Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lomažs: ''Šīs būs pavisam citādākas spēles atbildības un līmeņa ziņā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lomažs: ''Šīs būs pavisam citādākas spēles atbildības un līmeņa ziņā''
Rihards Lomažs. Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Rihards Lomažs medijiem pirms 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajām divām spēlēm pret Serbiju un Slovākiju pauda, ka, lai uzvarētu, viss būs jādara laukumā līmeni labāk kā priekškvalifikācijas mačos augustā.

Rihards Lomažs pēdējā gada laikā kļuvis par vienu no izlases vadošajiem spēlētājiem. Starpsezonā spēlētājs no Vācijas pārcēlās uz Turciju, pievienojoties ''Merkezefendi'' komandai, kuras rindās ir viens no līderiem. Laukumā pavadītajās vidēji 31.4 minūtēs latvietis izcēlies ar 15.6 punktiem, 2.3 atlēkušajām bumbām un 2.9 rezultatīvajām piespēlēm. ''Neesam uzvarējuši jau divus mēnešus, bet individuāli tiešām klājas labi. Treneris uzticas un dod spēlēt, ko spēju izmantot,'' sezonas ievadu pēc Latvijas izlases atklātā treniņa medijiem raksturoja spēlētājs.

Lomažs kopā ar citiem Latvijas spēlētājiem sācis gatavošanos pirmajām divām 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Serbiju (25. novembrī) un Slovākiju (29. novembrī). Basketbolists atklāja, ka sezonas laikā viņam bijusi patstāvīga komunikācija ar galveno treneri Luku Banki, un treneru korpuss paveicis atzīstamu darbu, atgādinot elektroniski par spēles taktisko zīmējumu. ''Kontakts ticis uzturēts, cik sezonas laikā tas ir iespējams. Kaut ko atceros, kaut ko piemirsu, bet bija arī kaut kas jauns,'' uz jautājumu, vai atceras kombinācijas prātoja Lomažs. ''Viss ir jāatsvaidzina, jo kad esi klubā, tad fokusējies tiešajiem pienākumiem. Treneri ir paveikuši lielu darbu, elektroniski sūtot pēc iespējas vairāk informācijas.''

''Serbija komentārus neprasa. Slovākijai, cik atceros, arī ir meistarīgi spēlētāji, kuri prot spēlēt basketbolu. Par viņiem mums ir lielāka skaidrība, ko viņi var un nevar,'' pirmos divus pretiniekus raksturoja Lomažs, piebilstot, ka, salīdzinot ar augustu, būs nepieciešams demonstrēt klasi augstāku spēles līmeni laukumā. ''Šīs būs pavisam citādākas spēles gan atbildības, gan līmeņa ziņā. Viss būs jādara klasi augstāk nekā augustā. Domāju, ka džeki ir pietiekami meistarīgi, lai to izdarītu.''

Priekškvalifikācijā atsevišķos spēles nogriežņos Lomažs bija tas, kurš darbojās saspēles vadītāja pozīcijā. Spēlētājs uzskata, ka šajās divās spēlēs viņu vairāk izmantos uzbrūkošā aizsarga pozīcijā, tomēr nepieciešamības gadījumā basketbolists ir gatavs spēlēt arī saspēles vadītāja lomā: ''Esmu gatavs visam. Pieļauju, ka vairāk spēlēšu otrā numura pozīcijā, jo mums ir pietiekami daudz saspēles vadītāju, taču, ja kādā spēles brīdī vajadzēs spēlēt kā saspēles vadītājam, tad to noteikti darīšu.''

Rihards Lomažs līdz šim valstsvienības sastāvā aizvadījis 21 spēli, kuru laikā guvis 208 punktus.

     [+] [-]

, 2021-11-23 10:16, pirms 2 gadiem
Manuprāt uz jebkuru turnīra kvali jāiet uz visiem 110% nevis tikai uz PK,un tā skaitās mūsu mentalitāte.

     [+] [-]

, 2021-11-23 11:07, pirms 2 gadiem
Go0dFather rakstīja: Manuprāt uz jebkuru turnīra kvali jāiet uz visiem 110% nevis tikai uz PK,un tā skaitās mūsu mentalitāte.
Nezinu,kurš cirvis šo teicienu par 110% utt izdomājis, bet cilvēka spējas ir 100% un vairāk nevar neko izdarīt par 100%. Būs labi,ja katrs izdarīsim vismaz 70% no tā ko spējam. Kādi nah..j 110%? Sportistiem laikam patīk sevi pacelt kaut kādās supermenu kategorijās.Avendžeri atradušies.

     [+] [-]

, 2021-11-23 11:48, pirms 2 gadiem
Ar šādu sastāvu kāds ir Serbijai mes varam viesos uzvarēt

     [+] [-]

, 2021-11-23 13:58, pirms 2 gadiem
smilshstreet rakstīja: Nezinu,kurš cirvis šo teicienu par 110% utt izdomājis, bet cilvēka spējas ir 100% un vairāk nevar neko izdarīt par 100%. Būs labi,ja katrs izdarīsim vismaz 70% no tā ko spējam. Kādi nah..j 110%? Sportistiem laikam patīk sevi pacelt kaut kādās supermenu kategorijās.Avendžeri atradušies.
Beidz inorizēt vnk,lai puikas nepadodas,ja būs mīnusos,lai pašatdeve ir uz MAX nevis tikai pliki vārdi,bet tas ir mans subjektīvais viedoklis.
P.s Nez kpc paši sportisti mēdz lietot šo frāzi 110% gatavs cīņai. Tākā jā,protams,veiksmi mūsējiem.

     [+] [-]

, 2021-11-23 14:37, pirms 2 gadiem
110% ir tad, kad esi pārdedzis.

     [+] [-]

, 2021-11-23 15:56, pirms 2 gadiem
Liekas, ka viņš ir viens no top džekiem izlasē, ieskaitot Eirolīgas spēlētājus

     [+] [-]

, 2021-11-23 16:04, pirms 2 gadiem
Sochi rakstīja: Liekas, ka viņš ir viens no top džekiem izlasē, ieskaitot Eirolīgas spēlētājus
Tā ir, nemanot kļuvis par vienu no labākajiem... Es domāju, viņš ir gatavs nākamsezon spēlet treknākā klubā.