Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

24. decembrī grieķis Kacikaris kļūs par Krievijas izlases galveno treneri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

24. decembrī grieķis Kacikaris kļūs par Krievijas izlases galveno treneri
Fotis Kacikaris
Foto: AFP / Scanpix

Grieķu speciālists Fotis Kacikaris pirmdien tiks apstiprināts par Krievijas basketbola izlases galveno treneri, informē krievu laikraksts.

Kontrakts šobrīd jau ir parakstīts, bet tas vēl jāapstiprina federācijas valdei. Kacikaris ieradīsies Maskavā svētdien, bet pirmdien tiks paziņots par kontraktu uz četriem gadiem līdz pat Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

"Mūs apsveikt vēl par agru. 24. decembra rītā notiks valdes sēde, kurā treneris būs jāapstiprina. Formalitāte, vai nē, bet šobrīd viņš vēl nav oficiāli apstiprināts. Viss kas var gadīties. Stāsts tuvojas atrisinājumam, tomēr tas vēl nav beidzies. Jebkurā gadījumā pirmdien būs oficiāls paziņojums," sola Krievijas basketbola federācijas prezidents Aleksandrs Krasņenkovs.

Pārrunas notika ar vairākiem slaveniem treneriem, bet elites treneri atteicās: Etore Mesina, Žeļko Obradovičs, Gregs Popovičs… Kacikaris bija vienīgais, kurš ar entuziasmu pieņēma piedāvājumu un parakstīja kontraktu. Grieķu speciālists šobrīd ir Spānijas ACB līgas "Gescrap Bilbao" kluba galvenais treneris, un noteikumi liedz viņam darbu klubā apvienot ar izlasi. Tāpēc viņa līgums ar Krievijas izlasi, visticamāk, stāsies spēkā pēc ACB līgas sezonas beigām.

Kā jau ziņots, pēdējās septiņas vasaras (2006-2012) Krievijas valstsvienību vadīja amerikāņu treneris ar Izraēlas pavalstniecību Deivids Blats. Oktobra beigās viņš nolēma nepagarināt līgumu, pagaidām koncentrējoties darbam ar Eirolīgas klubu "Maccabi Tel Aviv".

Izmantotie resursi:
izvestia.ru