Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Plāns ir tāds, ka augustā noteikti palīdzēšu Latvijas izlasei"

Agris Suveizda

Porziņģis: "Plāns ir tāds, ka augustā noteikti palīdzēšu Latvijas izlasei"
Kristaps Porziņģis 2017. gada Eiropas čempionātā. Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlase vasaras pirmo logu sākusi ar uzvaru pārbaudes spēlē Rīgā 6000 skatītāju klātbūtnē pār Lietuvu (70:52). No malas spēli vēroja abi latviešu NBA pārstāvji Dāvis Bertāns, kurš svarīgajā cīņā pret Serbiju būs ierindā, un Kristaps Porziņģis, kuru laukumā varētu redzēt tikai augusta beigās, kad sāksies Pasaules kausa atlases nākamais posms.

Latvijas Radio pēc spēles organizēja Twitter Spaces sarunu, kurai pieslēdzās arī Vašingtonas "Wizards" garais spēlētājs Kristaps Porziņģis. "Skaidrība par manu statusu ir tāda, ka pamazām vēl būvēju sevi, trenējos, lieku klāt un ar katru dienu jūtos arvien labāk. Mans plāns ir tāds, ka augusta logā noteikti pievienošos. Žēl, ka nesanāk jau tagad, bet vispirms viss jāsadziedē līdz galam, lai es labi justos, un augustā tad jau būšu pilnā sparā – palīdzēšu komandai."

Kā jau pirmajai pārbaudes spēlei ierasts, abu komandu sniegums, īpaši lietuviešu, vēl bija tālu no vēlamā. "Spēle varbūt nebija viskvalitatīvākā, kādu būtu redzējuši, bet pret Lietuvas izlasi vienmēr ir interesanti skatīties un vienmēr ir labs derbijs. Bija laba enerģija, laba atmosfēra, džeki centās un laukumā atdeva visu. Galvenais, lai visi ir veseli, un ar katru nākamo spēli kļūsim labāki," Porziņģis turpināja.

Latvijas sastāvā ar 15 punktiem un astoņām izprovocētām piezīmēm izcēlās Rihards Lomažs, kurš divas trešdaļas punktu gan guva no soda metienu līnijas (10/11), kamēr no spēles trāpīja tikai piektdaļu metienu (2p. 1/4, 3p. 1/6). Andrejs Gražulis sakrāja 13 punktus un septiņas atlēkušas bumbas, Anžejam Pasečņikam deviņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas un slikta metienu precizitāte (2p. 3/10, 3p. 1/1, 1p. 0/5).

Svētdien Šauļos abas komandas tiksies vēlreiz, bet Pasaules kausa atlases posmu Latvija pabeigs ar mājas spēli 30. jūnijā pret Serbiju un izbraukumu uz Slovākiju 3. jūlijā. Augustā Latvija nākamo posmu sāks ar vienu mājas spēli un vienu izbraukuma spēli, tiekoties ar divām no trim šīm komandām – Grieķiju, Turciju vai Lielbritāniju.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/i/spaces/1MYxNn...

  -3 [+] [-]

, 2022-06-23 11:45, pirms 2 gadiem
Kur ta visi raudātāji palikuši?

  -1 [+] [-]

, 2022-06-23 11:49, pirms 2 gadiem
Es ceru ka tā tas būs protams gribētos pret Serbiju redzēt iespējams viņš saprata tas emocijas kas ir būt Latvijas kreklā

  +2 [+] [-]

, 2022-06-23 14:37, pirms 2 gadiem
kristaps30 rakstīja: Es ceru ka tā tas būs protams gribētos pret Serbiju redzēt iespējams viņš saprata tas emocijas kas ir būt Latvijas kreklā
Tak pusļams vismaz ir apdrošināšana nu nevar pavilkt to lbs divos logos! Protams spēle svarīga pret serbiem bet dēļ tā mainīt visu treniņu plānu riskēt ar kkādu atkal mikro traumu nav vajadzības,manā skatījumā.

     [+] [-]

, 2022-06-24 00:11, pirms 2 gadiem
Super un malacis!

     [+] [-]

, 2022-07-04 03:39, pirms 2 gadiem
Fakin beidzot tā kļudu un parpratumu serija ka Polija speleja visades elites ir labota un eiropas slavi beidzot agriezas basketbola meslainee kur ir pelnijusi but!

P.S Poli malachi ka palidz ukrainiem, citadak musara tauta