Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Itālijas treneris kritizē Gallināri: "Izlasē jāgrib spēlēt ne tikai vārdos, bet arī darbos"

Agris Suveizda

Itālijas treneris kritizē Gallināri: "Izlasē jāgrib spēlēt ne tikai vārdos, bet arī darbos"
Danilo Gallināri
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas basketbola izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs pret Poliju un Ungāriju palīdzēs Stambulas "Fenerbahce" uzbrucēji Luidži Datome un Nikolo Melli, taču nebūs neviena Nacionālās basketbola asociācijas spēlētāja.

Kandidātu sarakstā nav Dāvja Bertāna jaunā komandas biedra Marko Belinelli, kurš pavēstījis izlasei, ka nākamā sezona būs ļoti svarīga un labprātāk vēlas tai kvalitatīvi sagatavoties. Tāpat Meo Saketi nāksies iztikt bez Boloņas "Virtus" spēlētāja Alesandro Džentiles, kurš piedalīsies Hjūstonas "Rockets" nometnē un vēl nav atmetis cerības piepildīt sapni par NBA.

Taču vissāpīgāk Itālijā tiek uztverts Losandželosas "Clippers" uzbrucēja Danilo Gallināri atteikums. Iepriekšējā sezonā traumatiskais Gallināri aizvadīja tikai 21 spēli un pēc apspriešanās ar "Clippers" ārstiem un savu aģentu nolēma neriskēt spēlēt izlasē. Lai arī dažas dienas iepriekš federācijas prezidentam Džanni Petruči bija izrādījis vēlmi spēlēt. "Viņam ir jājūtas kā Azzurro ne tikai vārdos, bet arī darbos," intervijā La Repubblica sacīja Saketi.

Saketi piebilda, ka Itālijas Basketbola federācijas prezidents Petruči šajā situācijā bija bezspēcīgs: "NBA spēks un spēlētāja vēlmes trūkums ir milzīgi šķēršļi. Es tikai cerēju, ka šajās divās spēlēs, kas notiks pirms NBA sezonas, situāciju atrisināt būs vieglāk. Tagad novilksim līniju un par to vairs nedomāsim." 30 gadus vecais Gallināri 21 spēlē vidēji laukumā bija 32,0 minūtes un guva 15,3 punktus, kā arī izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

J grupa

VKomandaUZ+/-
1.Lietuva60+160
2.Itālija42+69
3.Polija33+26
4.Nīderlande33+18
5.Horvātija33+12
6.Ungārija33-7

Itālijas izlase

PozīcijaSpēlētājsKlubs
AizsargiAndrea ČinčarīniMilano
Amedeo Della ValleMilano
Arjels FillojsAvellino
Djēgo FlakadoriTrentino
Stefāno TonutsUmana Reyer
Luka VitaliBrescia
Mikele VitaliAndorra (Spānija)
UzbrucējiAvudu AbassBrescia
Pjetro AradoriVirtus
Kristians BērnssMilano
Luidži DatomeFenerbahce (Turcija)
Nikolo MelliFenerbahce (Turcija)
Braiens SaketiBrescia
CentriPauls BiligaUmana Reyer
Amedeo TesitoriTreviso

Izmantotie resursi:
BASKET, SACCHETTI: ASSENZA GALLINARI E...
https://www.eurohoops.net/en/fibawc...