Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lomažs pēc zaudējuma Serbijai: ''Bijām pelnījuši spēlēt papildlaiku''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lomažs pēc zaudējuma Serbijai: ''Bijām pelnījuši spēlēt papildlaiku''
Rihards Lomažs. Foto: FIBA

Latvijas izlases rezultatīvākais basketbolists Rihards Lomažs pēc sāpīgā zaudējuma ar 100:101 pret Serbiju 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā spēlē pēcspēles konferencē atzina, ka spēlēt Serbijā nav viegls uzdevums un aizsardzībā Latvija varēja nospēlēt labāk.

Dramatisku zaudējumu izbraukumā šodien piedzīvoja Latvijas basketbola izlase, kas pirmajā 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē ar 100:101 atzina Serbijas pārākumu, tādējādi savstarpējās spēlēs piedzīvojot devīto zaudējumu tikpat spēlēs.

Par rezultatīvāko Latvijas rindās kļuva Rihards Lomažs, kurš izcēlās ar 33 gūtajiem punktiem, kas ir aizsarga rekords nacionālās izlases rindās. Lomažs 27 minūšu laikā realizēja sešus tālmetienus, trīs divpunktu metienus un deviņus soda metienus, spēli noslēdzot ar efektivitāti 27.

''Grūta spēle, bet esam neapmierināti ar zaudējumu. Mums nav daudz laika par to domāt - jāiet uz priekšu. Esmu lepns ar komandu un kā piegājām šai spēlei - spēlēt izbraukumā pret Serbiju nav viegls uzdevums. Uzskatu, ka bijām pelnījuši spēlēt papildlaiku,'' preses konferencē pirmos komentārus par spēli pauda Lomažs.

Šovakar Latvijas izlase neaizvadīja saturīgāko sniegumu aizsardzībā, ielaižot 101 punktu. Atbildot uz žurnālistu jautājumu par spēli aizsardzībā, basketbolists pauda, ka šajā elementā jāspēlē labāk, ja Latvija vēlas apspēlēt tādas izlases kā Serbiju. ''Ir grūti uzvarēt, ja ielaid 101 punktu. Mums nebija daudz laika, lai sagatavotos spēlei, taču domāju, ka aizsardzībā varējām spēlēt labāk. Šis bija viens no tiem vakariem, kad metieni krita grozā. Ja vēlamies uzvarēt šāda līmeņa komandas, tad mums jāspēlē labāk aizsardzībā.''

Jau pirmdien Latvija turpinās 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas A apakšgrupas izspēli ar maču savā laukumā pret Slovākiju. Pirmdienas pretiniece šodien pārliecinoši ar 57:83 piekāpās Beļģijai. Izlases savstarpēji aizvadīja pārbaudes spēli vasarā, uzvarot Latvijai.

PK 2023 kvalifikācijas A grupa

V.KomandaU-Z+/-
1.Beļģija1-0+26
2.Serbija1-0+1
3.Latvija0-1-1
4.Slovākija0-1-26

     [+] [-]

, 2021-11-26 01:22, pirms 2 gadiem
Malacis Lomis, tādu precizitāti turēt, bet ja iemestu visus sodiņus, tad arī ar šādu aizsardzību serbi nepanāktu, nekas nākošā reizē būs!

  +1 [+] [-]

, 2021-11-26 08:14, pirms 2 gadiem
Spēle bija super čaliem cepuri nost par sniegumu un atdevi var redzēt lielas izmaiņas,ka otrais sastāvs izskatās pēc citām izlasēm otrais sastāvs ir noteicējis sev, ka viņi var arī spēlēt

     [+] [-]

, 2021-11-26 14:31, pirms 2 gadiem
Bijāt pelnījuši uzvarēt!

     [+] [-]

, 2021-11-26 16:15, pirms 2 gadiem
Bijāt pelnījuši uzvaru,un tā arī notiktu-tik vien,ja Meieram atrastos vieta Latvijas izlasē. Ar vienu Čavaru par maz..