Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Nešs nosauc jauno Kanādas izlases galveno treneri

Nešs nosauc jauno Kanādas izlases galveno treneri
Džejs Triano
Foto: AP

Kanādas vīriešu basketbola izlases galveno treneri iecelts Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) trenera rūdījumu guvušais Džejs Triano, ceturtdien paziņojis valstsvienības ģenerālmenedžeris Stīvs Nešs. Triano galvenā trenera amatā nomainījis latviešu izcelsmes speciālistu Leo Rautinu.

Džejam Triano jau ir pieredze Kanādas basketbola izlases galvenā trenera amatā, jo šādā pozīcijā viņš bija no 1998. līdz 2005. gadam. Triano nomainījis iepriekšējo galveno treneri Leo Rautinu, kurš atkāpās no sava amata. Ar latviešu izcelsmes treneri Rautinu kanādieši savā pēdējā nozīmīgajā startā 2010. gadā pasaules čempionātā Turcijā palika 22. vietā jeb trešajā vietā no beigām... Līdz ar Triano nolīgšanu kļuvis zināms, ka šīs valsts basketbola izlases ģenerālmenedžera pozīcijā piekritis palikt Losandželosas "Lakers" basketbolists Stīvs Nešs, kurš ceturtdien notikušajā preses konferencē paziņoja Kanādas valstsvienības jauno galveno treneri. Interesanti, ka pēdējo reizi Olimpisko spēļu basketbola turnīrā Kanāda piedalījās 2000. gadā Sidnejā, kad komandu trenēja Triano, bet viens no līderiem bija Nešs.

Runājot par jauno Kanādas vienības modeli, Triano norādījis, ka salīdzinājumā ar savu iepriekšējo darbošanās laiku izlasē situācija ir uzlabojusies. "10-15 gadus iepriekš mums bija spēlētāji labās NCAA komandās, kas spēlēja varbūt vienu vai divas minūtes. Tagad mums ir spēlētāji, kas ir nozīmīgi spēlētāji šajās spēcīgajās komandās. Uzzinot to, cik ļoti viņi vēlas pārstāvēt Kanādu, tas dod enerģiju. Gaidu iespēju kopā ar viņiem sākt strādāt," sacījis Triano, kura tuvākais uzdevums būs kvalificēties tuvākajām pasaules čempionātam un Olimpiskajām spēlēm. Viens no regulāriem Kanādas izlases dalībniekiem pēdējos gados bijis arī aizsargs Endijs Rautins, kuram ir latviešu izcelsme.

Paralēli darbam ar izlasēm (Triano bijis arī viens no ASV izlases trenera asistentiem) 53 gadus vecais speciālists veidojis karjeru arī kā NBA treneris, pavadot vairākus gadus līgas pagaidām vienīgajā Kanādas klubā Toronto "Raptors". Tieši Toronto klubā 2008. gada decembrī Triano kļuva par pirmo kanādiešu treneri, kurš stājies pie kādas NBA komandas stūres. "Raptors" galvenā trenera amatā Triano pabija nepilnas trīs sezonas, kurās kopā 229 regulārās sezonas spēlēs aizveda savu komandu līdz 87 uzvarām.

Labākā sezona Triano padevās savā pirmajā pilnajā gadā, kad ar 40 uzvarām 82 spēlēs "Raptors" palika viena panākuma attālumā no iekļūšanas "play-off". Pagājušajā sezonā Triano netrenēja nevienu komandu, darbojoties "Raptors" kluba vadībā, bet pirms nedēļas atgriezās apritē, pievienojoties Portlendas "Trail Blazers" treneru kolektīvam kā viens no asistentiem.

Izmantotie resursi:
Toronto Sun
Canada Basketball

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-24 12:14, pirms 12 gadiem
Conolly rakstīja: Čābīgi jau ir ar to Kanādas basketbola izlasi, trūkst augsta līmeņa spēlētāju!
Pēc pāris gadiem būs labs papildinājums - Andrew Wiggins. Gan jau vēl citi jaunie prospecti aug.

Btw Tristans Thompsons ar pēc pāris gadiem varētu būt ļoti labs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja