Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Spānijai pirmais U19 PK tituls vīriešiem kopš 1999. gada

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Spānijai pirmais U19 PK tituls vīriešiem kopš 1999. gada
Finālturnīra MVP Izans Almansa. Foto: FIBA

Debrecenā, Ungārijā aizvadīts FIBA Pasaules kausa finālturnīrs U19 vecuma vīriešu izlasēm. Zelta medaļas izcīnījuši Spānijas basketbolisti, kas finālspēlē papildlaikā ar 73:69 pieveica Franciju.

Izšķirošo izrāvienu spāņiem izdevās veikt tieši pagarinājumā, kas tika uzvarēts ar četru punktu pārsvaru (10:6). Astoņus punktus papildlaikā guva 18 gadus vecais Rafaels Vijārs no Spānijas superkluba “Barcelona” sistēmas. Spēli Vijārs noslēdza ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet 18 punktus francūžu grozā sameta Badalonas “Joventut” basketbolists Žordi Rodrigess.

Vēl divas minūtes līdz mača pamatlaika beigām Francijas izlase atradās vadībā ar +4 (63:59), bet pārsvaru izlaida. Neizdevās tikt galā ar spāņu ciešo aizsardzību, saspēlē uzbrukumā pazaudējot bumbu, bet pēc tam piekto personīgo piezīmi nopelnīja komandas līderis Zakarī Perins. Spāņi šo kļūdu virteni spēja pārvērst divos sekmīgos uzbrukumos un nosargāt savu grozu, panākot pagarinājumu - aukstasinīgu pustālo metienu no stūra realizēja Rodrigess.

Francūžiem rezultatīvākais bija Melvins Ažensā, kurš trāpīja četrus no desmit tālmetieniem un guva 21 punktu, bet jau minētais Perins pirms mača pamešanas piezīmju dēļ bija paguvis tikt pie iespaidīga double-double - 14 punkti un 20 atlēkušās bumbas.

Ar to gan izrādījās par maz – Spānija izcīnīja pirmo U19 titulu kopš 1999. gada. Tikmēr Francijai otro finālturnīru pēc kārtas zaudējums finālā.

Tukšām rokām uz mājām dosies ASV basketbolisti, kas cīņā par bronzu cieta sakāvi pret Turciju (84:70). Turki ieguva septiņu punktu pārsvaru jau pēc pirmās ceturtdaļas, tās ietvaros gūstot 25 punktus. Turpinājumā amerikāņi sniegumu aizsardzībā nedaudz uzlaboja, taču, neskatoties uz minimāli zaudētu otro ceturksni (14:15), Turcijas basketbolisti spēles grožus no rokām neizlaida, nosargājot drošu uzvaru.

Rezultatīvākais bronzas medaļnieku rindās ar 20 punktiem bija “Galatasaray” kluba saspēles vadītājs Tans Jildizolu, kura rēķinā arī astoņas rezultatīvas piespēles. 19 punkti Berkem Bujuktunčelam no “Tofas”.

ASV sastāvā produktīvāko sniegumu demonstrēja 17 gadus vecais Dilans Hārpers ar 15 punktiem, bet septiņi punkti un 13 atlēkušās bumbas Tenesī Universitātes basketbolista Tobes Avakas kontā.

Par finālturnīra MVP tika atzīts 18 gadus vecais Spānijas valstsvienības basketbolists Izans Almansa – šādu pašu atzinību viņš saņēma arī pērn U17 Pasaules kausa un U18 Eiropas čempionāta finālturnīros. Almansa ikdienā spēlē ASV jauno spēlētāju līgā “Overtime Elite”. Šajā Pasaules kausā 2,08 metrus garajam spēka uzbrucējam 16,9 punkti, 7,1 atlēkusī bumba un 1,6 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē.

     [+] [-]

, 2023-07-03 01:23, pirms gada
Labs mačs!Francijai būtībā vajadzēja uzvarēt,talantu daudz,bet..nu tie saspēles vadītāji,šausmas..!Un te būtu vērts padomāt tiem ultrapatriotiem,vai ar Žagaru un Zoriku mums negaida tāds pats kļūdu birums PK..