Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"Efes Pilsen" kausu ar uzvarām sāk Argentīna un Turcija

Andrejs Siliņš

"Efes Pilsen" kausu ar uzvarām sāk Argentīna un Turcija
Ersans Iljasova cīņā pret libānieti Džeksonu Vromenu.
Foto: efesworldcup.com

Ankarā notiekošajā ikgadējā "Efes Pilsen" Pasaules kausa turnīrā basketbolā, gatavojoties pasaules čempionātam turpat Turcijā, ar uzvarām sestdien sāka Argentīnas un Turcijas basketbolisti, kas pieveica attiecīgi Kanādu un Libānu.

Pirms gada šajā turnīrā, gatavojoties Eiropas čempionātam Polijā, piedalījās arī Latvijas basketbola valstsvienība, bet šogad šis turnīrs kalpo kā sagatavošanās posms tām komandām, kuras drīz startēs pasaules čempionātā. Šogad turnīrā bez mājinieces Turcijas uzaicinātas arī Argentīna, Libāna un Kanāda.

Sestdien tika aizvadītas pirmās spēles. Kanāda, lai arī bija vadībā pēc pirmā puslaika (35:29), otrajās 20 minūtēs vadības grožus izlaida no rokām un ļāva argentīniešiem atraisīties uzbrukumā. Spēlei beidzoties, 79:64 Argentīnas labā. 26 punktus uzvarētāju labā sameta Karloss Delfino, kuram gandrīz 34 nospēlēto minūšu laikā arī septiņas atlēkušās bumbas. Luiss Skola pievienoja 12 punktus un četras bumbas, bet desmit punkti Andrea Nočioni. Kanādas rindās 13 punkti un četras bumbas Dževonam Šeferdam, bet par punktu mazāk Denamam Braunam.

Otrajā pirmās dienas spēlē mājiniece Turcija bez lielām problēmām uzveica Libānu. Jau pēc desmit minūtēm turkiem bija plus 13 (24:11) un uzvara tika izcīnīta arī katrā no atlikušajām trim ceturtdaļām, bet kopumā - 93:72. Turcijas labā 20 punkti un septiņas bumbas zem groziem Omera Faruka Asika kontā, kurš spēlēja mazāk nekā 20 minūtes. 19 punkti un četras bumbas Ersanam Iljasovam, bet 11 punkti un sešas bumbas Oguzam Savasam. Libānai 18 iemeta Metjū Freijs.

Šovakar vispirms Ankarā tiksies Libānas un Argentīnas valstsvienības, bet pēcāk Turcija uzņems Kanādu.

  -1 [+] [-]

, 2010-08-22 09:40, pirms 14 gadiem
Delfino 34 minūtes pārbaudes spēlē..nav bišku par daudz? Kam tas vajadzīgs?

  -1 [+] [-]

, 2010-08-22 09:52, pirms 14 gadiem
nu davaj Argentina pieradiet ka esat stipri.