Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Atamans: "Dzirdēju par interesi trenēt Latviju, taču nopietna piedāvājuma nebija"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Atamans: "Dzirdēju par interesi trenēt Latviju, taču nopietna piedāvājuma nebija"
Rolands Šmits 2022. gada 25. augustā. Foto: FIBA

"Gaidāms, ka Eiropas čempionātā nepiedzīvosim līdzīgu atmosfēru kā šajā spēlē. Domāju, ka zaudējums Rīgā mums nāks par labu," pēc neveiksmes Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē teica Turcijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ergins Atamans.

Pieredzējušais speciālists pēdējos gados guvis izcilus panākumus, aizvedot Stambulas lielklubu “Anadolu Efes” līdz diviem Eirolīgas tituliem. Atamans izceļas ar atraktīvu uzvedību, kuras dēļ dažkārt pat izraidīts no zāles. Preses konferencē Rīgā viņš saglabāja mieru.

“Neticama spēle! Pirms cīņas pret Latviju teicu, ka mums ir dažas problēmas aizsardzībā, taču vairāk par kļūdām vēlos izcelt lielisko atmosfēru. Latvieši ar Kristapu Porziņģi priekšgalā spēlēja apbrīnojami, bloķējot astoņus metienus.”

Latvieši realizēja 60,3% metienu no spēles un Atamans turpināja slavēt mājiniekus. “Latvija spēja iemest no visurienes – pārejas basketbolā, groza apakšā, no distances. Ja pretinieks met trīspunktu metienus ar 57% precizitāti, nav atbilžu. Kad sapratām, ka nevarēsim uzvarēt, sākām domāt par nākamajām spēlēm.”

Ceturtdien, 1. septembrī, sāksies Eiropas 41. meistarsacīkstes. Turcijas treneris domā, ka Pasaules kvalifikācijas spēles noderēs kā laba sagatavošanās finālturnīram. “Redzējām kļūdas un lietas, kuras jāpamaina. Pamatīgi zaudējām, taču Eiropas čempionāta priekšvakarā mums tas nāca par labu.”

“EuroBasket 2017” kuluāros pavīdēja runas, ka Atamanam vajadzētu uzticēt Latvijas valstsvienības stūri pēc Ainara Bagatska aiziešanas, tiesa, iecere nepiepildījās. “Atceros, ka bija interese, taču nopietns piedāvājums man netika izteikts.”

Džedi Osmans 2013. gadā Rīgā kļuva par Eiropas junioru čempionu, bet ceturtdien piedzīvoja sakāvi. “Lieliska spēle Latvijai, slikta mums. Galvenā problēma – aizsardzība. Tā ir lieta, kurai jāpievērš lielāka uzmanība. Nedrīkst būt tā, ka izstājamies no cīņas par uzvaru.”