Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Timma: ''Prieks atgriezties ACB līgā pie trenera, kurš mani pazīst''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Timma: ''Prieks atgriezties ACB līgā pie trenera, kurš mani pazīst''
Jānis Timma. Foto: LBS

LETA. Latvijas basketbolists Jānis Timma pirms pievienošanās Spānijas augstākās līgas (ACB) klubam Santjago de Kampostelas "Obradoiro" zināja, ka komandas plānos ir piesaistīt gan viņu, gan Jāni Strēlnieku, sarunā ar žurnālistiem atklāja Timma.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļas nogalē Spānijas vienību "Obradoiro" papildināja Timma un Strēlnieks.

"Prieks atgriezties ACB līgā pie zināma trenera, kurš mani pazīst. Jāpalīdz komandai noturēties pirmajā divīzijā un jāuzvar pēc iespējas vairāk spēles. Prieks, ka būšu kopā ar Jāni Strēlnieku," teica Timma.

"Bija sarunas ar vairākiem Spānijas klubiem, bet šis piedāvājums nonāca pie sakarīga iznākuma. Pēc šīs situācijas neviens nav apvainojies, visi ir apmierināti un sapratuši situāciju. Pārrunu procesā ar klubu es jau zināju, ka viņi grib iegūt gan mani, gan Strēlnieku. Uzzināju par to ātrāk nekā tas parādījās medijos," viņš turpināja.

Viņš izcēla, ka pēdējo reizi ar kādu latvieti kopā spēlēja Pirejas "Olympiakos" rindās 2018./2019.gada sezonā, kad Grieķijas vienībā viņa komandas biedrs bija tieši Strēlnieks.

Pagājušajā vasarā Timma kā viens no pēdējiem tika atskaitīts no Latvijas valstsvienības sastāva dalībai Pasaules kausa izcīņā. Viņš neslēpa, ka tas bija viens no nepatīkamākajiem lēmumiem viņa karjerā, taču šobrīd par to ir aizmirsts.

"Kādas tad var būt emocijas, kad tu gatavojies lielam notikumam, spēlē visu savu dzīvi izlasē, trenējies, ziedo sevi, nevis atpūties, bet atnāc un spēlē, aizstāvot Latvijas izlases godu. Bija grūti gan emocionāli, gan fiziski, bet es sapratu, ka mans ķermenis nav gatavs uz visiem 100%. Sapratu, ja spēlēšu, tad es varu satraumēties, palikt ārpus ierindas uz vairākiem mēnešiem un nevarēšu iesākt sezonu. Grūts un sāpīgs lēmums, taču tagad esmu te, vesels un gatavs spēlēt," skaidroja basketbolists.

Atskatoties uz notikumiem vasarā, Timma secināja, ka lēmums bija pareizs un tas deva papildu laiku pienācīgi sagatavoties gaidāmajai sezonai, pilnībā sadziedējot savainojumu.

"Tas viennozīmīgi atmaksājās, jo man tomēr vairs nav 20 gadi. Kaut arī varbūt es jūtu sevi kā 20 gadus vecu, tomēr ķermenis jau ir nogājis savu ceļu. Tagad jūtos ļoti labi, ķermenis ir pilnībā gatavs," uzsvēra basketbolists.

Latvijas izlase šonedēļ uzsāks 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, taču kā viena no meistarsacīkšu mājiniecēm Latvija jau ir nodrošinājusi vietu finālturnīrā. Timma izcēla, ka arī kvalifikācijas mači, kas neko daudz neizšķirs tāpat būs noderīgi komandas veidošanai.

"Tas nāks tikai par labu. Tās tāpat ir dienas, treniņi un spēles, ko mēs pavadām visi kopā. Jūlijā ir ļoti svarīgas spēles, katrs šis mirklis būt kopā un komunicēt ir svarīgs. Pat ja tas ir vienkārši pabūt kopā un papļāpāt latviešu valodā," viņš piebilda.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā 22.februārī Saragosā tiksies ar Spānijas izlasi, bet svētdien 25.februārī "Arēnā Rīga" uzņems Slovākijas izlasi.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2024-02-20 15:41, pirms 2 mēnešiem
Bet tas gan būs numurs, ja treneris arī tagad atskaitīs Timmu...

  +2 [+] [-]

, 2024-02-20 16:03, pirms 2 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Bet tas gan būs numurs, ja treneris arī tagad atskaitīs Timmu...
Ja būs švaks - atskaitīs arī.Brīnums tas nebūs.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-20 18:01, pirms 2 mēnešiem
Nē Timma spēles laba sezona darusfaka takā ir pelnījis spēlēt

  +1 [+] [-]

, 2024-02-20 18:50, pirms 2 mēnešiem
Tagad jau izredzes Timmam uz izlasi ir ļoti labas, ja noturas ACB

     [+] [-]

, 2024-02-20 23:32, pirms 2 mēnešiem
kristaps30 rakstīja: Nē Timma spēles laba sezona darusfaka takā ir pelnījis spēlēt
Ir jāspēlē tiem, kas uz doto brīdi ir labākie. Nevis klubā, bet tieši izlases nometnē.