Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas U20 basketbolisti maina cīņas gaitu, sesto reizi iekļūstot EČ finālā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Lietuvas U20 basketbolisti maina cīņas gaitu, sesto reizi iekļūstot EČ finālā
Lietuvas U20 izlases uzbrucējs Dovids Butka uzbrukumā melnkalniešu grozam. Foto: FIBA

FIBA Eiropas U20 meistarsacīkšu elites divīzijas finālā iekļuvušas Spānijas un Lietuvas U20 valstsvienības, kuras pusfināla dueļos pieveica attiecīgi Izraēlas un laukuma saimnieces Melnkalnes basketbolistus.

• Vakara agrajā cīņā spāņi pārvarēja (84:75) iepriekšējo divu turnīru uzvarētājas Izraēlas barjeru. Uzvarētāju labā 18 punktus, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Madrides "Real" piederošais Huans Nuņess. 16 punkti Rubena Domingesa kontā.

• Izraēliešus no zaudējuma neglāba Noama Šimona Dovrata 26 punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Spānijas U20 basketbolisti Eiropas meistarsacīkšu finālu sasniedza desmito reizi, savukārt otrā fināliste un divkārtējā čempione Lietuva - sesto reizi.

Lietuvas jaunieši vēl otrā puslaika ievadā pret melnkalniešiem atradās iedzinējos ar 11 punktu starpību (30:41), tomēr trešā ceturkšņa turpmākajā gaitā veica 20:2 izrāvienu, iegūstot septiņu punktu pārsvaru (50:43). Vēl cīņas izskaņā melnkalnieši atguva izlīdzinājumu (63:63), tomēr galotnē aukstasinīgāki izrādījās lietuvieši (67:63).

• Lietuviešu komandas līderis Mants Rubstavičs guva 18 punktus un nopelnīja septiņas atlēkušās bumbas. Melnkalniešus no zaudējuma neglāba Andrijas Grboviča 16 punkti, kā arī Filipa Andžušiča iemestie desmit punkti un izcīnītās deviņas atlēkušās bumbas.

• Melnkalnes U20 izlasei šis bija pirmais Eiropas meistarsacīkšu pusfināls.

Spānijas un Lietuvas komandu finālkauja sāksies svētdien nedaudz pēc pulksten 22:15.

FIBA Eiropas U20 meistarsacīkstes, pusfināli

PārisRezultāts
Spānija - Izraēla84:75
Lietuva - Melnkalne67:63

Izmantotie avoti:
https://www.fiba.basketball/europe/...

     [+] [-]

, 2022-07-24 11:43, pirms 2 gadiem
Tad, kad mums bija mirkļa pacēlums, tad viena daļa ņirdza, ka mēs esam Baltijas karaļi basketā, ka leiši nu ir dimbā, ka šie visur kāš. Starpību var redzēt. Leišiem īss kritums nāk ar jaunu pacēlumu, kamēr mums viss iet dziļā bedrē. Tas jau arī parāda "karali" - ilgtermiņš.