Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: ''Pēc puslaika pilnībā mainījām savu spēli, sākot vairāk cīnīties''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Banki: ''Pēc puslaika pilnībā mainījām savu spēli, sākot vairāk cīnīties''
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas nacionālās basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki pēc pirmās izcīnītās uzvaras 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla A apakšgrupā ar 82:74 pār Slovākiju uzsvēra otrajā puslaikā demonstrēto sniegumu un prasmi mainīt tās ritējumu, novedot to līdz uzvarai.

Pirmo uzvaru 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā šovakar izcīnīja Latvijas basketbola izlase, kura savā laukumā, laužot spēles gaitu ar pieciem pēc kārtas trāpītiem tālmetieniem ceturtajā ceturtdaļā, apspēlēja Slovākiju ar 82:74. Līdzīgi kā pret Serbiju, arī šovakar rezultatīvākais Latvijas rindās bija Rihards Lomažs, kurš guva 28 punktus, no kuriem 26 otrajā puslaikā.

''Rezultāts pierādīja, ka mūsu spēlētāju sastāvs ir konkurētspējīgs un ar raksturu,'' komentāru par uzvaru iesāka Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki, turpinot, ka komanda spēlējusi labi abos laukuma galos, īpaši uzbrukumā pirmajā ceturtdaļā. ''Ticu, ka spēlējām solīdi aizsardzībā, bet uzbrukumā lieliski. Spējām izkārtot daudz brīvus metienus, kurus diemžēl nepratām trāpīt. Tieši netrāpītie metieni iedragāja komandas pārliecību, un pamazām mēs samazinājām savu ritmu, kā arī pasliktinājām sniegumu.'' Lai arī uzvara izcīnīta galotnē, treneris Banki izteica cerību, ka panākums palīdzēs turpināt veidot uzvarētāju identitāti.

''Pēc puslaika pilnībā mainījām savu spēli, sākām vairāk cīnīties. Atradām precizitāti spēles izskaņā, īpaši jau ceturtajā ceturtdaļā,'' uzvaras recepti atkārtoja Banki, piemetinot, ka šajā nogrieznī valstsvienība konsekventi darbojusies gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pie reizes izlases galvenais treneris uzslavēja Slovākijas izlasi par parādīto spēli un raksturu.

Tikai desmit minūtes laukumā nospēlēja Anžejs Pasečņiks, kurš to laikā izcēlās ar 11 gūtajiem punktiem un trim atlēkušajām bumbām zem groziem. Pēcspēles preses konferencē Banki uzsvēra, ka vēlējies Anžeju iesaistīt izlases darbā jau vasarā, taču šoreiz vairāk spēles laika nav ļāvis gūt fakts, ka spēlētājs nav iepazīts. '' Viņš uzbrukumā nospēlēja labi, taču ar mums viņš ir tikai pāris dienas. Viņam nepieciešams vairāk laiks. Vēlējos, lai viņš kopā ar mums ir vasarā, taču Anžejam bija citi plāni. Ir grūti pāris dienās bez treniņiem iesaistīt tādu spēlētāju kā Anžejs ar tik specifiskām tehniskajām un fiziskajām dotībām. Man ir jāzina savi spēlētāji labāk, bet viņiem - mani. Viņš deva savu pienesumu uzvarā un nospēlēja tik daudz, cik komandai bija nepieciešams. ''

Ja spēlē pret Serbiju Latvija uzbrukumā guva 100 punktus, tad šovakar uzvarai pietika ar 82 punktiem. Treneris vaļsirdīgi atzina, ka šī ir reize, kad visi izlasi kritizēs par sniegumu uzbrukumā, kamēr pēc Serbijas kritizēja par spēli aizsardzībā: ''Varbūt kādu dienu mēs visus padarīsim laimīgus un uzvarēsim ar 200:0.'' Un tomēr, runājot nopietni, Banki piemetināja, ka viņam paticis veids, kā spēlētāji izcīnījuši šo uzvaru: ''Pēc puslaika metām ar 20% precizitāti, taču tas neko nemaina - mums jāuzticas izstrādātajam spēles plānam. Citreiz ar raksturu ir jāpierāda, ka vari spēli uzvarēt. Tieši tas mani visvairāk šovakar iepriecināja - spēlētāju vēlme mainīt tās gaitu savā labā.''

