Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Itālijai Eiropas čempionātā traumas dēļ nepalīdzēs līderis Galināri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Itālijai Eiropas čempionātā traumas dēļ nepalīdzēs līderis Galināri
No kreisās: Džampaulo Riči, Nikolo Menions un Danilo Galināri. Foto: FIBA

Itālijas Basketbola federācija paziņojusi, ka vīriešu izlases līderim Danilo Galināri konstatēta meniska trauma, kas viņam liegs piedalīties 2022. gada Eiropas čempionātā. Spēlētājs savainojumā iedzīvojās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cīņā pret Gruziju.

Sestdien 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē panākumu izcīnīja Itālija, kas savā laukumā ar 91:84 apspēlēja Gruziju, tādējādi ar bilanci 5-1 esot L grupas līdere. Itāļu panākumu gan aizēnoja viena no līdera Danilo Galināri trauma ceturtās ceturtdaļas sākumā. Spēlētājs bez kontakta traumēja kāju, kas viņam liedza turpināt spēli, kurā līdz tam viņš bija guvis 17 punktus.

''Es lūgšos par viņu. Galināri, iespējams, ir labākais itāļu basketbolists valsts vēsturē. Ar viņu mēs varējām uzvarēt Eiropas čempionātā. Man ir žēl, ka viņš, iespējams, nespēlēs turnīrā, kurā ir pelnījis būt. Uzskatu, ka ir beidzot jāsaprot, ka nevar tā turpināties. Ceru, ka rīt sāksim aizsargāt spēlētājus,'' pēc panākuma preses konferencē par Galināri situāciju izteicās valstsvienības galvenais treneris Džanmarko Pozeko, pēdējos teikumos kritizējot spēļu grafiku.

Pēc medicīniskajām pārbaudēm noteikts, ka Galināri traumējis menisku. Tas gan nozīmē, ka Itālijas izlasei nāksies 2022. gada Eiropas čempionātā iztikt bez sava līdera. Tikmēr basketbolists nav iedzīvojies vēl nopietnākā savainojumā, jo pastāvēja bažas par krustenisko saišu traumu.

2022. gada Eiropas čempionāts notiks Čehijā, Gruzijā, Itālijā un Vācijā. Itāļi spēlēs C grupā pret Grieķijas, Ukrainas, Lielbritānijas, Horvātijas un Igaunijas izlasēm. Turnīrs norisināsies no 1. līdz 18. septembrim un šis kļūs par 41. Eiropas čempionātu basketbolā. 2017. gadā par pēdējiem čempioniem kļuva slovēņi, kuri finālā pārspēja Serbiju.

Izmantotie resursi:
https://www.fip.it/news.aspx?IDNews...

     [+] [-]

, 2022-08-28 16:14, pirms 2 gadiem
Itāļiem būs grūti jo nav Belineli un Hekets un tagad vēl Galināri ārā.