Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Efeoglu 27 punkti ieved turkus pusfinālā kopā ar Spāniju, ASV un Franciju

Emils Ozerinskis

Efeoglu 27 punkti ieved turkus pusfinālā kopā ar Spāniju, ASV un Franciju
Karahans Efeoglu. Foto: FIBA

U19 pasaules kausa izcīņā noskaidrotas četras komandas, kuras dosies cīņā par turnīra medaļām. Visas ceturtdaļfināla spēles noslēdzās ar visai lielām rezultāta starpībām, cīņā par medaļām iesoļojot Spānijai, ASV, Francijai un Tucijai.

Ceturtdaļfinālu stadija sākās ar Spānijas spēli pret Argentīnu, kurā intriga sāka izdzist jau otrajā ceturtdaļā. Spāņi nevienam no pretspēlētājiem neļāva sasniegt desmit gūto punktu robežu, atstājot visu Argentīnas vienību zem 50 gūtiem punktiem. Ar rezultātu 85:47 spāņi kļuva par pirmajiem pusfināla dalībniekiem.

Rezultatīvākais Pireneju pussalas komandas rindās ar 18 punktiem bija Paps Bartolome-Millers, kuram pietrūka vienas izcīnītas bumbas līdz "double-double". Pie 15 punktiem tika Džordi Rodrigess, bet par punktu mazāk Lukasa Ernangomesa kontā. Savukār 10+10 sakrāja Izans Almansa.

Par spāņu pretiniekiem pusfināla stadijā kļuva Turcijas U19 izlase, kas ar rezultātu 97:73 pārspēja Kanādas jaunos basketbolistus. Savu turnīra spožāko spēli piedzīvoja Karahans Efeoglu, kurš kļavu lapu zemes komandas grozā vienatnē sabēra 27 punktus. Lieti talkā nāca arī Arda Sivasa gūtie 18 punkti, kā arī Sameta Jigitoglu 17 punkti un 13 izcīnītās bumbas. Kanādiešiem ceturtdaļfinālā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Tomass Hērlijs, kurš pārējā turnīra gaitā bija guvis vien astoņus punktus.

Japānas izlasei izdevās turēties viena metiena atstatumā no izteiktās favorītes ASV līdz pirmās ceturtdaļas beigām. Ziemeļamerikas komanda devās atrāvienā pirms puslaika beigām un otrajā spēles daļā neļāva pretiniekiem atgriezties spēlē, gūstot graujošu uzvaru ar 105:61.

ASV izlases labā pa 15 punktiem guva Kodijs Viljamss un Omaha Bilievs. 14 punktus amerikāņiem guva Tobe Avaka, kurš arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem. Japānas komandas līderis Akira Džeikobss pretī lika 20 gūtus punktus.

Par pēdējo pusfināla dalībnieci kļuva Francija, kas sagādāja ceturtdaļfinālā vēl vienu graujošu uzvaru. Ar rezultātu 98:59 francūži sasita Serbijas komandu, kļūstot par amerikāņu pretiniekiem Ungārijā notiekošā turnīra pusfinālā. Francijas labā 23 punktus guva Melvins Ažensā, bet 18 punkti frančiem nāca no Zakarī Perīna. Serbu rindās pa 13 punktiem guva Filips Borovičanins un Lazars Džokovičs.

Pusfinālu spēles norisināsies 1. jūlijā, bet medaļas tiks sadalītas dienu vēlāk.

U19 Pasaules kausa ceturtdaļfināli

SpēleRez.Labākie
Spānija - Argentīna85:47Bartolome 18 p. (9 atl.b.) - Džiovaneti 8 p.
Kanāda - Turcija73:97Hērlijs 13 p. - Efeoglu 27 p.
ASV - Japāna105:61Viljamss 15 p. - Džeikobss 20 p.
Francija - Serbija98:59Ažensā 23 p. - Borovičanins 13 p.

Izmantotie resursi:
https://www.fiba.basketball/world/u...