Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas U16 zēni pārbaudes spēlē izsēj 12 punktu pārsvaru un piekāpjas Gruzijai

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Latvijas U16 zēni pārbaudes spēlē izsēj 12 punktu pārsvaru un piekāpjas Gruzijai
Kārlis Vāvers (#16). Foto: Siim Semiskar

Latvijas U16 zēnu izlase šodien aizvadīja pārbaudes spēli basketbolā pret vienaudžiem no Gruzijas. Rīgas 49. vidusskolā šoreiz panākumu izcīnīja viesi, kas atspēlēja 12 punktu deficītu un triumfēja ar 66:63.

• Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas rindās bija Pauls Katlaps, kurš guva 14 punktus (2p. 1/2, 3p. 4/10), savāca vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas.

Kārlis Vāvers tikmēr guva astoņus punktus (2p. 4/5), savāca 11 atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī pārtvēra vienu bumbu.

• Gruzijas panākumu kaldināja Nikolozs Abuladze, kurš guva 19 punktus (1p. 3/4, 2p. 2/9, 3p. 4/7), savāca sešas atlēkušās bumbas un atdeva tik pat rezultatīvas piespēles.

• Latvijai padevās ļoti veiksmīgs mača ievads. Uz brīdi pārsvars bija pat 12 punkti, taču pirmajam ceturksnim noslēdzoties, tas bija +9.

• Otrā ceturtdaļa bija līdzīga, bet trešajā izrāvienu veica viesi. Trešajā ceturtdaļā viņi guva par septiņiem punktiem vairāk, panākot neizšķirtu pirms izšķirošā ceturkšņa.

• Noslēdzošās desmit minūtes bija svārstīgas un līdzīgas, taču pati galotne padevās veiksmīgāka tieši viesiem, kas izcīnīja grūtu uzvaru ar +3.

• Latviju šoreiz pievīla precizitāte. Tika realizēti tikai astoņi no 47 tālmetieniem (17%). Vairāk kā puse no metieniem bija tieši trejači.

• Latvija dominēja atlēkušajās bumbās, savācot par 13 vairāk nekā viesi. Latvieši bija labāki arī rezultatīvajās piespēlēs, pārtvertajās bumbās un bloķētājos metienos.

• Nākamā pārbaudes spēle Latvijas U16 zēniem paredzēta 28. jūlijā, kad Rīgas 49. vidusskolā tiks uzņemti ciemiņi no Igaunijas.

• 12. augustā U16 izlase uzsāks cīņu Eiropas čempionātā. Tas tiks aizvadīts Maķedonijā.

Izmantotie resursi:
https://livestats.dcd.shared.genius...