, Turcija paliek bez Ašika
Aleksandars Džordževičs
Foto: Imago/Scanpx

Serbijas basketbola izlases treneris Aleksandars Džordževičs intervijā savas valsts medijam “Blic” apliecinājis, ka neslēpsies aiz viltus izteikumiem un ka viņa mērķis ir skaidrs, proti, uzvara Eiropas čempionātā. Serbijai gan varētu nākties iztikt bez traumu guvušā Marko Simunoviča, kamēr citai Latvijas pretiniecei apakšgrupā Turcijai apstiprināta NBA centra Omēra Ašika nespēlēšana.

Trīskārtējā Eiropas čempione Serbijas izlase šoreiz uz “EuroBasket” dosies bez vairākiem svarīgiem spēlētājiem – savus atteikumus dažādu iemeslu dēļ snieguši Nikola Jokičs, Nemaņa Bjelica un Stefans Markovičs. Šim sarakstam varētu pievienoties arī Marko Simunovičs, 31 gadu vecais uzbrucējs, kurš šovasar pārcēlies uz “Zenit”, Jāņa Timmas bijušo komandu.

Simunovičs Serbijas izlases treniņā guvis rokas traumu un sūdzējies par sāpēm. Serbu mediji norāda, ka viņš atstājis izlases nometni, lai veiktu padziļinātas medicīniskās pārbaudes. Lai gan Serbijas izlases vadība to vēl nav apstiprinājusi, serbu mediji vēsta, ka Simunovičs, visticamāk, uz “EuroBasket” nedosies.

Serbijas izlases treneris Aleksandars Džordževičs norādījis, ka viņu satrauc arī pretēja problēma, proti, kurus spēlētājus no spēcīgā kandidātu loka atskaitīt. Šī iemesla dēļ viņš intervijā piedāvājis FIBA izskatīt iespēju lielajos čempionātos ļaut komandām pieteikt plašākus sastāvus par šobrīd atļautajiem 12 spēlētājiem.

“Ir grūti spēlētājiem tā vienkārši pateikt “paldies” pēc ilga sagatavošanās posma,” skaidroja Džordževičs. “Tāpēc arī es vienmēr cenšos šo lēmumu vilkt garumā. Vēl viens labs risinājums būtu jau sagatavošanās posma sākumā noteikt tos 12 spēlētājus, kuri būs izlasē. Tā šobrīd dara ASV izlase, kas gan ir īpašs gadījums.”

Džordževičam arī tika uzdots jautājums par Serbijas izlases ambīcijām Eiropas čempionātā, kurā tā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju, Turciju, Krieviju, Lielbritāniju un Beļģiju.

“Kopš es pārņēmu izlases vadību, es vienmēr izvirzīju mērķi iegūt medaļu,” sacīja Džordževičs. “Neslēpjos aiz viltus solījumiem, jo uzskatu to par mūsu pienākumu un mērķi. Jūs mani pazīstat – vēlos tikai zeltu. Mums aizmugurē ir jauks periods, bet šovasar izlase sanāca kopā tā, it kā pēdējos gados nekas nebūtu noticis. Ja mums nav vislielāko ambīciju, tad arī nevarēsim šo periodu apzīmogot ar vēl vienu panākumu. Esam apmierināti ar paveikto, taču arī apzināmies, ko gribam šovasar.”

Tikmēr cita Latvijas pretiniece Turcija apstiprinājusi, ka no sava kandidātu sastāva svītrojusi NBA komandas “Pelicans” centru Omēru Ašiku. Viņam spēlēt neļaus pirms vairākiem mēnešiem piedzīvotā slimība. Ašiks kopumā 2017. gadā spēlējis minimāli, taču viņam vēl ir trīs gadu līgums ar “Pelicans”, kurā garantēta 22 miljonu dolāru alga.

Izmantotie resursi:
ĐORĐEVIĆ ZA BLICSPORT Zlato na Evrobasketu?...

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 19:27, pirms 7 gadiem
Viņi ko nav redzējuši Latvijas izlases sastāvu?

  -1 [+] [-]

, 2017-07-30 19:55, pirms 7 gadiem
Ļoti labi pretiniekiem atsaka diezgan jaudīgi spēlētāji. Lai gan arī mums tā situācija nav tāda kā gribētos atskaitīti( Freimanis un K.Bērziņš) atteikuši izlasei( Jakovičs, Mejeris, Pasečņiks) kandidātu sarakstā neiekļauti(Zaķis, Kuksiks, Kurucs, Ar.Šķēle un vēl bariņš ar džekiem, kuri varētu izkonkurēt sev vietu uz beņķa)

  -2 [+] [-]

, 2017-07-30 19:56, pirms 7 gadiem
Edison rakstīja: Viņi ko nav redzējuši Latvijas izlases sastāvu?
Šaubos ka Džordževičs zina kaut ko par Ausēju, Gromovu vai Peineru

     [+] [-]

, 2017-07-30 20:27, pirms 7 gadiem
Par pretinieku bēdām priecāties nav pieņemts. Lai gan Turcija ar Ašiku un bez Ašika ir divas dažādas komandas. Par tādu Simunoviču gan dzirdējis nebiju. Izlasīju par SIMONOVIČU, bet tas tāds viduvējs vien ir. Izlases cipari - 2,3 punkti un divas atlēkušās vidēji spēlē.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-31 00:11, pirms 7 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Ļoti labi pretiniekiem atsaka diezgan jaudīgi spēlētāji. Lai gan arī mums tā situācija nav tāda kā gribētos atskaitīti( Freimanis un K.Bērziņš) atteikuši izlasei( Jakovičs, Mejeris, Pasečņiks) kandidātu sarakstā neiekļauti(Zaķis, Kuksiks, Kurucs, Ar.Šķēle un vēl bariņš ar džekiem, kuri varētu izkonkurēt sev vietu uz beņķa)
lielākā daļa no taviem piesauktajiem ir lieki....no taviem nosauktajiem tik varētu izcelt Mejeri var Pasečniku, jo viņu esamība izkonkurētu Freimani