Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Neilgi pirms PK sākuma Ķīna naturalizē ''Timberwolves'' spēlētāju Andersonu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neilgi pirms PK sākuma Ķīna naturalizē ''Timberwolves'' spēlētāju Andersonu
Kails Andersons. Foto: AP/Scanpix

Ķīnas Basketbola asociācija paziņojusi, ka nepilnu mēnesi pirms 2023. gada Pasaules kausa sākuma šīs valsts pilsonību ieguvis Minesotas ''Timberwolves'' spēlētājs Kails Andersons, kuram no vecmāmiņas puses ir attālas saknes ar valsti. Nav izslēgts, ka tās sastāvā Andersons spēlēs 2023. gada Pasaules kausā.

Ķīnas Basketbola asociācija paziņojusi, ka tā naturalizējusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Minesotas ''Timberwolves'' uzbrucēju Kailu Andersonu. Nav gan zināms, vai Andersons ir atteicies no ASV pases. Ķīnā ir strikti noteikumi, kas aizliedz dubultpilsonību. Ķīnas mediji ziņojuši, ka Andersonam varētu būt attālas saknes ar valsti - viņa vecmāmiņa dzimusi Jamaikā, un viņas tēvs bijis ķīnietis.

Līdz ar Andersona naturalizēšanu pastāv iespēja viņam piedalīties 2023. gada Pasaules kausa izcīņā. FIBA noteikumos ir atļauta viena naturalizētā spēlētāja atrašanās komandas pieteikumā. Šo normu pēdējos gados izmantojušas daudzas valstu izlases. Iepriekš Ķīnas izlase jau bija paziņojusi paplašināto kandidātu sarakstu, taču galīgais sastāvs vēl tikai tiks izziņots īsi pirms turnīra sākuma.

Kailu Andersonu 2014. gada draftā ar 30. numuru izraudzījās Sanantonio ''Spurs''. Bez spēlēšanas Grega Popoviča vadībā viņš NBA karjerā pārstāvējis arī Memfisas ''Grizzlies'', pēc kā pievienojās Minesotai. Pagājušās sezonas 69 regulārā turnīra spēlēs viņš ''Timberwolves'' labā vidēji guva 9.4 punktus, izcīnīja 5.3 atlēkušās bumbas un atdeva 4.9 rezultatīvās piespēles.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā Ķīna ielozēta B grupā, kur tai paredzēta spēkošanās pret Serbiju, Puertoriko un debitanti Dienvidsudānu. Augstāko vietu Pasaules kausā ķīnieši izcīnījuši 1994. gadā, kad ierindojās astotajā pozīcijā. 2006. gadā tā izcīnīja devīto vietu, bet pirms četriem gadiem turnīru noslēdza 24. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...