Lukam Banki šī bija pirmā pieredze FIBA logos un to viņš uzsvēra arī pēcspēles konferencē. Tā viņam bijusi jauna, taču noderīga pieredze. Viņš uzskata, ka šajās divās spēlēs, par spīti kāpumiem un kritumiem parādītājā spēlē, Latvijas izlases sniegums bijis cerīgs.

Latvijas izlase 2023. gada Pasaules kausa ciklu turpinās 2022. gada 25. un 28. februārī pret Beļģiju, kas pirmajās divās kvalifikācijas spēlēs izcīnīja panākumus.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Beļģija2-0+30
2.Serbija1-1-3
3.Latvija1-1+7
4.Slovākija0-2-34

  +1 [+] [-]

, 2021-11-29 22:08, pirms 2 gadiem
Attaisnojumi par Anžeja mazajām minūtēm vnk smieklīgi. Turklāt ņemot vērā, cik sūdīgi šodien izskatījās Čavars...

  +4 [+] [-]

, 2021-11-29 22:12, pirms 2 gadiem
Nopietni? Ja ne Lomaža individuālā meistarība, būtu auzas. Kur plāns? Ja tavs spēlētājs 10 minūtēs gūst 11 punktus, tad laikam viss labi, bet treneris izlemj spēlēt ar Čavaru (godīgi nesaprotu, kam par godu) vai vispār bez centra.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-29 22:40, pirms 2 gadiem
haļava

  +1 [+] [-]

, 2021-11-29 22:43, pirms 2 gadiem
Visu cieņu Andžejam, bet ja Tevi ar augumu 216cm nobloķē, tad ir jālien atpakaļ biksēs un jāpadomā, kas tas bija..???

  -4 [+] [-]

, 2021-11-29 22:45, pirms 2 gadiem
Tūlīt mūsu gudrie dīvāna treneri arī Banki neiemīlēs. Mums nepatīk treneri, kuri slavē savus spēlētājus savu komandu. Mums patīk, ja nolamā savējos, saka kaut ko negatīvu. Tā šeit komentāru sadaļā pieņemts - jo vairāk negatīvi komentāri jo labāks koment;ars skaitās savējo vidū.
SC ir tik daudz treneri, kuri zina Banki vietā daudz labāk kā vajag darīt. Nākamie treneri visās izlasēs jāņem no komentētāju vidus.

  +5 [+] [-]

, 2021-11-29 23:00, pirms 2 gadiem
Lielākais pluss no šīs spēles (pat neskatoties uz individuālo sniegumu un metienu %)- saspringtas spēles galotnē izcīnīt uzvaru!!! Sen to nebijām spējuši!
Ejam tālāk uz uzvaru grupā!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-30 00:42, pirms 2 gadiem
RobertsK rakstīja: Attaisnojumi par Anžeja mazajām minūtēm vnk smieklīgi. Turklāt ņemot vērā, cik sūdīgi šodien izskatījās Čavars...
Šis bija viens no smieklīgākajiem argumentiem, ko ir nācies dzirdēt. Sevišķi ņemot vērā faktu, ka AP nospēlēja savu nogriezni kvalitatīvi. Labāk par Čavaru.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-30 00:45, pirms 2 gadiem
Marcello92 rakstīja: Nopietni? Ja ne Lomaža individuālā meistarība, būtu auzas. Kur plāns? Ja tavs spēlētājs 10 minūtēs gūst 11 punktus, tad laikam viss labi, bet treneris izlemj spēlēt ar Čavaru (godīgi nesaprotu, kam par godu) vai vispār bez centra.
Reāls fakts, spēli izvilka Lomaža truļi, kuri sakrita viens pēc otra tieši beigās, tad Bertāns nostrādāj, Zoriks visu spēli samērā stabili laida. Nekādas Bankī taktikas, kura noveda pie uzvaras tajā praktiski nav.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-30 01:19, pirms 2 gadiem
man ir tāds ieteikums , nezinu vai ir labs. BET KĀ BŪTU JA SĀKTU CĪNĪTIES JAU NO SPĒLES SĀKUMA?

