Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Siliņš: "Ņižņijnovgorodas klubs ir izrādījis interesi…"

Jānis Celmiņš

Siliņš: "Ņižņijnovgorodas klubs ir izrādījis interesi…"
Ojārs Siliņš
Foto: Pallacanestra Reggiana

Latviešu basketbolists Ojārs Siliņš, kurš pēdējās sešas sezonas pavadījis Itālijā (divas jauniešu basketbolā, četras – profesionālajā) šobrīd ir jaunas darbavietas meklējumos, taču par to lieki nesatraucas. Pēc debijas Latvijas izlasē viņš atzīst, ka pagaidām ir mierīgs - darbiņš aģentam.

“Bija prieks debitēt lielajā izlasē, biju gaidījis šo momentu. Ja atskatos uz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, tad varu teikt, ka pirmās divas spēles bija veiksmīgas. Pret Japānu vieglāka spēle, bija labs treniņš, bet pret Čehiju nospēlējām ļoti labi, uzvarējām. Pret Puertoriko pietrūka pieredzes, viņiem bija lielāka pieredze, kas arī izšķīra spēles likteni,” uz Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru Belgradā atskatās Siliņš, kuram aiz muguras ir pagarš karjeras posms Itālijā, un nu basketbolists ir jaunas darbavietas meklējumos.

“Interesi par mani ir izrādījis Ņižņijnovgorodas klubs, bet es skatos uz citu pusi. Šobrīd nezinu, kur spēlēšu turpmāk,” īsi baumas par Krievijas kluba izrādīto interesi komentē Siliņš, paužot, ka par savu nākotni pagaidām nesatraucas, šis ir laiks, kad darbs ir viņa aģentam. “Ir daudz nianšu. Spānijas līga ir pievilcīga, spēcīgāks kļuvis Vācijas čempionāts. Bagātākās šobrīd ir Turcijas un Krievijas līgas, taču man finansiālie nosacījumi noteikti nav prioritāte,” Siliņš liek noprast, kur gribētu spēlēt vislabprātāk.

“Itālijā pēdējā laikā spēlē ļoti daudz amerikāņu. Basketbols tuvinās “strītbolam”, ne tik gudrs. Šādu spēles stilu piekopj daudzas komandas. Tad, kad tu spēlē ar tādām komandām, tu pielāgojies šim spēles stilam. Šis arī ir iemesls, kāpēc gribu pamēģināt ko jaunu,” par vēlmi pamest Itāliju izsakās Siliņš.

Lai gan basketbolists to varēja darīt gadu vēlāk, 2014. gadā Ojārs pieteicās NBA draftam, kurā netika izvēlēts. Šajā sakarā basketbolists neko nenožēlo. “Nožēlot pavisam noteikti nenākas. Varēju arī gadu vēlāk, bet tā bija laba pieredze. NBA pavisam noteikti ir mans mērķis. Jāturpina tikai strādāt,” īsi nosaka Latvijas izlases basketbolists.

Pilno interviju ar Ojāru Siliņu iespējams noskatīties šeit: Siliņš par debiju izlasē, laiku Itālijā,...

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 16:45, pirms 8 gadiem
Būs!Espana

     [+] [-]

, 2016-07-28 17:00, pirms 8 gadiem
Varēja uz VEF
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-28 18:24, pirms 8 gadiem
Kāpēc Siliņš bračku neintervēja? Mēs tač nepiesietos par "profesionalitāti", būtu jau diezgan cool!

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:26, pirms 8 gadiem
Ganjau būs kāda Spānijas vidusmēra komanda. Galvenais lai nākamgad būtu labs spēles laiks un progress!