Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eiropas labākais basketbolists Kiriļenko nepiedalīsies "EuroBasket 2013"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas labākais basketbolists Kiriļenko nepiedalīsies "EuroBasket 2013"
Andrejs Kiriļenko olimpiskajās spēlēs 2012
Foto: AP / Scanpix

Oficiāli noskaidrojies, ka Minesotas "Timberwolves" spēlētājs un Krievijas izlases ilggadējais līderis Andrejs Kiriļenko nepiedalīsies 2013. gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrā.

18. februārī Kiriļenko svinēja 32 gadu jubileju. Pēc tam viņš paziņoja, ka nepiedalīsies "EuroBasket 2013", tomēr varbūt atgriezīsies izlasē uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm.

"Nogurums nav iemesls. Jau ilgi esmu domājis par šādu soli, konsultējos ar daudziem cilvēkiem. NBA saspringtās sezonas dēļ atliek maz laika ģimenei. Vismaz sešarpus mēnešus nav laika ģimenei. Vēlos būt labs tētis un vairāk iesaistīties manu bērnu dzīvē. Vēlos redzēt, kā viņi aug. Nevēlos samierināties tikai ar pasaciņu pirms aizmigšanas, kad ierodos mājā plkst. 22-23, bet viņi vēl nav aizmiguši, jo gaida mani," atklāj aizvadītā gada Eiropas labākais basketbolists Kiriļenko. "Vairs neesmu gatavs pavadīt visu vasaru kopā ar izlasi un bez ģimenes. Kopā ar basketbola federācijas prezidentu sarunājām, ka nepiedalīšos "EuroBasket 2013", bet pie izlases tēmas mēs atgriezīsimies pēc 1-2 gadiem. Varbūt tad atkal jutīšu vajadzību pēc emocijām, no kurām tagad atsakos."

Krievijas izlases galvenais treneris Fotis Kacikaris komentē sekojošo: "Andrejs izlasē bija līderis, viņa loma bija ļoti liela. Bet mums ir jāciena viņa lēmums. Es patiesi ticu citu spēlētāju spējām un raksturam, tāpēc ceru, ka spēsim attaisnot līdzjutēju gaidas."

Kā jau ziņots, Andrejs Kiriļenko tika atzīts par 2012. gada Eiropas labāko basketbolistu ne tikai "FIBA Europe" ekspertu un fanu balsojuma kopvērtējumā, bet arī "Gazzetta dello Sport" aptaujā.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
basket.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-22 12:39, pirms 11 gadiem
Ādolfs_#9 rakstīja: Nekas, galvenais , ka tur buus LATVIJAS LABAAKAIS BASKETBOLISTS bertaans
Tev vidēji ir 30 komentāri dienā - neesi biš aizrāvies??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-22 14:17, pirms 11 gadiem
A kurš tad Ādolfa prāt ir labākais interesanti?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja