Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Argentīnas izlasei būs jauns treneris

Argentīnas izlasei būs jauns treneris
Serhio Ernandezs
Foto: AFP

Argentīnas vīriešu basketbola izlasei turpmāk būs jauns galvenais treneris, jo šajā amatā nepaliks Serhio Ernandezs. Argentīnas izlases vadība nespēja ar treneri vienoties par turpmākajiem plāniem, tāpēc sadarbība netiks turpināta.

Pēc šīgada pasaules čempionāta Turcijā, kurā Argentīna ierindojās 5. vietā, līgums beidzās argentīniešu galvenajam trenerim Serhio Ernandezam. Argentīnas basketbola federācija (CABB) Ernandezam piedāvāja pagarināt līgumu uz četriem vai sešiem gadiem, bet pats treneris vēlējās parakstīties uz īsāku termiņu - līdz 2012. gada Olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to abas puses nespēja vienoties un Argentīnas izlasei būs jauns treneris. Pagaidām galvenais kandidāts uz vakanto trenera vietu ir Hulio Lamass, kurš savulaik bija Kaspara Kambalas treneris Madrides "Real" komandā 2003./2004. gada sezonā.

Ernandezs kā Argentīnas izlases galvenais treneris strādāja kopš 2005. gada, kad pārņēma Rubena Manjano pozīciju. Tagadējā Brazīlijas izlases trenera Rubena Manjano vadībā argentīnieši sasniedza pagaidām savu lielāko panākumu basketbolā - izcīnīja zelta medaļas 2004. gada Olimpiskajās spēlēs. Savukārt ar Ernandezu argentīniešu lielākais panākums bija trešā vietā 2008. gada Olimpiskajās spēlēs.

"Man ir tikai labākie vārdi par CABB, kas man uzticējās daudzus gadus, kā arī par katru spēlētāju, kas atnāca uz valstsvienību. Manā trenera karjerā pavadīju patīkamāko un labāko laiku ar Argentīnas izlasi. Bija lieliski laiki, iespēja pieredzēt Olimpiskās spēles (2008. gadā) un divus pasaules čempionātus (2006. un 2010. gadā) bija vienreizēji," paziņojumā sacījis Ernandezs, kurš kļuvis par treneri, kas visilgāk nostrādājis ar Argentīnas izlasi.

Izmantotie resursi:
We Are Basketball | FIBA.COM

     [+] [-]

, 2010-11-16 14:24, pirms 13 gadiem
lai nāk Djēgo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-16 17:17, pirms 13 gadiem
Angelitos#22 rakstīja: kurš Djēgo spēlē basketbolu??
Nu kā, Maradonna tak prot visu