Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LBS palīdz Ukrainas izlasei ar patvērumu Rīgā, Latvijā atgriezies arī Blaus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LBS palīdz Ukrainas izlasei ar patvērumu Rīgā, Latvijā atgriezies arī Blaus
Foto: LBS

Latvijas Basketbola savienība (LBS) šodien lidostā ''Rīga'' sagaidījusi Ukrainas basketbola izlases delegāciju, kurā bijis galvenais treneris Ainars Bagatskis, vairāki spēlētāji un komandas pārstāvji, kuriem tiks sniegta izmitināšanas palīdzība viesnīcā ''Pullman''. Latvijā atgriezies arī ''Odessa'' spēlējošais Lauris Blaus.

Ukrainas nacionālā basketbola izlase 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā ceturtdienas vakarā aizvadīja spēli izbraukumā pret Spāniju. Tieši naktī uz ceturtdienu Krievija sāka iebrukumu Ukrainā, kas liedza ukraiņiem pēc mača atgriezties dzimtajā valstī. Sākotnēji Ukrainas basketbolisti uzturējās Spānijas galvaspilsētā Madridē, tomēr tas bijis īstermiņa risinājums.

Kā zināms portālam ''Sportacentrs.com'', tad šovakar īsi pēc Latvijas izlases uzvaras pār Beļģiju Rīgā ielidojusi Ukrainas delegācija, kam Latvijas Basketbola savienība (LBS) palīdzēs ar patvērumu. Kopā ar galveno treneri Ainaru Bagatski uz Rīgu atlidojuši vairāki spēlētāji, kā arī komandas vadības pārstāvji. Savukārt viena federācijas darbiniece šobrīd kopā ar diviem nepilngadīgajiem bērniem ir ceļā uz Latviju. LBS viesi šobrīd tiks izmitināti organizācijas sadarbības partneres ''Pullman'' viesnīcā. Tāpat basketbola savienība palīdzēs atrisināt akūtās sadzīves vajadzības.

No Ukrainas Latvijā atgriezušies arī divi tur spēlējošie latvieši. Toms Leimanis no ''Odessa'' tika iekļauts Latvijas izlases kandidātu lokā un līdz ar to no Ukrainas paspēja aizlidot pāris dienas pirms konflikta eskalācijas. Jau zināms, ka saspēles vadītājs karjeru turpinās Klaipēdas ''Neptūnas''. Divās spēlēs izlases sastāvā Leimanis izcēlās ar astoņiem punktiem.

Kā zināms portālam ''Sportacentrs.com'' šodien Rīgā ielidoja arī ''Odessa'' spēlējošais Lauris Blaus. Sarunā basketbolists akcentēja, ka, pateicoties kluba šoferu ceļu pārzināšanai, Ukrainu izdevies pamest samērā veikli - septiņu stundu laikā. No Rumānijas galvaspilsētas Bukarestes basketbolista ceļš vedis ar lidmašīnu tālāk uz Varšavu, no kurienes uz Rīgu.

Blaus norādīja, ka, kamēr viņš atradies Odesā, situācija bijusi salīdzinoši mierīga. Pagaidām basketbolists nezina, kur turpinās karjeru, jo pēdējās dienās svarīgākais bijis izkļūt no Ukrainas. Sagaidāms, ka jau drīzumā būs zināms, kur Blaus turpinās spēlētāja karjeru, kuras laikā ir pārstāvējis arī vairākas Latvijas basketbola līgas komandas.

  +5 [+] [-]

, 2022-03-01 09:35, pirms 2 gadiem
Paldies LBS.

     [+] [-]

, 2022-03-01 20:35, pirms 2 gadiem
Palīdzam gļēvuļiem dezertēt ?