Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Motejūns sola vasarā pievienoties Lietuvas valstsvienībai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Motejūns sola vasarā pievienoties Lietuvas valstsvienībai
2011. gada 24. jūnijs, Motejūna pirmā ierašanās Hjūstonā
Foto: AFP/Scanpix

"Houston Rockets" basketbolists Donāts Motejūns (213/20.09.1990) apsolījis vasarā pievienoties Lietuvas vīriešu valstsvienībai, lai cīnītos par vietu sastāvā braucienam uz 2013. gada Eiropas čempionātu Slovēnijā.

2011. gada NBA draftā Motejūnu ar 20. kārtas numuru izvēlējās “Minnesota Timberwolves”, bet vēlāk spēlētājs tika aiztirgots uz “Houston Rockets”. Nākamā gada vasarā viņš parakstīja četru gadu līgumu ar “raķetēm” 4,23 miljonu dolāru vērtībā. Vēloties labāk sagatavoties debijas sezonai, Motejūns atteicās ierasties izlases nometnē, tās vietā spēlējot NBA vasaras līgā. Neoficiālais atteikuma iemesls – spēlētājs vēlējās garantētu vietu valstsvienības divpadsmitniekā.

2013. gada sezonā lietuviešu basketbolists trīs reizes ticis nosūtīts uz D-līgas klubu “Rio Grande Valley Vipers” - debijas spēlē 31 punkts - un trīs reizes atsaukts atpakaļ. Deviņpadsmit spēlēs Motejūns ticis laukumā vidēji 4,3 minūtes, gūstot 2,2 punktus un izcīnot 0,6 bumbas zem groziem. Trīspadsmitā februāra izbraukuma zaudējumā pret “Los Angeles Clippers” viņš sešpadsmit minūtēs sameta 13 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Šovasar Motejūns vēlas aizstāvēt valstsvienības krāsas, Lietuvas žurnālistiem paziņoja spēlētāja tēvs Pauļus, kurš pirms nedēļas apmeklēja NBA zvaigžņu spēli Hjūstonā. Basketbolistam nebija labu attiecību ar kādreizējo izlases galveno treneri Ķēstuti Kemzūru, taču pieredzējušā Jona Kazlauska atgriešanās pie valstsvienības stūres mainījusi situāciju.

“Esam saziņā vairākus gadus, zinu situāciju,” teica Pauļus Motejūns. “Pagātne ir pagātne. Viņa stāvoklis ir stabils, līgums garantēts, pats gatavs spēlē. Nevēlos runāt par bijušo, labāk iesim uz priekšu. Hjūstonā ar Donātu rēķinās un vēlas, lai viņš spēlē. Tagad sācies normāls pārejas laiks. Run āju ar “Rockets” skautu nodaļas direktoru Artūru Karnišovu, komandas viceprezidentu un visi noskaņoti labvēlīgi. Nākotnē visam jābūt kārtībā. Pacietīgi jāstrādā un jāgaida savu iespēju.”

Eiropas čempionāts notiks 4.-22. septembrī Slovēnijā.

EuroBasket 2013 izloze

GA grupaB grupaC grupaD grupa
1FrancijaMaķedonijaSpānijaKrievija
2LielbritānijaLietuvaSlovēnijaGrieķija
3VācijaMelnkalneHorvātijaItālija
4UkrainaBosnijaPolijaSomija
5BeļģijaLatvijaGruzijaTurcija
6IzraēlaSerbijaČehijaZviedrija

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

  +1 [+] [-]

, 2013-02-22 14:16, pirms 11 gadiem
Cīņai zem groziem Lietuvai būs iespaidīgs sastāvs Valančūns,abi Lavrinoviči,Javtoks +vēl Motejuns

  +1 [+] [-]

, 2013-02-22 15:43, pirms 11 gadiem
NEKAD NEATTEICĀS SPĒLĒT IZLASĒ! VAIRĀKUS GADUS BIJA PIE KEMZURAS IZLASES TRENIŅNOMETNĒS! KEMZURA 2X ATSĒJA KĀ 13! KAD JAUTOKS DABŪJA TRAUMU, KEMZURA IT KĀ SAUCA ATPAKAĻ NO AMERIKAS NEGARANTĒJOT (VAI KEMZURAM VAJADZĪGS?) NO ASV. MOTEJŪNS BŪTU ARĪ BRAUCIS, JA ŅEMTU SPĒLĒT! KĀDA JĒGA BRAUKT, JA NEŅEM? TAGAD NAV KEMZURAS (KAS STULBI NOLAŽOJA NEŅEMOT NBA SPĒLĒTĀJU IZLASĒ, KAS EIROLĪGĀ REGULĀRI DABLE VĀCA!!!) UN DŽEKS SPĒLĒS IZLASĒ!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-22 16:52, pirms 11 gadiem
balts rakstīja: NEKAD NEATTEICĀS SPĒLĒT IZLASĒ! VAIRĀKUS GADUS BIJA PIE KEMZURAS IZLASES TRENIŅNOMETNĒS! KEMZURA 2X ATSĒJA KĀ 13! KAD JAUTOKS DABŪJA TRAUMU, KEMZURA IT KĀ SAUCA ATPAKAĻ NO AMERIKAS NEGARANTĒJOT (VAI KEMZURAM VAJADZĪGS?) NO ASV. MOTEJŪNS BŪTU ARĪ BRAUCIS, JA ŅEMTU SPĒLĒT! KĀDA JĒGA BRAUKT, JA NEŅEM? TAGAD NAV KEMZURAS (KAS STULBI NOLAŽOJA NEŅEMOT NBA SPĒLĒTĀJU IZLASĒ, KAS EIROLĪGĀ REGULĀRI DABLE VĀCA!!!) UN DŽEKS SPĒLĒS IZLASĒ!
Kreisajā tastatūras pusē ir tāda Caps Lock poga. Lūdzu nopsied.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-22 19:30, pirms 11 gadiem
pirmkart abi lavronovici laikam izlase nespeles vairs,bet kas to lai zina, varbut speles, bet Ksytof cista pec pedejas majas cempa pateica,kad izlase vairs nespelesu un darjus sakara ar traumu to pasu teica