Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U19 PK: Francija pusfinālā izslēdz čempioni ASV, spāņi viegli uzvar Turciju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U19 PK: Francija pusfinālā izslēdz čempioni ASV, spāņi viegli uzvar Turciju
Francijas līderis Zakarijs Perins. Foto: FIBA

Šodien tika noskaidrotas abas finālistes U19 Pasaules kausā basketbolā. Rīt Ungārijā notiekošajā turnīrā tiks noteikts jauns čempions, jo šodien 2021. gada fināla atkārtojumā izšķirošajā mačā iekļuva Francija, kas ar 89:86 pārspēja ASV. Citā spēlē pārliecinoši finālā tika Spānija, kas tika galā ar Turciju (83:51).

• U19 Pasaules kausā basketbolā finālā rīt savstarpēji spēkosies Francijas un Spānijas izlases. Francūži sagādāja pārsteigumu, pusfinālā tiekot galā ar līdzšinējās čempiones ASV pretestību, kamēr spāņi viegli tika galā ar Turciju.

• Francijas un ASV cīņa bija 2021. gada Pasaules kausa fināla atkārtojums. Toreiz pašā mača izskaņā amerikāņiem izdevās uzvarēt.

• Šoreiz Francijai izdevās revanšs un rīt tā uzvaras gadījumā pirmo reizi valsts vēsturē triumfēs U19 Pasaules kausā.

• Par nozīmīgu kļuva trešā ceturtdaļu, kuru Francijas basketbolisti uzvarēja ar septiņu punktu pārsvaru (29:22). Pārējā spēles gaitā laukumā bija vērojama ļoti līdzīga cīņa.

• Trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 80:80, taču atlikušajā laikā labāki izrādījās Francijas basketbolisti. To labā rezultatīvākais kļuva līderis Zakarijs Perins, kuram 18 punkti un deviņas bumbas zem groziem. Zaudētājiem Markam Amstrongam 17 punkti

• Otrajā pusfinālā Spānija mačā pret Turciju dominēja no pirmās līdz pēdējai minūtei, un otrajā puslaikā uzvarētāja noskaidrošana kļuva par formalitāti.

• Pirmo 20 minūšu laikā spāņi iekrāja 18 punktu pārsvaru un laukumā bija redzams, ka tā ir spēcīgāka par savu pretinieci, kas neatrada pretarguments spāņu spēkam.

• Spānija U19 Pasaules kausa finālā spēlēs otro reizi valsts vēsturē. 1999. gadā tā ar 94:87 pārspēja ASV. Vēl trīs reizes tā spēlējusi par bronzu.