Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Banki: ''Otrajā puslaikā bija jācīnās pret pretinieku agresīvo spēli''

Banki: ''Otrajā puslaikā bija jācīnās pret pretinieku agresīvo spēli''
Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki pēc uzvaras 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupas spēlē pār Beļģiju ar 66:65 uzsvēra ne tik augstā kvalitātē nospēlēto otro puslaiku, kurā nācies cīnīties ar krietni agresīvāk spēlējošajiem pretiniekiem.

Otro panākumu trijās spēlēs šovakar Beļģijas pilsētā Monsā 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ietvaros svinēja Latvijas basketbola izlase, kas spraigā galotnē uzvarēja beļģus ar 66:65. Pēc pirmā puslaika Lukas Banki vadītā komanda bija iekrājusi 18 punktu pārsvaru, taču otrajā puslaikā tā to gandrīz izšķērdēja.

Daudz izcīnīto panākumu šoreiz nekomentēja galvenais treneris Luka Banki, vēršot lielāku uzmanību uz savu padoto pieļautajām kļūdām otrajā puslaikā. ''Esam priecīgi par izcīnīto uzvaru pār grupas līderi. Otrais puslaiks mūsu izpildījumā nebija tik labs cik pirmais. Tajā cīnījāmies pret pretinieku agresīvo spēli,'' redzamo gaisotni otrajā puslaikā raksturoja itāļu speciālists.

Komandas četrās dienās savstarpēji spēkosies divas reizes un šo interesanto notikumu attīstību izcēla treneris. ''Ir interesanta situācija, ka spēlēsim viens pret otru divas reizes pēc kārtas. Pirmdien mums jādodas laukumā un jāizlabo šodien pieļautās paviršības,'' jau nākamajai spēlei Rīgā pievērsās Banki, turpinot, ka izlasei kopīgi jāizanalizē kļūdas un jābūt koncentrētai visā mača garumā. ''Pirmdien spēle noteikti būs interesanta - mums tai jābūt gataviem! Jāizanalizē, ko varam darīt labāk pret tik spēcīgu komandu kā Beļģija.''

Ar uzvaru šovakar Latvijas izlase A apakšgrupā ar divām uzvarām trijos mačos pakāpās uz otro vietu. Līdere joprojām ir Beļģija, bet trešo vietu ar tādu pašu bilanci kā Latvijai un Beļģijai ieņem Serbija, kura šodien ar 75:63 apspēlēja Slovākiju. Slovāki joprojām cīnās bez uzvarām.

A grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Beļģija2-1+29
2.Latvija2-1+8
3.Serbija2-1+9
4.Slovākija0-3-46

, 2022-02-26 10:13, pirms 2 gadiem
Viss labs, kas labi beidzās! Jau likās, ka beigās spēli zaudēsim, kā parasti pēdējos gados gadījies, bet par laimi notika brīnums
, 2022-02-26 10:44, pirms 2 gadiem
Tur bija jācīnās pret tiesnešu(klaunu) agresīvo tiesāšanu, ja mūsējiem beigās deva piezīmes pa labi un kreisi par katru mazāko pieskārienu utt., tad beļģi mierīgi mūsējos klapēja kā tik varēja, un pašās beigās ja būtu godīga tiesāšana tad būtu +10 neviss +1. Labi ka tiem beļģiem nekrita tie sodiņi katastrofāli, savādāk tiesneši būtu izvilkuši šamējos.
, 2022-02-26 12:04, pirms 2 gadiem
Tik vienpusīgu tiesāšanu izlašu līmenī sen nebija nācies redzēt. Lai nu makaronņiks galvenais, bet ko tad "mūsu brālis" lietuvietis? Gandrīz katra beļģu pārtvertā bumba reāli bija komplektā ar piezīmi...
, 2022-02-26 12:10, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Tik vienpusīgu tiesāšanu izlašu līmenī sen nebija nācies redzēt. Lai nu makaronņiks galvenais, bet ko tad "mūsu brālis" lietuvietis? Gandrīz katra beļģu pārtvertā bumba reāli bija komplektā ar piezīmi...
Beigās tiesāšana bija katastrofāla. Es gribu cerēt un ticēt, ka pie mums var tiesāt tieši tāpat mums par labu
, 2022-02-26 12:28, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Beigās tiesāšana bija katastrofāla. Es gribu cerēt un ticēt, ka pie mums var tiesāt tieši tāpat mums par labu
Katastrofāla tomēr nebija - tā varētu teikt, ja piezīme būtu sameklēta pēdējā beļģu uzbrukumā, kad notika cīņa par bumbu zem mūsu groza. Es jau nodomāju, ka tā arī būs, bet par laimi nebija.
, 2022-02-26 12:57, pirms 2 gadiem
Jā,nu bez nervu čakarēšanas letiņiem neiztikt.Tā jau bija laba spēle bija,bet tad..vajag vairāk koncentrēties un svaru zālītē jāpastādā būtu.Kā bērnus izstundīja beļģi un atņēma bumbas.Tiesāšana bija laba.Nu paveicās,ka pēdējā uzbrukumaa beļģi neiemeta.
, 2022-02-27 07:59, pirms 2 gadiem
edmundo22 rakstīja: Jā,nu bez nervu čakarēšanas letiņiem neiztikt.Tā jau bija laba spēle bija,bet tad..vajag vairāk koncentrēties un svaru zālītē jāpastādā būtu.Kā bērnus izstundīja beļģi un atņēma bumbas.Tiesāšana bija laba.Nu paveicās,ka pēdējā uzbrukumaa beļģi neiemeta.
Uz otro spēli ātri jāpiesaista Šelītis. Tas krietni svarenē padzīvojies. Tas nekas, ka pat vietējā čempī reālu pienesumu nespēj dot. Grūti saprast cik, un par ko tādiem spēlētājiem maksā
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.