Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks saredz vietu progresam: ''Par bumbām varam cīnīties vēl labāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasečņiks saredz vietu progresam: ''Par bumbām varam cīnīties vēl labāk''
Anžejs Pasečņiks. Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks pēc uzvaras pārbaudes spēlē pār Lietuvu ar 70:52 skaidroja spēles plānu un tā izpilde un labo cīņu par atlēkušajām bumbām. Spēlētājs uzsvēra, ka par bumbām izlase var cīnīties vēl labāk, bet uz nākamajām spēlēm jāuzlabo rotācija aizsardzībā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien ''Arēnā Rīga'' izcīnīja devīto uzvaru savstarpējās spēlēs pret dienvidu kaimiņu Lietuvu, apspēlējot pretinieku ar 70:52. Rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Rihards Lomažs, bet 13 pievienoja Andrejs Gražulis. Jau pēc četrām dienām Šauļos komandas spēkosies atkārtoti, bet 30. jūnijā Latvijas izlasei paredzēta 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cīņa pret Serbiju.

Veiksmīgu spēli aizvadīja Anžejs Pasečņiks, kurš 21:01 minūtes laikā iemeta deviņus punktus (2p. 3/10, 3p. 1/1, 1p. 0/5), izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un bloķēja vienu pretinieka metienu. ''Izdarījām to, kas bija ieplānots. Spēlējām fiziski un neņēmām vērā tiesnešu lēmumus. Labi, ka iztikām bez traumām un uzvarējām,'' pirmos komentārus pēc uzvaras pauda 26 gadus vecais basketbolists.

Kopumā Pasečņiks kļuva par trešo labāko komandas cīnītāju par bumbām, bet Latvija šajā komponentē mača laikā bija pārāka pār pretinieku, tikai uzbrukumā izcīnot 16 bumbas, kamēr pie sava groza 33. ''Tāds uzdevums ir uz katru maču, bet šoreiz mums to uzsvēra īpašāk. Uzskatu, ka par bumbām varam cīnīties vēl labāk,'' labo cīņu pie groziem skaidroja basketbolists, sakot, ka pēc pirmā puslaika izlase neko daudz savā snieguma nav mainījusi. ''Turpinājām darīt to pašu, ko pirmajā puslaikā. Cīnījāmies un vienā brīdī lietuvieši salūza.''

Vaicāts par nepieciešamajiem uzlabojumiem, Pasečņiks nevilcinoties pauda, ka rotācija aizsardzībā varētu būt veiksmīgāka: ''Vairākas reizes, kad gāju uz ''step out'', pēdējais nebija aiz manis un viņi guva vieglus punktus. Tam pārbaudes spēles ir domātas, jo tajās izlien ārā mazās kļūdas.'' Pat ar atsevišķām kļūdām rotācijās Latvija savā grozā ielaida tikai 52 punktus, kas ir zemākais rādītājs savstarpējās spēlēs pret Lietuvu. Pasečņiks uzteica aizsargu spēli, sakot, ka garie palīdzējuši, cik varējuši. ''Visi viņu iemestie metieni bija grūti. Mazie spēlētāji savu darbu paveica atzīstami.''

Spēles laikā Pasečņiks pie bumbas tika pietiekami daudz, taču šajā reizē viņu pievīla metienu precizitāte. Jau mediju dienā Pasečņiks atklāja, ka vairāk vēlas izmantot iespēju izpildīt tālmetienus un šodien tā netika laista garām, pie tam, arī metiens bija precīzs. ''Trīnīti iemetu, bet sodiņus nē. Šodien daudz krita garām. Varbūt metieni bija ar kontaktu, bet sajūtu ziņā metieni bija labi. Šodien nebija mana diena,'' secināja Pasečņiks, apgalvojot, ka ir ļoti svarīgi, ja visi pieci laukumā esošie spēlētāji uzbrukuma laikā pieskaras bumbai.

''Ja viens spēlētājs nav iesaistīts uzbrukumā, tad viņš nejūt tik labi spēli un var iekavēt epizodes aizsardzībā. Vari arī neizmest, bet, ja pieskaries bumbai, tu esi visu laiku iekšā spēlē. Tad arī aizsardzībā ir vieglāk spēlēt,'' Banki rokrakstu uzbrukumā un tā nozīmību izceļ 26 gadus vecais spēlētājs, kurš centra pozīcijā spēles laiku dalīja ar Klāvu Čavaru.

Mērķis gan paliek viens: 30. jūnija spēle pret Serbiju, kurā izšķirsies A grupas pirmās vietas ieguvēja. Pasečņiks skaidroja, ka šajā spēle ticis sperts pirmais solis, lai sagatavotos konkrētajam mačam. Sagaidāms, ka izlase vienu dienu atpūtīsies, bet tad atgriezīsies treniņu procesā, pēc kā sekos atkārtota pārbaudes spēle pret Lietuvu 26. jūnijā.

     [+] [-]

, 2022-06-23 04:36, pirms 2 gadiem
Sodiņi 0/5
Pārējais būtu normāli.

     [+] [-]

, 2022-06-23 09:25, pirms 2 gadiem
2 punkti 3/10, sodi 0/5. Andžej, bik tomēr piestrādā, ok?