     [+] [-]

, 2021-11-30 06:31, pirms 2 gadiem
Tiesi ta-jakapa no pasa speles sakuma...par Pesacniku tiesam nesaprotu-tiri labi speleja ,labak par civuku

  +1 [+] [-]

, 2021-11-30 08:39, pirms 2 gadiem
tādsnesportists, par taktiku var diskutēt, bet stratēģija nostrādināt slovāku līderus līdz krampim kājā atmaksājās.

Andžejs uzbrukumā bija labs, bet nesapratu viņa spēli aizsardzībā - skraidīt pakaļ mazajiem perimetrā. Tas bija Banki vai AP paša uzstādījums? Šķiet, ka vairāk paša.

     [+] [-]

, 2021-11-30 08:50, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka ap ir apbižojies🤣🤣🤣
https://www.sportazinas.com/pasecni...

     [+] [-]

, 2021-11-30 08:53, pirms 2 gadiem
Patika Lomaža spēja mainīties, kad redzēja, ka 3p nestrādā - garāmgājieni, pustālais un tad jau beigās arī 3 atvērās. Patika Zorika nobriedusī spēle , Ates aizsardzība, AP uzbrukums. Bet sarūgtina Mejera pazudusī agresivitāte. Vecais Mejeris būtu pāris reizes ielicis no augšas, kad tagadējais sabijās.

     [+] [-]

, 2021-11-30 08:59, pirms 2 gadiem
Uz nākamo sabraukumu cerams + Meiers ,Bonis un Žagars tiks laukumā

     [+] [-]

, 2021-11-30 09:48, pirms 2 gadiem
An2 rakstīja: Patika Lomaža spēja mainīties, kad redzēja, ka 3p nestrādā - garāmgājieni, pustālais un tad jau beigās arī 3 atvērās. Patika Zorika nobriedusī spēle , Ates aizsardzība, AP uzbrukums. Bet sarūgtina Mejera pazudusī agresivitāte. Vecais Mejeris būtu pāris reizes ielicis no augšas, kad tagadējais sabijās.
Mejeris ir spēlētājs, kurš labs paliek ejot kā otrais trešais temps, pēc labas piespēles, uz pielabošanu, ja viņam pretī sejā visu spēli stāv sedzējs, viņš pazūd. Aleiupus neviens viņam neuzmeta, izspēļu ar labu nebija, tas arī viss skaidrojums.

  +2 [+] [-]

, 2021-11-30 09:51, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Izskatās, ka ap ir apbižojies🤣🤣🤣
https://www.sportazinas.com/pasecniks-mes-pielagojamies-pretiniekam-tapec-mums-ir-tadas-problemas/
Nu nez, viss pieklājības un ētikas standartos)) neko tādu nepateica

  +1 [+] [-]

, 2021-11-30 17:19, pirms 2 gadiem
Nu nezinu, nezinu .. bija lielākas cerības uz šo treneri .. ja viņš atzīst, ka no spēles sākuma necīnījās, tad tā ir tīrākā trenera vaina
Pret šādiem pretiniekiem spēles ir jāatrisina jau pirmajā puslaikā, jānokapā aizsardzību, jāiegūst stabils 15-20 punktu pārsvars, lai pretiniekiem nolaižas rokas un tad jau beigās var mierīgi bumboties.
Bet nē, čaļi neko nav mācījušies no iepriekšējiem zāģiem pret Bosniju un Bulgāriju. Ja beigās tie truļi nebūtu sakrituši kāsiens būtu garantēts.

     [+] [-]

, 2021-11-30 18:07, pirms 2 gadiem
Opaps rakstīja: Nu nezinu, nezinu .. bija lielākas cerības uz šo treneri .. ja viņš atzīst, ka no spēles sākuma necīnījās, tad tā ir tīrākā trenera vaina
Pret šādiem pretiniekiem spēles ir jāatrisina jau pirmajā puslaikā, jānokapā aizsardzību, jāiegūst stabils 15-20 punktu pārsvars, lai pretiniekiem nolaižas rokas un tad jau beigās var mierīgi bumboties.
Bet nē, čaļi neko nav mācījušies no iepriekšējiem zāģiem pret Bosniju un Bulgāriju. Ja beigās tie truļi nebūtu sakrituši kāsiens būtu garantēts.
Nu man lasot CV un atsauksmes bija savas aizdomas, pa lielam tās apstiprinājās. Ir uzlabojumi, bet kopskats tālu no vēlamā.