Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Banki: "NBA paziņojums piespieda mainīt spēles ieceri"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Banki: "NBA paziņojums piespieda mainīt spēles ieceri"
Rihards Lomažs: 15 punkti un astoņas izprovocētas piezīmes pret Lietuvu. Foto: Renārs Koris

"Šī bija tikai draudzības spēle, taču Latvijas un Lietuvas tikšanās vienmēr ir īpašas. Sākot no brīža, kad ienācu pa zāles durvīm, redzēju to, kā man divus gadus tik ļoti pietrūka – laipni lūdzam īstajā basketbolā! Tas ir tas, ko mīlu. Iemesls, kāpēc strādāju – spēlēt fanu klātbūtnē un sagādāt viņiem prieku," pēc pārliecinošās uzvaras pār lietuviešiem teica Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Par spēlēšanu pēc klubu sezonas

Šis ir jūnija basketbols. Spēlētājiem ir grūti uzturēt sevi formā un sabalansēt slodzes. Redzējām divas komandas, kuras centās un kārpījās – pēc garas un stresainas sezonas. Esmu ļoti priecīgs, kā noskaņojāmies šai spēlei. Neraugoties uz zemo metienu precizitāti, bijām ļoti centīgi. Redzējām vairāk fizisku, mazāk taktisku basketbolu – komandas vairāk domāja par nākamo soli. (Pasaules kausa kvalifikācijas) spēles būs citādas, sarežģītākas. Pārbaudes spēlēm ir viens uzdevums – būt gataviem pret Serbiju.

Par izmaiņām ārējā līnijā

Savainojumu dēļ izskatījāmies citādi – nespēlēja Zoriks, valstsvienībā pirmo reizi šādā līmenī pēc ilgas pauzes spēlēja Žagars. Iepriekšējā sabraukumā paveicām lielisku darbu pret Beļģiju, cenšoties iesaistīt Tomu Leimani komandā, kurā viņš nekad agrāk nebija spēlējis. Skaidrs, ka šajā situācijā ar bumbu vairāk spēlēja otrie numuri. Modernais basketbols ir kombo – nav “tīru” saspēles vadītāju un uzbrūkošo aizsargu.

Par Latvijas cīņas sparu

Kapāšanās (hustle) bija pirmā lieta, kuru uzsvēru spēlētājiem. Tāda ir nepieciešama, spēlējot pret rangā tik augstu esošu komandu (kā Lietuva). Tāda cīņa ir vajadzīga, lai uzvarētu Serbiju – mums jābūt gataviem tā kapāties. Mums bija vajadzīga šāda līmeņa spēle un izaicinājumi.

Par ieceri iespēlēt Dāvi Bertānu

Man patiktu, ja varētu iespēlēt Dāvi Bertānu abās spēlēs, taču tas nebija iespējams. Kad sākām treniņus, neviens negaidīja tādu lēmumu (atļaut NBA spēlētājiem ar spēkā esošiem līgumiem spēlēt no 26. jūnija). Tas bija pilnībā negaidīti, nācās mainīt plānus. Iecere paredzēja, ka Dāvis piedalīsies abās spēlēs – lai sagatavotu viņu un komandu ar viņu. Dāvis ir ļoti specifisks spēlētājs, kuram nepieciešama zināma līmeņa brīvība un spēles ritma sajušana. Vajag iespēlēt arī Rolandu Šmitu.

Par cīņu zem groziem

Metienu precizitāte bija salīdzinoši zema. Tas palielināja nozīmi cīņai par atlēkušajām bumbām. Ja mestu tikpat precīzi kā (novembrī) Serbijā, protams, mums nebūtu tik daudz atkārtotu iespēju. Komanda diezgan labi lasa spēli. Parādījām vienu seju pret Serbiju un Slovākiju, citu pret Beļģiju. Šovakar parādījām, ka varam kapāties un uzvarēt cīņu par atlēkušajām bumbām. Svētdien redzēsim, vai spējam atkārtot tikpat kvalitatīvu sniegumu cīņā zem groziem. Pirms spēles Šauļos būs divi treniņi – varēsim pāris lietas sakārtot.

     [+] [-]

, 2022-06-23 09:20, pirms 2 gadiem
Ko nozīmē labs treneris, 8 uzvaras un 1 zaudejums, kas bija pret serbiem ar vienu punktu. Skaidrs, ka visus neuzvaresim, bet komanda spēlē ar pārliecību bez stulbam kludam galotnes kā bija ierasts. Beidzot ir treneris, kas vada spēli.