Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Teodosičs un Mozgovs nespēlēs Eiropas čempionātā

Agris Suveizda

Teodosičs un Mozgovs nespēlēs Eiropas čempionātā
Milošs Teodosičs 2011.gadā pret Latviju 18 minūtēs guva deviņus punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas basketbola izlases pretiniecei Serbijai Eiropas čempionātā nevarēs palīdzēt Milošs Teodosičs, kurš maijā guva kājas savainojumu. Tāpat uz Eiropas čempionātu nedosies Krievijas centrs Timofejs Mozgovs, kā arī Izraēlas saspēles vadītājs Gals Mekels.

26 gadus vecais Milošs Teodosičs, kurš nule parakstīja divu gadu līgumu ar ambiciozo Stambulas "Fenerbahce", tomēr nevarēs palīdzēt Serbijai septembrī gaidāmajā Eiropas čempionātā. Teodosičs sākotnēji tika iekļauts kandidātu sarakstā, tomēr maijā gūtā kājas savainojuma dēļ finālturnīrs Slovēnijā viņam ies secen. Jau iepriekš tika paziņots, ka Serbijai nevarēs spēlēt arī Zorans Ercegs, Novica Veličkovičs un Duško Savanovičs.

Teodosičs, kurš ir gan U16, gan U18, gan U20 Eiropas čempions, iepriekšējā Eiropas čempionātā aizvadīja 11 spēles, laukumā atradās vidēji 28 minūtes, guva 11.3 punktus un atdeva 5.7 rezultatīvas piespēles. 2011.gadā pēc četrām pavadītām sezonām Pirejas "Olympiakos" Teodosičs parakstīja trīs gadu līgumu ar Maskavas CSKA, kur gan nespēja demonstrēt gaidīto sniegumu. Serbija, kas 2009.gadā ar Teodosiču sastāvā kļuva par Eiropas vicečempioni, iepriekšējā finālturnīrā Lietuvā ceturtdaļfinālā piekāpās Krievijai (67:79) un izstājās no cīņas par medaļām. Latvijas izlase ar Serbiju tiksies grupu turnīra ceturtajā kārtā, bet vēl mūsu grupā spēlēs Bosnija un Hercegovina, Melnkalne, Lietuva un Maķedonija.

Eiropas un olimpisko spēļu bronzas medaļas īpašniecei Krievijai Slovēnijā nevarēs palīdzēt Timofejs Mozgovs, kurš aizvakar parakstīja jaunu līgumu ar Denveras "Nuggets". "Patiesi nožēloju, ka šoreiz nevarēšu palīdzēt izlasei. Lūdzu manu lēmumu nenorakstīt uz šobrīd Krievijas basketbolā notiekošā rēķina. Mēs esam spēlētāji, nevis politiķi, un mūsu uzdevums ir laukumā aizstāvēt valsts godu. No tiesas novēlu komandai labu spēli Eiropas čempionātā," sacīja Mozgovs, kurš kā iemeslu atteikumam minēja nepieciešamību piedalīties NBA jauniņajiem organizētā programmā - iepriekšējos divos gados Mozgovs tajā nepiedalījās, tādēļ šovasar tā viņam ir obligāta prasība.

Londonas olimpiskajās spēlēs Mozgovs aizvadīja astoņus mačus, vidēji laukumā esot nepilnas 19 minūtes, gūstot tieši desmit punktus un izcīnot trīsarpus atlēkušās bumbas. Eiropas čempionātā Krievija spēlēs vienā grupā ar Somiju, Grieķiju, Itāliju, Zviedriju un Turciju. Slovēnijā neredzēsim vēl vienu NBA spēlētāju Galu Mekelu, kurš pirms nepilnām trim nedēļām parakstīja līgumu ar Dalasas "Mavericks". Mekels sacīja, ka tas bija komandas lēmums: "Atteikties no spēlēšanas Eiropas čempionātā nebija viegli. Pēc konsultēšanās ar izlases treneri un "Mavericks" vadību esmu pieņēmis pareizo lēmumu."

Pagājušo sezonu 25 gadus vecais Mekels pavadīja Haifas "Maccabi" un kļuva par Izraēlas čempionāta vērtīgāko spēlētāju. 2011.gada Eiropas čempionātā Mekels piedalījās piecās cīņās, laukumā bija nepilnas 14 minūtes, guva 4.2 punktus un atdeva 2.4 rezultatīvas piespēles. Finālturnīrā Izraēla būs vienā grupā ar Ukrainu, Lielbritāniju, Franciju, Vāciju un Beļģiju.

Izmantotie resursi:
@ SPORT.RU - Спорт - Sport – Новости спорта:...
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Sportando Basket News
FIBA Europe

  +5 [+] [-]

, 2013-07-29 13:54, pirms 11 gadiem
LABĪIIIIIIĪĪĪĪ!!!! Aiziet Latvija, tagad mums viņi jāsit!

  -2 [+] [-]

, 2013-07-29 13:59, pirms 11 gadiem
Serbiem arí bez viņa viss ir kārtībā.Tāpat kā krieviem!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-29 14:06, pirms 11 gadiem
Krieviem garais gals būs pašvaks.
Starp citu, Teodosičs it kā tomēr paliek CSKA Basketnews: Милош Теодосич продолжит выступать...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-30 09:14, pirms 11 gadiem
Bet reklāmā teica ...