Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kiriļenko ievēlēts par Krievijas Basketbola federācijas prezidentu

Rolands Eliņš

Kiriļenko ievēlēts par Krievijas Basketbola federācijas prezidentu
Andrejs Kiriļenko
Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Slavenais un panākumiem bagātais basketbolists Andrejs Kiriļenko šodien Krievijas Basketbola federācijas (KBF) ārkārtas konferencē ievēlēts par tās prezidentu.

Andrejs Kiriļenko pēc aiziešanas no NBA kluba "76ers" aizvadīto sezonu noslēdza Maskavas CSKA vienībā, kura bija gatava piedāvāt līgumu arī nākotnē, taču vasaras sākumā Kiriļenko paziņoja, ka basketbolista karjeru ir noslēdzis. Basketbola spēlēšanas vietā viņš pieteicās KBF prezidenta amatam, un viņa kandidatūru oficiāli izvirzīja sešas reģionālās federācijas.

Līdzšinējā KBF vadītāja Jūlija Akinfejeva savu kandidatūru nepieteica un šodien savu amatu atstāja, bet kā vienīgais konkurents Kiriļenko sākotnēji bija palicis Dmitrijs Domani, Krievijas izlases ģenerālmenedžeris, taču Domani pirms ārkārtas konferences sākuma paziņoja, ka pēc apstākļu izanalizēšanas nolēmis tomēr uz prezidenta amatu nepretendēt aizņemtības dēļ. Tas gan nenozīmēja automātisku Kiriļenko apstiprināšanu amatā, jo tik un tā bija jāveic balsojums.

Tajā gan nekādi brīnumi nenotika, un visi 215 klātesošie KBF pārstāvji vienbalsīgi ievēlēja Kiriļenko par federācijas prezidentu.

"Es ļoti mīlu basketbolu," uzrunā KBF konferencē sacīja Kiriļenko. "Esmu izaudzis jūsu priekšā, pārvērties no skolnieka par izlases spēlētāju. Izgāju cauri visiem basketbola karjeras pakāpieniem. Labi zinu, kā darbojas basketbola pasaules. Jums (KBF locekļiem - aut.p.) jāsaprot, ka esmu noskaņojies veltīt maksimālu uzmanību visām basketbola dzīves sfērām. Šobrīd basketbols Krievijā ir dziļā uzticības krīzē, KBF negatīvais tēls rada sliktu priekšstatu par basketbolu. Esmu gatavs konstruktīvam dialogam ar katru basketbola pasaules pārstāvi. Vēlos, lai katrā Krievijas ģimenē būtu vismaz viens cilvēks, kurš mīl, skatās vai spēlē basketbolu."

Konferences gaitu vēroja arī īpaša FIBA novērotāju komisija, kura rūpējās, lai plašu skandālu izraisījušās vēlēšanas noritētu sekmīgi. FIBA bija vēlējusies, lai KBF savu jauno prezidentu ievēl tam paredzētajā laikā un par sodu uz brīdi pat diskvalificējusi visas Krievijas izlases no saviem turnīriem, taču beigās nolēma šo sodu atcelt. Pirms konferences sākuma īpaša komisija pieņēma lēmumu atzīt vēlēšanas par leģitīmām.

Kiriļenko kļuvis par KBF sesto prezidentu, jo Akinfejevas vadīšanas laiks atzīts par spēkā neesošu. Tieši tas arī izraisīja ārkārtas konferenci. 34 gadus vecais Kiriļenko ir pārliecinoši jaunākais KBF prezidents un arī sportiskajiem nopelniem bagātākais. Viņš savulaik atzīts par Eiropas čempionāta MVP un ieguvis tajā zelta medaļu, arī bronzas medaļu olimpiskajās spēlēs, piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlēm divreiz atzīts par Eiropas gada basketbolistu un vairākus gadus bijis NBA komandas Jūtas "Jazz" līderis.

Izmantotie resursi:
Андрей Кириленко единогласным решением избран...

  +1 [+] [-]

, 2015-08-25 14:45, pirms 9 gadiem
cerams, Krievijas politiskā elite nesačakarēs Kiriļenko labos nodomus un moderno Eiropeiski-Amerikānisko domāšanu. veiksmi!
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +2 [+] [-]

, 2015-08-25 14:49, pirms 9 gadiem
Interesanti.. Pielauju, ka jauns un dzili basketbola esos cilveks spej izdarit daudz labas lietas. Nauda vinam pietiek, tapec idejas varda var izzdarit daudz paliekosa.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-25 14:51, pirms 9 gadiem
kristapskristaps rakstīja: Interesanti.. Pielauju, ka jauns un dzili basketbola esos cilveks spej izdarit daudz labas lietas. Nauda vinam pietiek, tapec idejas varda var izzdarit daudz paliekosa.
Nauda nekad nav par daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-08-25 15:08, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Neesmu kursā, Kiriļenko ir impērijas cilvēks, vai neitrālais?
Ja neesi V.V. cilvēks, tad šādos amatos neievēl. Domājams, ka atbilde ir skaidra uz tavu jautājumu.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-25 15:09, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: cerams, Krievijas politiskā elite nesačakarēs Kiriļenko labos nodomus un moderno Eiropeiski-Amerikānisko domāšanu. veiksmi!
Neesi naivs

  +3 [+] [-]

, 2015-08-25 15:19, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: moderno Eiropeiski-Amerikānisko domāšanu. veiksmi!
Streipa kungs ludzu beidziet aģitēt

     [+] [-]

, 2015-08-25 16:33, pirms 9 gadiem
Porzinqis rakstīja: Es laikam kko palaidu garaam bet kad Kirilenko ir bijis Jazz liideris?

Aizsardziibaa jaa.. bet pat vinja ziedu laikos vinjsh tur nebija liideris, tie bija Derons Villijams un Buuzers.

Tas ir apmeeram tas pats kas pateikt ka Dreimonds Griins vai Igudala bija warriors liideri shogad
Igudala jau finālā arī bija līderis, bet nu taisnība jau tev noteikti ir punktu mašīna nekad viņš nav bijis atceros no viņa spēles divus momentus. https://www.youtube.com/watch?v=yeH...
https://www.youtube.com/watch?v=tYp...

     [+] [-]

, 2015-08-25 17:33, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Igudala jau finālā arī bija līderis, bet nu taisnība jau tev noteikti ir punktu mašīna nekad viņš nav bijis atceros no viņa spēles divus momentus. https://www.youtube.com/watch?v=yeH...
https://www.youtube.com/watch?v=tYpwjB0IzoU
Biedriņa ziedu laiki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-25 20:10, pirms 9 gadiem
interesanti, arī sportā turpinās kopējā politika - tagad augstos amatos tiek atpazīstami, vēl svaigi sportisti - protams izcelsme no Sanktpēterburgas ..